1

(1 respostes, escrites a Agenda)

Hola a tots,

ja tenim nova data per la sortida a la Vall de Boquer (Pollença), serà el proper diumenge dia 10 de maig. Tal com se va quedar l'altra vegada:  a les 8:30 al parking de les cases.

Si algú no sap anar que contacti amb en Manolo Suàrez  ornitologia@gobmallorca.com i se li enviarà un mapa i les indicacions necessàries per arribar-hi. En principi el temps serà bo, toquem fusta !!!. Els guies seràn en Maties Rebassa i en Manolo Suàrez. Ja ho sabeu, aquest diumenge toca veure migrants a la vall de Boquer. La sortida d'anar i tornar seran unes dues hores i després, els que vulguin podran pegar un bot a l'atalaia d'Albercutx a veure si hi ha sort i se pot veure el pas de grans planejadors, per exemple ara estan passant milanes negres o arpelles i d'aquí res ha de començar el pas dels falcons vespers.

salut!

Infornitologia

2

(1 respostes, escrites a Agenda)

Dimarts dia 05 de maig 2009 se va emetre, com cada setmana, el programa L'Aguait a TV Mallorca a les 21:25 hores. Destaca un reportatge monogràfic sobre l'àguila peixatera i el programa de seguiment via satèl·lit del qual és objecte per part del GOB. Inclou la filmació de la captura de l'àguila i col·locació del transmissor, seguiment de l'exemplar, referència a les electrocucions i activitats escolars... Un reportatge que no vos podeu perdre ja que realment han estat molt els esforços i la paciència dels reporters i responsables del programa per dur-lo a terme. 

També podeu veure'l a través de la secció TV a la carta de Televisió de Mallorca. http://tvmallorca.net
i a les repeticions que tenen lloc al llarg de la setmana.

Salut!
InfOrnitologia

3

(8 respostes, escrites a Agenda)

Gràcies a n'Estrella tenim ja el llistat de les espècies observades al Salobrar el passat diumenge:

Agró blanc (Egretta garzetta), Agró gris (Ardea cinerea), Ànnera blanca (Tadorna tadorna),  Cama verda (Tringa nebularia), Cama-roja (Tringa totanus), Cama-roja pintada (Tringa erythropus); Collverd (Anas plathyrhynchos), Corriol menut (Calidris minuta), Falzia (Apus apus), Flamenc (Phoenicopterus roseus, 5 ex.), Gafarró (Serinus serinus), Gavina (Larus michahellis), Gavina d'hivern (Larus ridibundus), Guatlereta de mar (Glareola pratincola), Picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus), Primavera (Oenanthe oenathe), Rascló (Rallus aquaticus), Rossinyol (Luscina megarhynchos), Rossinyol bord (Cettia cetti), Sol·lera (Emberiza calandra), Terrola (Calandrella brachydactyla), Vitrac (Saxicola torquata), Xàtxero groc (Motacilla flava ssp thunbergi, flava i iberiae), Xivitona (Actitis hypoleucos), Àguila peixatera (Pandion haliaetus), Arpella (Circus aeruginosus), Avisador (Himantopus himantopus), Bec d'alena (Recurvirostra avosetta), Busqueret de cap negre (Sylvia melanocephala), Butxaqueta (Cisticola juncidis), Oronella (Hirundo rustica) i Xoriguer (Falco tinnunculus)

Esperam no haver-nos deixat res!
Salut!

InfOrnitologia

4

(8 respostes, escrites a Agenda)

Hola a tots i a totes,

Com exposàvem abans, la jornada d'ahir a Son Real sembla que fou naturalísticament molt interessant i climatològicament plàcida. Un dia de primavera perfecte...

Es reuniren 22 persones i dos infants per fer la sortida, passant pels diferents hàbitats (camps de conreu, garriga, pinar i costa), i es veren o escoltaren fins a 30 espècies d'aucells:

A la zona de conreus: àguila calçada (Hieraaetus pennatus), sól.lera (Emberiza calandra), teulader (Passer domesticus), cucullada (Galerida theklae), verderol (carduelis chloris), falzia (Apus apus), passerell (Carduelis cannabina), cadernera (carduelis carduelis), puput (Upupa epops).

A la zona de garriga i pinar: rossinyol (Luscinia megarhynchos); busqueret de cap negre (Sylvia melanocephala); falcó (Falco peregrinus), ferrerico (Parus major); Perdiu (Alectoris rufa), faisà (Phasianus colchicus), gafarró (Serinus serinus), capsigrany (Lanius senator), arpella (Circus aeruginosus), falcó marí (Falco eleonorae), passaforadí (Troglodytes troglodytes), vitrac (Saxicola torquatus).

A la zona de la costa: tiruril.lo cama negra (Charadrius alexandrinus), gavina (Larus michaellis), gavina corsa (Larus audouinii), picaplatges (Arenaria interpres), corb marí gros (Phalacrocorax carbo), corb marí (Phalacrocorax aristotelis), agró blanc (Egretta garzetta), titina (Anthus campestris).

Ens han dit que algunes de les espècies, com és lògic, es pogueren veure a més d'un hàbitat.

A més, es veren dues tortugues de terra (Testudo hernanni) i moltes espècies de plantes florides...

En definitiva, un bon dia...


InfOrnitologia

5

(8 respostes, escrites a Agenda)

A la fí el temps ens ha donat un respir i s'han pogut realitzar la segona de les sortides previstes al Curs d'Ornitologia de Camp. Esperant que ens arribin les cròniques de les observacions fetes tant a Son Real com al Salobrar, vos passam un enllaç a un magnífic reportatge d'en Xisco lladó sobre els participants que acudiren a Son Real. Tan aviat com sigui possible passarem més imatges i les cròniques dels dos llocs.
Gràcies, Xisco, ;-)!!!

Aquí trobareu un parell de fotos de la sortida d'ahir a Son Real:

http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 14/detail/

en forma de presentació...

http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 4214/show/

salut!
InfOrnitologia

6

(0 respostes, escrites a Agenda)

Bon dia a tots!
Les quatre Estacions d'Anellament d'Esforç Constant que actualment gestiona el GOB a Mallorca estan a ple rendiment durant aquesta migració primaveral, per lo que vos recomanam especialment la seva visita. A més de poder observar de ben aprop les aus més comunes durant aquesta época de l'any, és una oportunitat única per veure rars aucellons que tan sols són observables durant el pas migratori.

La visita a les estacions està oberta a tothom, tal sols cal posar-se en contacte amb el coordinador Manolo Suàrez a ornitologia@gobmallorca.com que vos indicarà com arribar-hi a cada una d'elles.

Generalment les estacions se monten cada setmana i durant el matí al:

Parc Natural de s'Albufera, els dissabtes.
Reserva Natural de s'Albufereta, també els dissabtes
Parc Natural de Llevant, els dilluns
Parc Natural de Mondragó, els dimarts   

Quan les condicions meteorològiques no són bones les estacions no se monten o canvien de dia de la setmana, per lo que és convenient que confirmeu si estaran obertes abans de anar-hi al correu-e abans esmentat.

Salut i bones observacions!!

InfOrnitologia

7

(0 respostes, escrites a Agenda)

Encara que molts de vosaltres ja ho sabeu, InfOrnitologia no pot deixar de recomanar-vos la següent pàgina web on podreu fer el seguiment dels falcons marins marcats a sa Dragonera amb emisor satèl·lit i que, ara fa uns dies, han iniciat el seu camí de tornada des de Madagascar cap a les nostres illles.

Els primers marcatges dels falcons ens donaren la sorpresa que el viatge migratori no se realitzava seguint la costa sud del Mediterrani fins a Egipte, devallant pel Mar Roig i continuar el seu viatge cap el sud fins a Madagascar, com fins ara se pensava, sinó que lo que feien era atravessar de ple el continent Africà, per la regió dels grans llacs, fins al seu destí d'hivernada, com podeu comprovar a la web.

Però el marcatges ens donen encara noves sorpreses: en el seu viatge de tornada cap a les Illes no han entrat al continent pel mateix lloc, sino que ho han fet molt mes amunt, per Somàlia, possant rumb cap el Mar Roig.

Ho podeu seguir a http://www.seaturtle.org/tracking/?project_id=251  (donau a I accept i entrau)

Els de Sa Dragonera són Dragon i Pepelu.
No vos ho podreu per-dre!!! Fa moltes ganes saber que faran, i quin camí triaran per tornar a les colònies de cries de les nostres illes.   

La revista Quercus del més d'abril també recull un interessant article sobre el tema que no podeu deixar de llegir.

Salut

8

(0 respostes, escrites a Agenda)

Hola a tots,

Coincidint amb la migració de les aus de retorn cap a Europa i que es realitzen diferents campanyes d’estudi d’aquesta migració, el Grup de Recerca de Piccole Isole ha posat en marxa un interessant projecte, coordinat per l’ICO, Institut Català d’Ornitologia i en el qual col·labora el GOB, aportant les dades de l’estació del Parc Nacional de Cabrera. Es tracta de viure en directe com estan anant les campanyes d’anellament, i per tant com evoluciona la migració dia a dia a través d’internet. Es molt interessant i vos recomanam que la visiteu, ja que fa unes comparacions entre espècies i entre grups d’edats i sexes per observar les diferents estratègies de migració.
A més hi ha tota una sèrie d’activitats i recursos pedagògics molt interessants i entretinguts a la pàgina de Recerca en Acció, portal que col·labora també amb el projecte en temes de recerca i investigació.

La pàgina del Piccole isole es:

http://www.ornitologia.org/piccole/picc … 9_pres.htm

i la pàgina de Recerca en Acció es:

www.recercaenaccio.cat

Esperam que vos agradi

Salut

InfOrnitologia

9

(8 respostes, escrites a Agenda)

Alguns dels participants a la sortida de Son Real han mostrat el seu desig per veure algunes de les fotografies fetes p'en Toni Muñoz a les gavines roges (Larus audouinii) que ens acompanyaren durant el berenar. En Toni no s'ha fet pregar i les mostra encantat. Aquí les teniu. Fixau-vos que una d'elles anava anellada.

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/audouin1.jpg

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/audouin2.jpg

10

(8 respostes, escrites a Agenda)

Extraordinari reportatge fotogràfic el que ens ha passat en Xisco Lladó. Moltes gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres.

Ja tenim el llistat de les aus observades al Salobrar, si bé posarem les més destacades:

Agró blanc (Egretta garzetta), collverd (Anas platyrhynchos), Ànnera blanca (Tadorna tadorna); 4 mascles i una femella de cetla blanca (Anas querquedula); un mínim de 5 curleres reials (Numenius arquata); tiruril·lo camanegre (Charadrius alexendrinus), Corriol menut (Calidris minuta), Corriol variant (Calidris alpina), Fuell gris (Pluvialis squatarola), Cama-roja (Tringa totanus), Camaverda (Tringa nebularia), 7 preciosos flamencs (Phoenicopterus roseus), arpella (Circus aeroginosus), 1 àguila peixatera (Pandion haliaetus), un milà reial o milana (Milvus milvus), Agró gris o blau (Ardea cinerea), Avisador (Himantopus himantopus), Gavina d'hivern (Larus ridibundus), Gavina (Larus michahellis), Gavina roja (Larus audouinii), Xàtxero groc (Motacilla flava), Busqueret cap negre (Sylvia melanocephala), Oronelles (Hirundo rustica) i alguns privilegiats també vèren un falcó (Falco peregrinus).

InfOrnitologia

11

(8 respostes, escrites a Agenda)

Hola de nou...

En Xisco (un dels participants) ens ha fet arribar aquests enllaços on es veuen moltes imatges de la sortida de diumenge al Salobrar...

http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 31/detail/

Per veure-les en mode presentació...

http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 8931/show/InfOrnitologia

12

(8 respostes, escrites a Agenda)

Aquests són els aucells vists pel grup de Son Real i que han estat apuntats al quadern de camp de n'Estrella:

Coa-roja de barraca (Phoenicurus ochruros), teulader (Passer domesticus), verderol (Carduelis chloris), gafarró (Serinus serinus), ropit (Erithacus rubecula), ferrerico (Parus major), passaforadí (Troglodytes troglodytes), 
busqueret de cap negre (Sylvia melanocephala), puput (Upupa epops), perdiu (Alectoris rufa), mèrlera (Turdus merula), tudó (Columba palumbus), rossinyol bord (Cettia cetti), vitrac (Saxicola torquatus), trencapinyons (Loxia curvirostra), dels quals s'han pogut escoltar els diferents cants i reclams.

Xoric (Falco tinnunculus); 1 agró blanc (Egretta garzetta); cucullades (Galerida teklae); gavines (Larus michahellis). Han observat també, i amb tranquilitat, les diferències entre el corb marí (Phalacrocorax aristotelis) i el corb marí gros (Phalacrocorax carbo). 

Destaquen un grup de 8 exemplars de gavina roja (Larus audouinii), que els han acompanyat durant el berenar i s'han deixat veure a plaer, petits grups de tiruril·los camanegre (Charadrius alexandrinus)i un interessant grup de 6 girapedres (Arenaria interpres) descansant sobre les roques. Simpàtica ha estat també una parella de traquets (Saxicola torquatus) on la femella anava amb el bec ple de materials pel niu.

Un dia de lo més complet!

InfOrnitologia

13

(8 respostes, escrites a Agenda)

Avui s'ha realitzat la primera sortida ornitològica amb els participants al CURS d'ORNITOLOGIA DE CAMP.
El gran nombre d'assistents al mateix ha motivat que la sortida prevista quedàs repartida en dos grups: un ha visitat el Salobrar de Campos i l'altre la Finca de Son Real a Santa Margalida. D'aquí a dues setmanes els grups s'intercanviaran els llocs de visita.

A l'espera de rebre la crònica de cada lloc vos passam unes fotos del grup de Son Real.

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/excursiosonreal.jpg

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/gavinajejeje.jpg

InfOrnitologia

14

(2 respostes, escrites a Agenda)

En Jordi (11 anys) ens ha fet arribar aquesta foto dels participants a la sortida d'avui a les marines del Sud. Gràcies Jordi.

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/basses.jpg


InfOrnitologia

15

(2 respostes, escrites a Agenda)

Hola a tothom.

Ens comenten que la sortida d'avui ha estat un vertader èxit: orquídies, calàpets, Romulea columnae, Ophioglossum lusitanicum, trèvols d'aigua, tortugues, tords, Gagea nevadensis, talaiots, Saxifraga tridactylites, Rhamnus lycioides...

Aquí vos passam algunes fotografies de l'activitat.

http://lh5.ggpht.com/_mDamwETmYsM/SbQhGcYPejI/AAAAAAAAB0U/YPW4ddcv7Vo/s400/DSC_3210%20copia.jpg

http://lh4.ggpht.com/_mDamwETmYsM/SbQhHx8AK9I/AAAAAAAAB0c/6ZWpES4BBwI/s400/DSC_3215%20copia%202.jpg

http://lh6.ggpht.com/_mDamwETmYsM/SbQtnD75T9I/AAAAAAAAB1U/OK_7dyz2FQk/s400/Bassa%20de%20s%27%C3%80guila%20080309%20A%20%5B800x600%5D.jpg

InfOrnitologia

16

(0 respostes, escrites a Agenda)

S'acaba de publicar una petita GUIA DELS AUCELLS DEL PARC NATURAL DE S'ALBUFERA DE MALLORCA.
Amb textos de Nick Owens i Pere Vicens. Les fotografies han estat  cedides per Maties Rebassa i dibuixos són de Nick Owens...

Fes click per a mes informació (PDF)

Baixa la Guia completa (PDF - 5 MB)


Felicitacions al Parc i als autors, grans companys i amics, per tan bella iniciativa.

InfOrnitologia

17

(2 respostes, escrites a Agenda)

Hola a tots i a totes,

En Magí Franquesa ens convida a fer una sortida botànica per les marines del sud de Mallorca a la recerca de dues de les plantes més rares de la nostra geografia, les falgueres Marsilea strigosa i Ophioglossum lusitanicum...

Serà el proper diumenge, dia 8 de març al matí.

Els que vulgueu acompanyar-lo, cal que ens envieu un missatge a infornitologia@gmail.com i vos respondrem del lloc i de l'hora de trobada.

Si en teniu, caldria que portéssiu els estris necessaris per fer macrofotografia...


InfOrnitologia

18

(0 respostes, escrites a Agenda)

Des del GOB ens informen que s'ha posat en marxa la realització d'un cens d'àguila calçada o esparver (Hieraaetus pennatus) a les Balears i per al qual ens demanen la vostra col·laboració.

Tothom que hi estigui interessat pot ajudar a contar-les, la metodologia és bastant senzilla (veure més abaix).

Se tracta d'aprofitar el proper mes de març per localitzar els territoris ocupats per les àguiles, ja que és quan les parelles són més fàcils de detectar: fan vols acrobàtics de festeig i siulen. Les serres de Tramuntana i de Llevant, però també les zones d'es Plà són ocupades pels esparvers. S'han de controlar tant zones de penyals i barrancs com pinars, intentant localitzar les parelles territorials i no els nius.

Hi ha dues maneres de col·laborar:

- Enviant cites de qualsevol indret on hagin estat detectades
- Fent-vos càrrec d'una zona (http://www.gobmallorca.com/ornit/atles/ … /mapes.htm).

En aquest segon cas, s'ha de comunicar per e-mail a la coordinadora del projecte a les Balears, na Carlota Viada (carlotaviada@yahoo.es) i ella vos assignarà la quadrícula triada.

Animau-vos a participar!

InfOrnitologia


METODOLOGIA CENS D'ÀGUILA CALÇADA A MALLORCA 2009

El cens el realitza el Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient amb la col·laboració del GOB-Mallorca.

A Mallorca s’ha optat per fer un recompte directe de territoris ocupats. Això implica una gran cobertura de la feina de camp amb especial intensitat al mes de març (quan preparen el niu i fan vols territorials) i, si fos necessari i per assegurar, juny/juliol (quan comencen a volar els joves).

La metodologia és ben senzilla: se tracta de recórrer tota la zona seleccionada, cercant principalment als penyals però també a les masses forestals, tant en cotxe com a peu, per tal d’enregistrar indicis de reproducció.

El millors horaris de prospecció són de 8:30 a 13:30 del matí i, menys recomanables però també, l’horabaixa de 17:30 a 19:30 hores.

S’han d’evitar els dies amb climatologia adversa, malgrat que els moments previs a l’arribada d’una tempesta i les immediatament posteriors a la pluja són especialment favorables pel fet que molts individus retornen al territori o l’abandonen quan deixa de ploure.

Si vols col·laborar, tria una zona i demana el model de fitxa a carlotaviada@yahoo.es.

A les sortides, anota al teu quadern de camp les següents dades per passar-les després a la fitxa:

- Data
- Hora
- Localització del territori: nom del penyal o del indret, orientació del penyal i, si podeu, coordenades UTM.
- Substrat de nidificació: a les Balears se poden trobar nius a penyals o a arbres (sobre tot pins). Si sabem quin tipus de niu té aquella parella, bé per què l’hem localitzat o bé per què és l’únic possible a aquell indret, per favor, anoteu-lo.
- Descripció de l’observació el més acurada possible.

SEO/BirdLife publicarà els resultats a un llibret que se lliurarà de forma gratuïta als col·laboradors.

No oblideu enviar les vostres cites el més aviat possible, en tot cas abans del 15 de juny, a Carlota Viada (coordinadora): Correu electrònic: carlotaviada@yahoo.es Mòbil: 637-702967

19

(1 respostes, escrites a Agenda)

Avui horabaixa el dia ha acompanyat i les persones que han anat a s'Albufera han pogut veure perfectament els detalls més importants d'aquestes petites i desconegudes plantes.

Ens han dit que la floració està en el seu moment més àlgid, amb una notable quantitat de flors obertes. Algunes de les plantes encara tenien poncelles a punt d'obrir, pel que encara es podran veure flors la setmana que ve...

A més, alguns d'els presents han aprofitat la trobada per aprendre alguns trucs per fer macrofotografia i per fer més òptim el funcionament del seu equip fotogràfic.

Ens han passat una imatge de la sortida, en plena sessió de proves fotogràfiques.

http://lh5.ggpht.com/_mDamwETmYsM/SaLrgGW2ZZI/AAAAAAAABzc/AN9Y44qJ0NU/s800/DSC_2961%20%28Medium%29.JPG

Un bon horabaixa....!

InfOrnitologia

20

(1 respostes, escrites a Agenda)

El proper diumenge dia 22 es farà una curta visita a la zona del Parc de s'Albufera on hi ha una notable població de Gagea mauritanica. Aquesta planta és molt poc coneguda, però possiblement sigui més abundant del què creiem.

Ara és un bon moment per començar a trescar per la garriga a la recerca d'orquídies, i és una magnífica possibilitat per descobrir noves àrees de distribució d'aquesta espècie tan amagadissa... que està a poques setmanes d'acabar, però, la seva època de floració.

Per si algú de vosaltres s'hi apunta a darrera hora, el punt de trobada dels que hi aniran és a l'aparcament de les cotxeres d'autobusos que hi ha a la carretera de Can Picafort a Muro, a quasi uns dos quilometres de Can Picafort, a la dreta de la carretera (just quan s'acaba el pinar que acompanya la carretera).

L'hora és a les 15:30.

El guia serà el naturalista del Parc, en Pere Vicens, i el seu mòbil (per si arribeu tard o vos perdeu) és el 686965197

Ja ho sabeu...


InfOrnitologia

21

(8 respostes, escrites a Agenda)

El GOB ha organitzat pel proper mes de març un CURS D’ORNITOLOGIA DE CAMP que comptarà amb un programa de 9 conferències a càrrec d’ experts i especialistes en els diferents àmbits de l’ornitologia. Podeu consultar el programa a la web del GOB  www.gobmallorca.com , així com descarregar el cartell anunciador del curs per donar-li difusió entre els vostres amics i coneguts.

Aquest curs, que s’impartirà a les aules de la UIB,  està adreçat  a tots aquells amants de la natura i dels aucells que vulguin ampliar els seus coneixements sobre les aus, la seva conservació o els diferents mètodes d’estudi que s’apliquen actualment a Mallorca.
Un petit concurs d’identificació i dues sortides al camp dinamitzaran als participants.

Al curs s’impartiran uns continguts avançats en la identificació dels diferents grups d’aucells per lo que totes aquelles persones que formaren part del Curset d’Iniciació a l’Ornitología realitzat el gener-febrer d’enguany a Palma, Inca o Manacor, i que va tenir molt èxit de participació, tenen ara l’oportunitat d’ampliar encara més lo ja après.

Ornitòlegs, informadors, educadors ambientals, agents de medi ambient, professors, estudiants, guies,  gestors i consultors mediambientals o amants de la natura en general estan convidats a participar-hi. Les places són limitades així que no deixeu la vostra inscripció per darrera hora.

VOS ESPERAM. APUNTAU-VOS !!!!

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/cartellcurset2.jpg


InfOrnitologia

22

(1 respostes, escrites a Agenda)

Una dotzena de valents han pujat avui al Puig de Galatzó a la recerca de l'esquiu Xalambrí de muntanya, que evidentment no hi era, per que si hagués estat en Rafel l'hauria vist, d'això no tenim cap dubte ni una.
El fred i el dia tapat no ha estat impediment per veure fins a 15 espècies diferents: 
Ropit, Erithacus rubecula
Passaforadí, Troglodytes troglodytes
Capferrerico, Parus major
Xoriguer, Falco tinnunculus
Pàssera, Monticola solitarius
Coa-roja de barraca, Phoenicurus ochruros
Esparver cendrós, Circus pygargus
Arpella, Circus aeruginosus
Corb, Corvus corax
Reietó, Regulus ignicapillus
Busqueret de cap negre, Sylvia melanocephala
Trencapinyons, Loxia curvirostra
Gavines comuns, Larus michahellis
Mèrlera, Turdus merula
i un preciós exemplar, un mascle adult de Tord flassader, Turdus torquatus, que s'ha exhibit i deixat veure per tot el grup, una passada!!!!

Aquí teniu unes fotos del grup al cim de Galatzó. Felicitats a tots, i gràcies Rafel i Gemma.


http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/galatzo1.jpg

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/galatzo2.jpgSalut!

InfOrnitologia

23

(4 respostes, escrites a Agenda)

...i la tercera promoció del Curset d'Ornitologia de Manacor, que ha acollit a la vegada a la participant més jove,  11 anys, i a la més gran i simpàtica (tranquila Mercé, no direm la teva edat !). Moltes gràcies a tots pels vostres enriquidors comentaris. Enhorabona!

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/curset3a.jpg

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/curset3b.jpg

24

(1 respostes, escrites a Agenda)

Aquest proper diumenge dia 15 de febrer tornam a repetir la sortida ornitològica per intentar observar xalambrí de muntanya (Prunella collaris) al Puig de Galatzó. La sortida de diumenge passat fou anul·lada a causa del mal temps, però ja sabeu que no tiram la tovallola tan fàcilment.

Recordar que el Xalambrí de muntanya se troba a l'hivern a les parts mes altes de les muntanyes i l'objectiu serà pujar a una d'elles per veure si hi ha sort i aconseguim observar aquesta espècie.

Pujarem al cim del Puig de Galatzó. No és gaire difícil, ja que se comença de bastant amunt, però cal saber que s'ha de caminar i pujar una estona (fa poc mes de mil metres).

El nostre guia serà en Rafel Mas, expert en aquesta espècie, estudiós dels seus moviments i coneixedor dels llocs on hi ha més probabilitats d'observar-los. Segur que l'observació està garantida.

No oblideu posar-vos en contacte directament amb en Rafel i ell vos passarà més informació de la sortida: rafelmas@mallorcaweb.net

salut!

InfOrnitologia

25

(4 respostes, escrites a Agenda)

La pluja, el vent i el fred no va desanimar a la segona promoció del curset d'iniciació a l'ornitologia d'Inca. El mal temps no fou un obstacle per retrobar-nos dissabte matí al Parc Natural de s'Albufera. El capvespre una petita treva va fer possible un animat recorregut pel parc. Moltes gràcies per la vostra activa participació i interés demostrat. Enhorabona a tots.

InfOrnitologia

http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/segongrupcurset.jpg