Nota informativa  Plataforma Tren fins Alcudia
   30 de setembre de 2008

LA PLATAFORMA TREN FINS ALCUDIA S’HA REUNIT AMB LA CONSELLERIA DE MOBILITAT I ORDENACIÓ DEL TERRITORI

Es segueix reclamant que el tren arribi fins a Alcúdia poble

Ahir horabaixa membres de la Plataforma “Tren fins Alcudia” i del GOB es varen reunir amb el conseller de Mobilitat i el director general de mobilitat per tal de conèixer l’estat en què es troben els estudis de corredors del tren de Sa Pobla a Alcúdia.

En aquests moments tal i com va manifestar als mitjans de comunicació el responsable de la Conselleria de Medi Ambient, el projecte de l’any 2003 és inviable i es troba descartat ja que discorreria per zones protegides per figures de la Xarxa Natura 2000.

Pel que fa a la proposta feta des de l’Ajuntament d’Alcúdia d’un corredor que discorreria pel sud i que no passaria per damunt cap zona protegida, però si molt pròxim a aquestes, la Conselleria de Mobilitat està fent l’estudi pertinent per poder comparar alternatives tal i com s’estableix des de la legislació ferroviària.
Una vegada es disposi de l’anterior estudi del corredor sud es podrà comparar amb el corredor nord del qual s’estan estudiant també una sèrie de possibilitats a petició de l’Ajuntament de Sa Pobla.

Per tant, en aquests moments hi ha en estudi el corredor nord i el sud i es donaran a conèixer una vegada estiguin finalitzats.

Des de la Plataforma es va seguir demanant a la Conselleria que es defensi l’opció que menys impacte ambiental produeixi i que dugui el tren fins a Alcúdia poble.


Plana principal