Nota Informativa
15 de setembre de 2004

Llums i ombres del soterrament del tren
El GOB considera un despropòsit convertir les vies de tren en un carrer per cotxes


El projecte que pretén dur a terme el Govern i l’Ajuntament de Palma de soterrament de les vies del tren d’Inca i construcció d’un estació i d’un nou parc de les estacions constitueix una suma de despropòsits.

- implica desmantellar l’actual parc de les Estacions i fer-ne un de nou,

- projecta construir dins el parc de les estacions i de forma soterrada un centre comercial, un aparcaments de cotxes privats, a més de les estacions de tren i busos

- durant els dos anys que durin les obres, s’interromprà el servei de tren

- les actuals vies de tren quedaran soterrades i a damunt s’hi construir un vial de quatre carril per a cotxes.

Es evident, per altra banda, que el projecte té aspectes positius, emperò aquests queden engolits pels desavantatges i barbaritats que proposa l’actual projecte.


COTXES VERSUS ZONA VERDA

Entre les propostes més sorprenents i alhora més negatives ho és el fet de convertir els actual línies de tren, del carrer Jacint Verdaguer, en un carrer per cotxes, a fi d’accedir al centre de Palma. Dit d’una altra manera, se pretén substituir el tren per un carrer amb quatre carrils d’entrada cap al centre de Palma amb milers de cotxes, camions, motos i autocars circulant-hi.

Per tot això demanam quatre qüestions per a nosaltres irrenunciables:

1.- Que l’espai que ocupen actualment les vies que passaran a ser soterrades sigui íntegrament ocupat per un autèntic passeig peatonal, zona verda, carril bici, per on puguin passejar els ciutadans.

2.- Que es mantengui el carrer d’accés per als habitatges situats a ambdòs costats de Jacint Vardaguer amb una amplària petita que mai permeti la seva transformació en una via de penetració massiva de vehicles cap a la plaça d’Espanya, com es pretén en el projecte actual.

3. - Que l’esperit del projecte de soterrament sigui fer una ciutat més amable amb els seus habitants, que permeti la comunicació entre les persones i que no destrueixi l’encís que poques barriades han pogut conservar. No hi ha dret que ens canviïn el tren a superfície per milers de cotxes, motos, camions i autobusos circulant. No es pot pretendre llevar trànsit de les Avingudes a costa de col·lapsar i castigar les barriades d’edificis de poques altures.

4.- Que es faci una aposta real pel transport públic com l’única manera que tenen les ciutats modernes de ser espais per viure i gaudir-ne.