Nota informativa
11 de juny de 2008


El GOB demana a Pesca que revoqui l’autorització pel campionat de pesca submarina

Es celebrarà en part a una zona protegida, i amb l’ajuntament de Pollença en contra


Els propers dies 14 i 15 de juny està previst celebrar a Formentor el 52è Campionat d’Espanya de pesca submarina. La competició està organitzada per la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques (FBDAS) amb la col·laboració de la federació espanyola (FEDAS) i el suport, entre d’altres, de la Conselleria d’Esports del Govern i del Departament d’Esports del Consell de Mallorca.

Tal i com es pot consultar a la documentació presentada per l’organització (http://www.lapescasubmarina.com/content-54.html), una de les zones de competició afecta en part al LIC (Lloc d’Interès Comunitari) de les badies de Pollença i Alcúdia. Tot i que la normativa d’aquest espai protegit no prohibeix específicament els campionats de pesca (una de les moltes i greus mancances d’aquests espais, declarats en el marc del programa europeu Life-Posidonia), consideram que aquest tipus de celebracions no han de ser tolerables dins àmbits protegits.

D’altra banda, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Pollença va acordar, el passat 8 de gener, “Demanar que l’any 2008 no es celebri cap campionat de pesca submarina al terme municipal de Pollença, per evitar la sobreexplotació del fons marí.” Lamentam que tant per part de la Conselleria d’Agricultura i Pesca (que ha autoritzat la celebració) com per part de la Conselleria de Turisme i el Departament de Turisme del Consell (que figuren com a col·laboradors) es demostri un grau de sensibilitat ambiental molt menor que l’ajuntament pollencí, i poc respecte per la decisió municipal.

Davant això, des del GOB demanam a la Conselleria d’Agricultura i Pesca que revoqui l’autorització per celebrar aquest campionat de pesca submarina. A la vegada, reiteram la nostra reclamació de posar fi als campionats de pesca submarina a les Illes Balears, tal com s’ha fet recentment a la veïna França, un final que, sens dubte, tindrà repercussions positives en el nostre patrimoni natural i en la nostra forma d’entendre el respecte per la natura.
Plana principal