Nota informativa
28 d'abril de 2001

Se compleix el 10è aniversari de la declaració del Parc

La protecció de Cabrera, un gran triomf de l’ecologisme i de la societat mallorquina

Aprofitant la celebració dels 10 primers anys de vida del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, el GOB vol agrair la feina i el suport de totes aquelles persones, entitats i institucions que han contribuït a fer de Cabrera el més important espai natural protegit de les Illes Balears.

Així mateix, el GOB vol aprofitar per a recordar els antecedents que marcaren el camí cap a la protecció d’aquest magnífic espai, i que estigueren marcats per una important intervenció del món científic i ecologista:

La protecció de Cabrera fou sense dubte una fita fonamental en la conservació dels espais naturals de les Illes, i és una mostra magnífica de com la pressió social és el principal motor que impulsa cap a la protecció.

10 anys després de la seva declaració com a parc, la història dóna la raó als que demandaren la protecció de Cabrera. Les declaracions dels opositors a la protecció es veuen avui sense sentit, totes les veus en contra han anat extingint-se i avui ningú qüestiona la necessitat que Cabrera sigui Parc Nacional.

Aquest cas hauria de servir com a exemple, a polítics i ciutadans en general, davant les actuals demandes conservacionistes de protecció de determinats espais naturals com la Península d’Artà, la Serra de Tramuntana o Es Trenc-Salobrar de Campos.

<Plana principal>