Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#501 Re: ForumAus » Consulta geogràfica » 24-05-08 18:56:13

Jesus, es un punt en mig de la mar, just a l'est de la Mola, com 700 o 1000 m a l'est.
Salutacions

#502 ForumAus » 51 xoriguers cama-rojes » 15-05-08 21:35:58

joem
Respostes: 1

Avui horabaixa he fet un forat i he anat a buscar els xoriguers cama-roja que havia per Maria, he arribat quan quedava una horeta de sol i quin espectacle!!! Realment impressionant havia moments que era com un nuvol d'hirundids, pero de falcons, tots caçant i menjant en vol, algun tipus d'insecte petit que no he arribat a identificar.

Quan ha anat calmant l'orgia de caça que tenien (havia moments que ha faltat molt poc perque se la peguessin entre ells) he comptat 33 xorics posats als cables i 18 que encara volaban ja mes calmats.

La llum era dolentisima (havia com una calitja que ho tapava tot) i a mes es feia fosc i ja tiraba a 1000 ASA, pero com que algunes fotos son espectaculars no em resisteixo a pujar alguna i compartir una escena de caça sencera.

A la primera es llença a per l'insecte, que forçant molt el contrast de la foto es pot veure davant i una mica mes amunt de les urpes, just a l'alçada dels ulls

alacaza.jpg

A aquesta segona foto ja te l'insecte agafat, tot en decimes de segon

cazado.jpg

A les tres seguents sel menja amb una velocitat que fa por, ni 2 segons entre les 4 fotos (això si que es menjar rapid i no el del mc donals):

comido01.jpg
comido02.jpg
comido03.jpg

Aquesta es un altre xoriguer fotent-se un altre insecte, pero com que es de les poques que havia una miqueta de sol es veu millor

comido.jpg

I per acabar una que tot i tenir una llum dolenta i molt de gra per els ASA, m'agrada
guauu.jpg

La veritat es que ha sigut un autentic espectacle, un moment d'aquells que molts d'anys despres encara recordes.

#503 Re: ForumAus » Fotos falcó (o xoriguer) cama-roig » 14-05-08 22:07:35

Avui a Menorca i nomes passant per la carretera general he vist 5 xoriguers cama-roig, posats al fill a la vorera de la carretera a la zona de la Naveta des Tudons en un tram d'uns 4 kms.

Si simplement passant per la carretera he vist 5, no me vull imaginar com deu estar l'illa, com deuen estar les illes!!!

Per mi sense dubte la primavera dels cames-roig!

#504 Re: ForumAus » Xoriguer cama-roig anellat » 13-05-08 15:24:14

Realment Internet es una canya!!!

A vegades no se com podiem funcionar fa uns anys sense que tothom estigues connectad :-)...

Ahir vaig començar a buscar informació de projectes amb el xoriguer cama-roig, més informacions den Jordi Muntaner i en Manolo he trobat un LIFE a Hungria en el Google que estan amb un pla per a salvar l'especie en el sur d'Hungria i nord de Rumania i les anellen amb 4 anelles de colors que formen combinacions úniques, els hi he escrit un correu enviant-li les fotos i ja m'an contestat que efectivament que si, que es tracta d'un ocell anellat per ells a Kardoskút, un poblet a pocs kms de la frontera comuna entre Hungria/Serbia i Rumania, a qualsevol mapa d'Europa trobareu  en el lloc on es junten els tres estats.

La varen anellar com a poll nascuda a un niu artificial, (han colocat molts nius artificials, aqui vos paso la web per si algu l'interessa el tema http://www.falcoproject.hu/en/content/show ) juntament amb 3 polls mes a l'estiu de 2007, es a dir es tracta d'una femella de 2º any i va  neixer a a 1500 km de Mallorca.

Diuen que es la tercera recuperació que tenen, que les altres dues varen ser de Suecia i Belgica.
 
Per cert com a geograf he tingut interes per coneixer on va ser anellada, i fixauvos curiosament quin habitat mes semblant alla on va neixer i on es troben aquests dies els "patis"

http://maps.google.es/maps?f=q&hl=ca&ge … iwloc=addr

http://maps.google.es/maps?f=q&hl=ca&ge … 8&t=k&z=14

Salut
Josep M

#505 Re: ForumAus » Xoriguer cama-roig anellat » 12-05-08 22:14:57

Paso tres fotos mes on es veu millor l'ocell que s'esta menjant la "pati". A alguna sembla alguna sylvia pero a d'altres me sembla un poll d'alguna especie mes gran.

pati1_ocell1.jpg

pati1_ocell2.jpg

pati1_ocell3.jpg

Que diuen els experts?

#506 ForumAus » Xoriguer cama-roig anellat » 12-05-08 15:44:46

joem
Respostes: 4

Avui he anat a veure els xoriguers cama-roig i el mal temps continuava, amb unes condicions dolentisimes per observar o fer fotos, peró afortunadament els 6 xoriguers cama-roig segueixen per alla prop de son Ferriol.

No he pogut fer fotos massa bones però així mateix crec que alguna val la pena de compartir-la:

Aquesta primera mostra una de les femelles menjant-se un ocell que havia acabat de caçar

pati1_ocell.jpg

La segona es un exemple evident del nom de l'especie, aquest mascle no deixa lloc a dubtes:

pati2_cames.jpg

La tercera es l'altre mascle i mostra clarament les diferencies de vol amb el nostre xoriguer, simplement una aerodinamica perfecta


pati3_fletxa.jpg

Un cop a casa, editant les fotos he vist que una de les quatre famelles estava anellada tal com es veu a aquestes dues fotos, amb anelles de colors:

pati4_anelles.jpg
pati4_anelles2.jpg

Sembla que porta verda i blanca (o metal·lica a la cama dreta) i verda i taronja a la cama esquerra.

Aqui podem veure els 6 posant per a la foto carnet que els he fet posteriorment, amb una querència molt forta cap a aquests cables on fa varis dies que hi son.

patis_totsis.jpg

I ja per acabar he fet un montatge amb la foto carnet de cada un dels 6 (estan manipulades en el photoshop per tal de resaltar els colors dels ocells encara que es perden els matissos del cel)

patistotssis.jpg

Si algu vol veure la foto a major qualitat, ho pot fer clickant el seguent link http://www.cyclingmallorca.com/GORA/patistotssis.jpg i obtindra la foto amb molta mes definició.

Quan he marxat tornava caure aigua a poalades i les quatre femelles i els dos mascles seguien per alla, tirant-se en terra continuament per menjar (suposo que per agafar forces per seguir el seu viatge.

#507 ForumAus » Aguila Marcenca a Albercutx » 06-05-08 17:16:12

joem
Respostes: 0

El passat dia 27 d'Abril es va veure un aguila marcenca "circaetus gallicus" a Albercutx en migració cap al Nord. Per desgracia per a nosaltres no la varem veure cap del grup habitual sino que va passar 20 minuts abans de que en Lalo arribàs, per sort per tots, un estranger la va filmar en video i del mateix video s'han tret algunes fotos que no deixen lloc a dubte de que evidentment va ser una marcenca el que va passar.

culebrera08b.jpg


Com podeu veure la foto es dolenta i no te qualitat, però val la pena com a testimoni evident d'una cita important i que per lo tardana que era ens feia tenir dubtes, ja que ens ha passat altres vegades que en arribar allà ornitòlegs foranis asseguren haver vist una marcenca que després resulta ser l'aguila mora que a vegades compareix per la serra (fins i tot veien la serp penjant...).

Aquest cap de setmana no caura ja cap marcenca (se suposa) però segur que arriben els pernis!
Salut

#508 Re: ForumAus » niu de voltor on-line » 29-04-08 12:56:52

Efectivament, ara demana un nom d'usuari i contrasenya, i dic ara perque el primer dia no ho demanava, ja que vaig poder gaudir de les imatges varies vegades al dia.

No se que ha canviat ni per quin motiu han incorporat aquesta restricció, potser algun de la llista lligat al projecte o la conselleria sap alguna cosa mes.

Salut

#509 Re: ForumAus » niu de voltor on-line » 25-04-08 18:14:25

Impressionant!!!!!

En moments així és quan t'en alegres d'haver conegut aquesta epoca tecnologica i xarxera.

Enhorabona als que fan possible el projecte.

El poll es veu molt be, porto tota s'horabaixa penjat a la pantalla.

Salut
Josep M

#510 Re: ForumPlanta » Se adelanta la producción de polen » 19-02-08 23:47:31

Avui a Addaia (Menorca) totes les taules del bar de la urbanització plenes de polen de pi, es podia escriure i dibuixar perfectament sobre el polen que cobria tota la superficie de cada taula.

#511 ForumAus » 13 milanes » 01-02-08 18:17:36

joem
Respostes: 5

Avui horabaixa a les 16:15 entre Son Termens i s'Esgleieta un grup d'11 milanes possiblement 3 o 4 d'elles eren negres (les condicions de llum eren dolentes i no duia prismatics) volant en grup avançant poc a poc en direcció cap el Teix i Valldemossa, amb elles anaven 2 águiles calçades.

15 minuts despres abans de Santa Maria 2 milanes reials mes.

Es molt prest per que siguin migrants pero em feien tota la pinta.

#512 Re: ForumAus » La Barca... » 27-01-08 17:56:57

M'he expressat malament, volia dir qualsevol dia em va be (dissabte o diumenge)

#513 Re: ForumAus » La Barca... » 27-01-08 17:18:05

Amb jo podeu comptar tambe, qualsevol diumenge em va be, així que apunteu-me

#514 Re: ForumAus » Fotos de niu de xorics » 23-01-08 13:50:36

Vaja Gil!
Quina sort conviure amb una familia així! M'agraden les fotos sobre tot perque mostren molt be el procés de creixement dels ocells. Deus tenir moltes mes no?
Ja em diras coses

#515 Re: ForumAus » Nou dormidor de Bubulcus ibis... i recompte » 17-01-08 00:29:59

Es asombrosa l'expansió exponencial que estan tenint els esplugabous, deixant de banda que ja es veuen per tot, avui m'ha creuat un volant molt baix pel carrer Capità Salom, en ple eixample dur de Palma.

Ah! I enhorabona pel nou forum, esta molt millor.

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11