Nota Informativa
4 de març de 2003

 

El GOB calcula que la Segona Via de Cintura de Palma, consumirà més de 900.000 m2 de sòl rústic

El GOB considera que el PTM no ha de contemplar aquesta via

 

La moció votada favorablement per UM i PP d’impulsar la construcció d’una 2 Via de Cintura de Palma i a favor que quedi contemplada en el Pla Territorial de Mallorca pot ser l’inici d’una nova agressió al sòl rústic de la nostra illa.

Segons els nostres càlculs un total de 900.000 m2 de terrenys rústics i fins i tot d’espais naturals quedaran arrasats per la nova Via de Cintura que l’avanç de Pla Territorial del CIM proposa.

Des del Coll d’en Rebassa a l’Autopista de Ponent

Aquesta Nova Via de Cintura començarà a la zona de Coll d’en Rebassa i acabarà a l’autopista de Ponent, després de travessar la carretera de Manacor, l’autopista d’Inca, la Carretera de Sóller, la de Valldemossa, la d’Establiments, passant per darrera Sa Vileta i Son Rapinya. Des de l’autopista d’Inca a la de Ponent , la via és totalment nova.

En definitiva una nova autopista de quatre carrils i que travessarà terrenys rústics alguns d’ells molts ben conservats i fins i tot zones protegides per la Llei d’Espais Naturals, en el darrer tram. D’altra banda, la zona de Reserva Vial de la nova via afecta a unes 2,5 milions de metres quadrats.

 

Un impacte impresentable

El fortíssim consum de territori és un dels impactes que aquesta obra provocarà, però no l’únic. Dissortadament, aquesta nova autopista suposarà a més a més:

 

El GOB demana al Consell Insular de Mallorca que retiri aquest projecte, així com els altres projectes que impliquen nova carreters i autovies.

D’altra banda el GOB veu amb preocupació que l’Ajuntament de Palma, s’hagi sumat, a través de la 2a Fase del Pla de Mobilitat, a la proposta de construir la 2 Via de Cintura.

 

El Model de PTM i les carreteres

Aquesta 2 Via de Cintura és una de les propostes que queden incorporades en el Model del Pla Territorial de Mallorca, juntament amb moltes altres actuacions, entre elles, desdoblaments, noves carreteres, "vies parc" que travessaran el pla de Mallorca, , variants, etc..

El GOB veu amb molta preocupació aquestes iniciatives i quan se comenci a debatre vertaderament el Pla, farà campanya a fi d’evitar més destrucció al nostre territori i als nostres paisatges.

 

Plana principal