Nota informativa
17 de febrer de 2009

El GOB denuncia davant l’Ajuntament de Palma la instalĚlaciˇ incontrolada de tanques publicitÓries en s˛l r˙stic

Segons marca la Llei 6/1999, de 3 d’abril, de les Directrius d’Ordenaciˇ Territorial de les Illes Balears a la seva disposiciˇ addicional novena,
“Queda prohibida la publicitat en s˛l r˙stic, exceptuant-ne els rŔtols de carÓcter informatiu ubicats a la mateixa finca on es desenvolupa l’activitat anunciada, que seran objecte de regulaciˇ reglamentÓria especÝfica, els cartells que assenyalin llocs d’interŔs p˙blic, no comercials, i les indicacions d’ordre general.”

Malgrat aix˛, grans tanques publicitÓries ocupen ilĚlegalment zones de sol r˙stic a molts dels municipis de les Balears. Per exemplificar la situaciˇ, el GOB ha denunciat davant l’Ajuntament de Palma les gran tanques publicitÓries que es troben vora la carretera Coll d’en Rabassa – Can Pastilla a l’alšada d’Es Carnatge, demanant sigui iniciat un expedient sancionador i s’ordeni la seva retirada.

Es Carnatge Ús l’˙nic bocÝ no urbanitzat del litoral de Palma, per˛ tot i aquest status afortunat no sembla que la seva conservaciˇ per part de l’Ajuntament de Palma sigui un tema suficientment important. L’impacte de les tanques publicitÓries Ús nomÚs un dels diversos factors que degraden aquest espai natural.


Plana principal