501

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Avui he anat a veure els xoriguers cama-roig i el mal temps continuava, amb unes condicions dolentisimes per observar o fer fotos, peró afortunadament els 6 xoriguers cama-roig segueixen per alla prop de son Ferriol.

No he pogut fer fotos massa bones però així mateix crec que alguna val la pena de compartir-la:

Aquesta primera mostra una de les femelles menjant-se un ocell que havia acabat de caçar

http://www.cyclingmallorca.com/GORA/pati1_ocell.jpg

La segona es un exemple evident del nom de l'especie, aquest mascle no deixa lloc a dubtes:

http://www.cyclingmallorca.com/GORA/pati2_cames.jpg

La tercera es l'altre mascle i mostra clarament les diferencies de vol amb el nostre xoriguer, simplement una aerodinamica perfecta


http://www.cyclingmallorca.com/GORA/pati3_fletxa.jpg

Un cop a casa, editant les fotos he vist que una de les quatre famelles estava anellada tal com es veu a aquestes dues fotos, amb anelles de colors:

http://www.cyclingmallorca.com/GORA/pati4_anelles.jpg
http://www.cyclingmallorca.com/GORA/pati4_anelles2.jpg

Sembla que porta verda i blanca (o metal·lica a la cama dreta) i verda i taronja a la cama esquerra.

Aqui podem veure els 6 posant per a la foto carnet que els he fet posteriorment, amb una querència molt forta cap a aquests cables on fa varis dies que hi son.

http://www.cyclingmallorca.com/GORA/patis_totsis.jpg

I ja per acabar he fet un montatge amb la foto carnet de cada un dels 6 (estan manipulades en el photoshop per tal de resaltar els colors dels ocells encara que es perden els matissos del cel)

http://www.cyclingmallorca.com/GORA/patistotssis.jpg

Si algu vol veure la foto a major qualitat, ho pot fer clickant el seguent link http://www.cyclingmallorca.com/GORA/patistotssis.jpg i obtindra la foto amb molta mes definició.

Quan he marxat tornava caure aigua a poalades i les quatre femelles i els dos mascles seguien per alla, tirant-se en terra continuament per menjar (suposo que per agafar forces per seguir el seu viatge.

502

(0 respostes, escrites a ForumAus)

El passat dia 27 d'Abril es va veure un aguila marcenca "circaetus gallicus" a Albercutx en migració cap al Nord. Per desgracia per a nosaltres no la varem veure cap del grup habitual sino que va passar 20 minuts abans de que en Lalo arribàs, per sort per tots, un estranger la va filmar en video i del mateix video s'han tret algunes fotos que no deixen lloc a dubte de que evidentment va ser una marcenca el que va passar.

http://www.cyclingmallorca.com/culebrera08b.jpg


Com podeu veure la foto es dolenta i no te qualitat, però val la pena com a testimoni evident d'una cita important i que per lo tardana que era ens feia tenir dubtes, ja que ens ha passat altres vegades que en arribar allà ornitòlegs foranis asseguren haver vist una marcenca que després resulta ser l'aguila mora que a vegades compareix per la serra (fins i tot veien la serp penjant...).

Aquest cap de setmana no caura ja cap marcenca (se suposa) però segur que arriben els pernis!
Salut

503

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Efectivament, ara demana un nom d'usuari i contrasenya, i dic ara perque el primer dia no ho demanava, ja que vaig poder gaudir de les imatges varies vegades al dia.

No se que ha canviat ni per quin motiu han incorporat aquesta restricció, potser algun de la llista lligat al projecte o la conselleria sap alguna cosa mes.

Salut

504

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Impressionant!!!!!

En moments així és quan t'en alegres d'haver conegut aquesta epoca tecnologica i xarxera.

Enhorabona als que fan possible el projecte.

El poll es veu molt be, porto tota s'horabaixa penjat a la pantalla.

Salut
Josep M

505

(3 respostes, escrites a ForumPlanta)

Avui a Addaia (Menorca) totes les taules del bar de la urbanització plenes de polen de pi, es podia escriure i dibuixar perfectament sobre el polen que cobria tota la superficie de cada taula.

506

(5 respostes, escrites a ForumAus)

Avui horabaixa a les 16:15 entre Son Termens i s'Esgleieta un grup d'11 milanes possiblement 3 o 4 d'elles eren negres (les condicions de llum eren dolentes i no duia prismatics) volant en grup avançant poc a poc en direcció cap el Teix i Valldemossa, amb elles anaven 2 águiles calçades.

15 minuts despres abans de Santa Maria 2 milanes reials mes.

Es molt prest per que siguin migrants pero em feien tota la pinta.

507

(41 respostes, escrites a ForumAus)

M'he expressat malament, volia dir qualsevol dia em va be (dissabte o diumenge)

508

(41 respostes, escrites a ForumAus)

Amb jo podeu comptar tambe, qualsevol diumenge em va be, així que apunteu-me

509

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Vaja Gil!
Quina sort conviure amb una familia així! M'agraden les fotos sobre tot perque mostren molt be el procés de creixement dels ocells. Deus tenir moltes mes no?
Ja em diras coses

510

(5 respostes, escrites a ForumAus)

Es asombrosa l'expansió exponencial que estan tenint els esplugabous, deixant de banda que ja es veuen per tot, avui m'ha creuat un volant molt baix pel carrer Capità Salom, en ple eixample dur de Palma.

Ah! I enhorabona pel nou forum, esta molt millor.