Nota Informativa
   11 d'abril de 2008

 

 

El GOB considera “una broma” l'avantprojecte de reforma  de l’Hotel Formentor.

En opinió del GOB, la proposta presentada és completament desmesurada, i per res, adaptada a la necessitat de preservar l'entorn paisatgístic i natural de Formentor.

 

 
Ampliació de places, SPA, blocs d'apartaments nous, auditòrium, platja artificial... un projecte, en opinió del GOB, completament surrealitsta i preocupant el que pretén ubicar a Formentor la cadena Barceló. 

Després de conèixer els detalls de l'avantprojecte, el GOB manifesta la seva més absoluta preocupació i rebuig per l'impacte que aquest projecte pot crear a l'emblemàtic entorn de Formentor. 

Des del GOB s'ha manifestat en reiterades ocasions, la necessitat d'apostar per la reforma de l'actual edificació i primar la conservació i recordar que allò que és realment emblemàtic de Formentor és precisament el paisatge actual i cap projecte hauria de desvirtuar aquest entorn.
 

CREIXEMENT ZERO A FORMENTOR 

Des del GOB, volem recordar que l’adaptació del PGOU al POOT, que, després d'anys, està a punt de ser aprovada definitivament. Entre les propostes que el Pla General contempla hi ha la possibilitat d’ampliar l’actual Hotel Formentor, un 40 %, passant de 250 a 350 places.

Aquesta iniciativa d’incrementar les places turístiques a Formentor mitjançant la construcció d’un nou edifici hoteler o la seva ampliació , és des del nostre punt de vista, absolutament rebutjable i legalment incorrecta.

De fet vulnera l’article 18 del POOT, ja que no se pot incrementar l’edificabilitat de l’antic PGOU. En el nou Pla a Formentor se passa de 250 places turístiques existents a un total de 350 en el futur.

 
Des del nostre punt de vista Formentor no ha de tenir un nou hotel, ni s’ha ampliar l’actual: el GOB propugna un creixement "Zero" a Formentor. 
No s’ha de permetre que una de les "postals" de Pollença i de Mallorca quedi desfigurada per noves construccions hoteleres, artificials i desmesurades, a darrera la idíl·lica platja de Formentor.
Plana principal