Nota Informativa
25 d'abril de 2006


S’inicia el darrer mes de recollida de firmes de la Iniciativa Legislativa Popular contra noves agressions territorials
COMENÇA LA PENJADA DE PANCARTES PER BALCONS DE LA CAMPANYA SALVEM MALLORCA


La campanya de recollida de signatures a favor de la proposició de llei que pretén aturar noves agressions al nostre territori ja ha cobert dues terceres parts dels tres mesos fixats pel Parlament per recollir firmes.

Aquesta Iniciativa Legislativa Popular promoguda per una sèrie d’entitats i de Plataformes en defensa del territori, ha començat el darrer mes de recollir signatures, amb el propòsit de assolir una fita històrica a les Balears.

INICI DE LA PENJADA DE PANCARTES

Avui presentam les pancartes que hem editat per penjar als balcons de tots els racons de l’illa. Se tracta d e pancartes de 90 x 80 cm amb el lema i l’emblema de la campanya, és a dir un salvavides amb el mapa de Mallorca.

Ara començarem a distribuir aquestes pancartes per què els gent els pengi pels balcons

FULLETÓ INFORMATIU

D’altra banda, avui vos presentam uns fulletons informatius que hem editat per informar i divulgar la campanya i sobretot la Iniciativa Legislativa popular per salvar Mallorca.


 QUE ÉS LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

És un mecanisme legal que permet als ciutadans presentar proposicions de llei directament al Parlament, sense la intervenció dels grups parlamentaris. Les proposicions de llei poden ésser admeses a tràmit sempre i quan comptin amb el suport d’un mínim de 10.000 signatures de persones censades a Balears i majors de 18 anys.


 UNA PROPOSICIÓ DE LLEI PER ATURAR NOVES DESTROSSES

En base a aquest mecanisme legal d’iniciativa popular, una sèrie d’entitats i Plataformes han presentat una proposició de llei que pretén aturar noves destrosses i la construcció de noves infrastructures i equipaments. En concret, pretén evitar la construcció d’autopistes i autovies, camps de golf, parcs temàtics, ports esportius, ampliacions d’aeroports, i alhora assegurar la protecció d’àrees rurals i naturals.

QUI PROMOU AQUESTA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR ?

Aquesta proposició de llei està impulsada per diverses plataformes i entitats tant de Mallorca com de Menorca i Eivissa.

En el cas de Mallorca aquesta iniciativa està emmarcada dins la campanya anomenada Salvem Mallorca, que està formada per entitats com el GOB, Amics de la Terra i Plataformes Son Real no té preu, Plataforma Autovia NO, Plataforma 2n Cinturó, Salvem La Real, SOS Can Vairet, Plataforma en defensa d’Es Carnatge, Plataforma Desdoblament Si Autovia NO, Plataforma pel Parc de les Vies.


Plana principal