1

(6 respostes, escrites a ForumFauna)

jo de papilo machaon la primera la vaig vorer dia 3 d'abril. Aquestes semanes enrere hi ha hagut una explosió de blanquetes.

2

(9 respostes, escrites a ForumPlanta)

pere per s'albufera en teniu ja d'orquidees?
divendres pasat al pinar no hi havia ni rastre (o jo no en vaig veure encara)
aquest dema hi tornam amb s'escola a fer 4 feines amb se brigada, hi ha res d'interesant per vorer??

3

(6 respostes, escrites a ForumFauna)

Hola a tots, amb aquests dies de sol que ha fet ja han comenzat a volar les papallones mes primerenques. Ahir a Santa maria sobre la una del mig dia hi volaven 3 exemplars de Gonopterix cleopatra i un borino negre que feia voltes per l'estació de tren i diumenge a Llucmajor vora un marge una Pararge aegeria i una Lasiommanta megera.

Voltros heu comenzat a vorer ja activitat?

Podria ser que ja fa uns 15 dies ves un exemplar de papallona de l'arboç sobre les muntanyes de valldemosa (Pla des pouet)? O vaig veure molt de refilon i no estic gens segur de lo que era...

SALUT!

4

(9 respostes, escrites a ForumPlanta)

Al coll de se creu ja esta ple de Ophrys fusca amb totes les flors obertes inclus un poc pasades, no es molt prest??

Per cert tmbe començaven a neixer les Barlia robertiana

Salut!

5

(8 respostes, escrites a ForumFauna)

vos interesen les observacions a qualsevol indret de mallorca o nomes les de la serra de tramuntana??

6

(0 respostes, escrites a ForumPlanta)

Hola despres de molt de temps sense escriure al forum pero sense haver deixat de llegirlo deix aques misatge simplement per dirvos que ahir mentres entrenava vaig veure a la carretera que va de puig punyent cap a la cantera pasat ya el desvio (a uns 100m com a molt) que pots anar o cap a establiments o cap a palma si segueixes per la que surts al poligon de can valero y la rotonda de osn moix, antes d'arribar a la cantera que hi ha al carril de l'esquerra un cartell que posa establiments ido just davall aquest cartell hi ha 4 o 5 de lo que per a mi eren Barlia robertiana si seuim pel carril de la dreta uns metres podrem trobar varies orquidees del genere Ophrys no se la especie.
Deix aquesta localització per que es just a peu de carretera i molt a prop de palma esper que a algu li interesi i puegui confirmar lo que son. Si voleu alguna duda del lloc enviaume un correu a davidbonsai@homail.com.

Vagi be i bon pont!

7

(6 respostes, escrites a ForumAus)

ok moltes gracies per la resposta Manolo smile

per cert avui a nes km 16.5 de se carretera vella de llucmajor hi havia dos corps que pasturaven junt un remat d'ovelles

8

(31 respostes, escrites a ForumAus)

moltes gracis per s'aclaració smile

9

(31 respostes, escrites a ForumAus)

Hola una pregunteta, els rotlos que indica el satel.lit en la trajectoria de l'aguila que volen dir?

10

(6 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, tenc curiositat per una cosa: Quants corbs o cuantes parelles de corbs hi ha a mallorca ara per ara? Si no tenc mal entes els corbs depreden els ous i els polls dels falcons, si es així si el nombre de corbs augmenta com pareix que fa darrerament no podria descendir massa el nombre de falcons? I per acabar tot aquest tipus de carronyers i les rapinyaires migren entre les illes i la peninsula o romanen a un territori fixo?

Salut!

11

(18 respostes, escrites a ForumPlanta)

Carles es molt interesant se idea aquesta de establir una relacio entre s'estat de se vegetació i se quantitat d'animals que hi pasturen. Es podria determinar així es animals d'un territori dense fer censos nomes mirant l'estat de se vegetació?
Per cert que s'han fet de es teus planters de falgueres ja estan grandetes?


Pd: Sort si et decideixes a fer s'estudi wink

12

(4 respostes, escrites a ForumPlanta)

amb lo guapo que era es torrent amb tota se vegetacó de rivera bordetjant-lo i se destrosa que han fet, amb un poc de sort d'aqui a un parell d'anys pero ja haura tornat a se normalitat no? ara que si l'encimenten fotut s'asunto... hmm

13

(15 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, pot ser que hi hagi un altre niu de corp a se carretera que va de palma a sineu a s'altura de sa llimonera? darrerament casi cada pic que hi pas veig corps prop de es ancat que hi ha amb cabres vora se carretera tant volant, com aturats a sobre un pi, com menjant devora ses cabres alguna resta. He arribat a vorer fins a 3 corps a aquest indret menjant.

14

(8 respostes, escrites a ForumPlanta)

el 4 es un peu de rata

15

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Hola es el meu primer missatge a aquest forum malgrat que fa un temps que ho mir.
El cas es que avui demati m'ha duit un veinat una cria de diamant que li ha entrat a ca seva i pel meu carrer he vist ja varies vegadas diamants adults aixó em fa pensar que es podrien reproduir en llivertat i introduirse a la nostra fauna com moltes altres especies aloctones com les cotorres o les tortores turcas.
Que opinau podrien estar començant a introduirse a l'illa els diamants de forma silvestre o mes be es una casualidad de que se li han escapat a qualque veïnat?

Si s'estiguesin introduint podiren causar una creu amenaça per als granivors locals per la seva alta capacitat de reproducció i el rigors del nostre clima supos que els podrien aguantar sense baixes a l'hivern. Que opinau pot pasar com amb les tortores i les cotorritas?