Nota Informativa
26 d’abril de 2005

El GOB proposa a Cort que faci un referèndum entre els veïnats de Palma
EL TEMA ÉS SI VOLEN: UNA ZONA VERDA O UN CARRER DE QUATRE CARRILS A DAMUNT LES VIES DEL TRENAra que Catalina Cirer té damunt la taula una alternativa al seu projecte de carrer de quatre carrils a damunt les vies del tren de Jacint Verdaguer no és hora de rebutjar-lo, com ja ha fet. Ans el contrari és el moment d’obrir un debat entre Cort i totes les entitats ciutadanes, col·lectius veïnals, empresaris, veïnats, partits, col·legis professionals, etc.

Al mateix temps seria convenient i aquesta és la proposta que el GOB farà arribar a la batlessa i a l’equip de govern, que se convoqui un referèndum o una consulta popular entre els veïnats de Palma sobre aquests projectes.

El debat és clar és sobre aquests temes qui s’haurien de manifestat els ciutadans de Palma:

   * O un gran carrer per a cotxes de quatre carrils

   * O un passeig peatonal i una zona verda que uneixi el centre amb la perifèria


EL GOB: PER UN PARC VERD I PEATONAL:

La raó fonamental que va argumentar el PP per a soterrar les vies del tren a l’entrada de Palma, era la d’eliminar un obstacle que xapava Palma en dues parts, en aquest cas el tren.

La sorpresa inicial va ser que l’objectiu real no era aquest sinó la de facilitar l’accés al centre de Palma, amb vehicle privat. Per això el projecte va consistir en substituir les vies de tren (que quedaran soterrades) per un carrer de 4 carrils semblant al Carrer Aragó. En definitiva milers de cotxes, camions o autocars cada hora circulant per un lloc on avui hi passen tres trens cada hora.


PALMA NO HA DE PERDRE L’OPORTUNITAT DE TENIR UN GRAN PARC LINEAL

Palma és a punt de perdre una oportunitat única de connectar mitjançant una zona verda, el Parc de les Estacions amb la Via de Cintura, un parc lineal que faria de la ciutat un lloc més agradable per viure i a favor d’una mobilitat més sostenible.


Plana principal