Nota informativa
29 de gener de 2009


El GOB denuncia l’Associació Hotelera de la Platja de Muro per publicitat enganyosa
El seu directori d’hotels inclou un mapa on apareix el camp de golf de Son Bosc, que encara no està ni començat, i un aparcament al centre de s’Albufera

El GOB s’ha adreçat a la Conselleria de Salut i Consum per denunciar la possible publicitat il·lícita (per enganyosa) realitzada per l’Associació Hotelera Platja de Muro en un dels seus fulletons publicitaris.

En concret, el directori d’hotels de la zona inclou un mapa on a més d’ubicar els diferents hotels es dibuixa un camp de golf (a ala zona de Son Bosc). Aquest camp de golf, a data d’avui, ni existeix ni s’ha començat a construir. El fulletó està disponible a internet a l’adreça http://www.playademuro.net/software/playa%20de%20muro.pdf

D’altra banda, al mateix fulletó apareix ben indicat un aparcament  dins el Parc Natural de s’Albufera, quan des de fa anys està prohibida la circulació no autoritzada de cotxes dins el Parc, a l’interior del qual només es pot accedir a peu o en bicicleta.

Tal i com es disposa a la Ley 34/1988 General de Publicitat, és il·lícita la publicitat enganyosa (article 3). A l’article 4 s’explica que:

“Es engañosa la publicidad que de cualquier manera, incluida su presentación, induce o puede inducir a error a sus destinatarios, pudiendo afectar a su comportamiento económico, o perjudicar o ser capaz de perjudicar a un competidor.
Es asimismo engañosa la publicidad que silencie datos fundamentales de los bienes, actividades o servicios cuando dicha omisión induzca a error de los destinatarios.”

Davant això, el GOB reclama de la Conselleria que es disposi la retirada d’aquesta publicitat i l’obertura d’un expedient sancionador contra els anunciants.
Plana principal