Nota Informativa
9 de juny de 2009

EL GOB ESPECIALMENT CONTENT AMB LA CONFIRMACIÓ DE LA SUSPENSIÓ DE LA LLICÈNCIA D'OBRES A ES GUIX PER PART DEL TSJB.

En aquest sentit, felicita al Consell de Mallorca per haver actuat per a l'interès general, la protecció del patrimoni paisatgístic i la defensa de la legalitat urbanística.
________________________________________________________________________

El GOB felicita així mateix a tots els integrants del Col·lectiu en Defensa de Lluc, un col·lectiu format per l'Associació d'Antics Blavets, ARCA i GOB que va promoure, des de la reivindicació social, la protecció d'aquest espai que, després de la suspensió cautelar de les obres a través d'una Norma Territorial Cautelar impulsada pel departament de Territori del Consell,  va ser finalment desclassificat pel Consell de Mallorca en la modificació del Pla Territorial de Mallorca, aprovat inicialment el mes de juliol de l'any passat.

El col·lectiu va constituir-se l'octubre del 2007 i des de llavors va promoure una campanya l'al·legacions al planejament d'Escorca per la suspensió de la urbanització, va organitzar una massiva recollida de signatures a favor de la protecció, es va reunir amb els màxims representants polítics, batle d'Escorca i consellera d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell, va organitzar el moviment Artistes per la Defensa de Lluc, campanya virtual a través de la web del GOB, etc. Tot un seguit d'actuacions que han induït la passa definitiva de protecció que va fer el Consell de Mallorca.

UN INDRET ÚNIC I UNA ACTITUD MUNICIPAL SOSPITOSA   

Des del Col·lectiu en Defensa d'Es Guix s'havia denunciat la importància de la preservació del patrimoni paisatgístic de l'entorn de Lluc, un indret únic al cor de la Serra de Tramuntana i un dels llocs més emblemàtics de Mallorca. Cal recordar que el terme municipal d'Escorca està declarat Paratge Pintoresc (Decret 984/1972), ara, Bé d’Interès Cultural.

Per altra banda, en nombroses ocasions el Col·lectiu havia denunciat l'actitud del batlle d'Escorca davant aquest projecte d'urbanització que va defensar i segueix defensant per damunt de l'interès general i en benefici de la promotora de les obres a ocultar informació al col·lectiu i donar informació tergiversada dels fets, argumentant la necessitat d'Escorca de créixer. Un creixement desmesurat i que per res respon a les necessitat de creixement pròpies del municipi d'Escorca: recordem que el projecte d'Es Guix preveia la construcció 165 habitatges plurifamiliars, i per tant pretenia ser  “el nou poble” d'Escorca i del seu batlle. Cases plurifamiliars, que donaran cabuda a 771 habitants més (triplicant la població actual), comerços i restaurants eren part del projecte que es preveia construir en aquest emblemàtic paisatge de la Serra de Tramuntana.


Plana principal