1

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

Hola Joan,

Avui he pogut finalmente parlar amb el regidor de mediambient de Begues. És una mica surrealista però el que m'ha dit és que ja sabien que havien de fumigar el carrer on visc perquè la plaga en aquest carrer era important... Havien de fumigar a finals de juliol, però com coincidia amb la festa major i al meu carrer es fa la paella popular... van decidir deixar-ho per més endavant perquè no caiguessin els bitxos als plats d'arròs... (sese comentaris) Després d'això, el tècnic va marxar de vacances i va haver-hi un malentès entre l'empresa que havia de fumigar i l'ajuntament (el malentès va ser entre el "mosquit tigre" i el "tigre del plataner".... sense comentaris també..... perquè entre una cosa i l'altre els veins anavem aguantant....)

Pel que finalment he entès de la conversa que he mantingut, sembla que tinguin clar que per l'any que ve cal fer alguna cosa (encara que ves a saber....) El que no tenen tan clar és què és el que han de fer perque segons ell, fumigar comporta tota una sèrie de molèsties als veins i a la seva salut. Li he comentat la possibilitat de injectar els troncs però ell no n'havia sentit a parlar mai.... Em pots dir on podem trobar informació sobre això?

Moltes gràcies!!!!

Elisabeth

2

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

Moltes gràcies un altre cop, Joan.
Amb aquesta informació espero poder argumentar que és necessari fer alguna cosa perquè no es repeteixi l'any vinent. Aquests plataners són tenen un diàmetre d'uns 80cm (el tronc) així que substituir-los seria una veritable llàstima...
Iniciaré una queixa a l'ajuntament argumentant que si que afecta als arbres, en contra del que em van voler fer creure!
T'informaré com acaba el tema.
Salut!

Elisabeth

3

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

Moltes gràcies, Joan.
No vegis com han quedat tots els cotxes del veinat...
Pel que entenc, la plaga, a més, pot afectar els arbres, no? Es que l'ajuntament de Begues té com a política no fumigar i això entenc que és una mesura ecològica (que em sembla molt raonable) però com les molèsties que hem tingut a finals d'aquest estiu són tan grans (no hem pogut estar a les terrasses, no podem obrir les finestres, no aconseguim entrar als cotxes sense que entrin desenes d'insectes, els cotxes han quedat molt malmesos...) voldria poder argumentar el millor possible la necessitat de prendre mesures per evitar que torni a passar l'any que ve. Per aquest any, m'imagino que ja és una mica tard...

4

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

Visc a Begues i el meu carrer es ple de plataners. Aquest estiu hem tingut una plaga enorme de tigres i, no sé si tindrà a veure, tots els cotxes que habitualment aparquen sota aquests plataners, han quedat tacats com si fós rovell però es com una resina que costa molt de treure. Sabeu algú si això pot ser provocat per aquesta plaga?

Gràcies!