Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 Agenda » Dissabte dia 23 de novembre, sortida ornitològica "Colgada Estornells" » Ahir 21:22:10

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots!

El proper dissabte dia 23 de novembre, i si el temps acompanya, volem fer una sortida per observar la colgada d'estornells al seus dormidors de s'albufera de Mallorca. En aquests mesos són molts els milers d'estornells que estan per Mallorca i una bona part, els que estan més al nord de l'illa, van a dormir al Parc Natural, formant esbarts increïbles i espectaculars que creen un espectacle que val molt la pena veure, especialment si també els seus depredadors estan a l'aguait, ja que són els que provoquen que els esbarts formin "figures" al cel a causa dels seus atacs.

Na Mabel Gutierrez ens farà de guia en aquesta sortida, que consistirà en estar a un punt fixo d'observació i esperar l'arribada dels estornells. Quedarem a l'horabaixa de prest i fins que faci fosca, en total unes dues hores que esperam aprofitar bé i observar tota la fauna que passi per allà.

Si vols venir t'has d'apuntar, així que, per favor, envia un missatge a ornitologia@gobmallorca.com i et donarem la resta de detalls.

Salut!
InfoNaturalista

#4 Agenda » Diumenge dia 13 d'octubre Sortida a Dragonera » 07-10-19 19:08:20

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest cap de setmana passat s'ha celebrat el Dia Mundial de les Aus amb moltes activitats arreu del món. Per donar-li continuïtat i seguir amb la festa hem volgut fer una sortida ornitològica a un lloc espectacular com és el Parc Natural de Sa Dragonera. Serà el proper diumenge dia 13 d'octubre, que ens agafa en un moment molt especial, ja que estem en plena època migratòria i segurament veurem aus migrants. A més a més els joves de falcó marí estan aprenent a volar i caçar, per tant el dia pot ser espectacular!
Comptarem amb dos guies que coneixen bé el lloc, en Pedro van der Knoop i en Javi Quintana, que saben d'aus, de Dragonera i de fotografia.
Tot i que avui fa vent, per diumenge les previsions meteorològiques són molt bones.

Com en altres ocasions anirem amb la "Margarita", la barca de tota la vida que fa la travessa marina. Els preus són 14 euros per adults i 10 fins a nins de 8 anys.

No vos ho perdeu!!, Ah, les places són limitades!!!! Cal apuntar-se a ornitologia@gobmallorca.com
Partirem a les 9:30 i tornarem després de dinar pa i taleca

Salut!
InfoNaturalista

CUPO DE PERSONES COMPLET!!!! MOLTES GRÀCIES!

#5 Agenda » Al mes d'Octubre, AUS URBANES a Palma, Inca i Manacor » 29-09-19 10:42:18

InfoNaturalista
Respostes: 0

Recordau que cal inscripció prèvia! Places limitades

71283091-1265060473618105-3661622527949537280-n.jpg

Salut!
InfoNaturalista

#10 Agenda » Novetats al FÒRUM DEL GOB » 11-09-19 21:18:22

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots!
Tal sols comunicar-vos que ja podeu adjuntar fotografies i imatges als vostres missatges sense necessitat de tenir-les allotjades prèviament a una plana específica (Flickr, ...) i escriure els codis pertinents. Ara simplement bastarà "clickar" allà on diu: "Afegeix una imatge a la publicació" i podreu pujar la imatge triada directament des del vostre ordinador.

Salut!
InfoNaturalista

Per cert...Ja teniu la camiseta del virot petit? O la bossa del gall faver? wink. Passau pel local del GOB!bossa-gallfaver.jpg


c7.jpg

#11 Agenda » Divendres 30 d'agost. PRESENTACIÓ AOB 2018 » 29-08-19 07:31:32

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots,

Com diuen, lo bo es fa esperar, però ja tenim aquí l'Anuari Ornitològic de les Balears volum número 33 i, com no volem esperar més, farem la presentació aquest divendres dia 30 a les 20h, al local del GOB a Palma. La presentació anirà a càrrec del seu editor i responsable en Carlos López-Jurado.
Recordau, AQUEST DIVENDRES dia 30 a les 20 h.
Evidentment tots els assistents es podran dur el nou AOB a casa
No falteu!

Salut
InfoNaturalista

#12 Agenda » Dijous 25 juny Presentació del llibre Una golondrina no hace primavera » 25-06-19 16:51:26

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest proper dijous 25 tenim la presentació d'un llibre ben interessant al local del GOB
Una golondrina no hace primavera, de Alejandro Martínez Abraín

Amb aquest llibre es tanca la trilogia El Detective Ecológico, que l'autor dedica a compilar molt interessants articles de divulgació científica, tot i que també inclou algun treball inèdit. El primer llibre de la sèrie va ser El Detective Ecológico i el segon El lenguaje de la biosfera. Amb tots ells, l'autor ens apropa a les seves tres grans passions:  el coneixement de les ciències de l'ecologia, la conservació i l'evolució, d'una manera molt amena, divulgativa i entenedora.

El Dr Alejandro Martínez ha estat vinculat a Mallorca, fent feina al IMEDEA i actualment està a la Universitat de la Coruña. És un gran divulgador i és sempre un plaer escoltar les seves xerrades i conferències.
També tindrem la sort d'estar acompanyats per n'Enric Culat, periodista especialitzat en divulgació científica i director del conegut programa Balears Fa Ciència, que ens presentarà l'autor i el seu llibre. Tot plegat promet ser una vetllada del més interessant, no te la perdis! Evidentment que l'autor firmarà el nou llibre i també trobareu al local els 3 exemplars de la trilogia.

Recordau, dijous dia 27 de juny a les 19:30 al local del GOB de Palma, C/Manuel Sanchis Guarner, 10

Salut!
InfoNaturalista

#13 Agenda » Divendres 28 de juny Sortida Ornitològica Nocturna amb Lluis Parpal » 25-06-19 16:34:38

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest proper divendres dia 28 de juny tenim una activitat molt, molt  interessant: una sortida nocturna per escoltar aucells (i altres animals) durant el vespre.

És una sortida pensada per passar una bona estona, gaudir i aprendre coses ben interessants de la mà d'en Lluís Parpal, gran ornitòleg i amic, veterinari i gerent del COFIB que, entre moltes altres coses, sap molt d'aus nocturnes.

No t'ho perdis, les places són limitades! Així que apuntat aviat enviant un missatge a ornitologia@gobmallorca.com i et donarem més detall de la trobada i que és imprescindible dur.


Salut!
InfoNaturalista

#14 Agenda » Dijous 20 de juny conferència: "Flora amenazada del Puig Major" » 19-06-19 07:29:23

InfoNaturalista
Respostes: 0

Les zones de muntanya de Mallorca són llocs de gran importància biològica, llocs molt especials on viuen espècies úniques. El Puig Major, el punt més alt de l'illa, és especialment interessant i un punt calent de la biodiversitat pel que fa a les plantes, moltes d'elles endèmiques.
Aquest dijous 20 de juny tenim l'oportunitat d'aprendre coses d'aquest extraordinari món botànic que sobreviu a la nostra muntanya més alta i la seva problemàtica. Ens guiarà l'expert botànic Llorenç Sáez, professor titular de la Unitat de Botànica de la Universitat de Barcelona i gran coneixedor de la flora del Puig Major.
Vine a descobrir aquest món diferent i únic que tenim aquí a prop, segur que et sorprèn

Serà aquest dijous dia 20 de juny 2019 al Centre de Cultura "Sa Nostra", al carrer concepció de Palma.
ATENCIÓ: la xerrada començarà a les 19:00h, mitja hora abans de l'habitual

Salut!
InfoNaturalista

#15 Agenda » Dissabte 25 de maig Sortida botànic-ornitològica amb Pere Vicens » 21-05-19 08:03:34

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bon dia a tothom,

aquest proper dissabte dia 25 vos proposam una sortida botànic_ornitològica ben interessant. Es tracta de fer una volta pel Camí dels Horts de Caimari, una zona d'alzinar de muntanya amb molts endemismes botànics i on, a més a més, es poden observar  moltes aus, especialment rapinyires i aucells de bosc.

El nostre guia serà en Pere Vicens, gran naturalista i amic, bon coneixedor de tantes coses interessants. Qualsevol sortida amb ell és una senalla plena d'anècdotes i descobriments.

La sortida és fàcil i la farem durant el matí de dissabte 25.

Si vols venir envian's un missatge a ornitologia@gobmallorca.com

Salut!

InfoNaturalista

#16 Agenda » Dijous, 28 de març. Costa Rica, Pura Vida, amb Pep Manchado » 17-03-19 11:56:59

InfoNaturalista
Respostes: 0

Dijous dia 28 de març vos esperam al local del GOB a Palma. De nou tindrem el privilegi d'anar de viatge amb el nostre amic i company Pep Manchado, i aquesta vegada a un paradís per als naturalistes: Costa Rica. En Pep ens parlarà de recorreguts, experiències, llocs i especialment d'aucells i com observar-los. Sols mirant el cartell de la xerrada ja convida a descobrir el país.
No hi falteu!

https://www.facebook.com/Es-Busqueret-328347645896/

Dijous dia 28 de març a les 19:30 h al local del GOB a Palma

Salut!
InfoNaturalista

#17 Agenda » Dijous, 14 de març Conferència "Dijous del GOB": Abelles i Humans » 13-03-19 10:56:53

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest dijous dia 14 de març tenim una nova xerrada dins el cicle de conferències "Els Dijous del GOB" que tractarà un tema molt interessant i actual: el món de les abelles i la seva relació amb els humans.

Tots sabem la importància vital que té la presència d'aquest insecte al món i el seu paper pol·linitzador, i també coneixem la seva mel, tan saludable i que a tants ens agrada. Però així i tot, a escala global, les seves poblacions estan amenaçades i pateixen multitud de problemes.

Per parlar-ne de tot això, i de com es desenvolupa la vida de les abelles, comptarem amb la presència d'en Gori Lladó, apicultor apassionat i amb una enorme experiència amb aquests insectes. Serà una ocasió única per aprendre, de mans expertes, tot el que envolta a aquests diminuts éssers i com el nostre benestar depèn en gran part de la seva funció a la natura. Segur aprendrem molt!

Ens veim dijous a les 19:30h al Centre de Cultura de Sa Nostra, al carrer concepció, 12 de Palma

Salut!
InfoNaturalista

#18 Agenda » Dijous, 28 de març, Austràlia a càrrec d'en Daniel Hinckley » 26-02-19 18:53:00

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest dijous dia 28 de febrer despatxarem el mes amb una xerrada molt atractiva! El nostre amic i ornitòleg Daniel Hinckley vendrà al local a explicar-nos el seu viatge a Austràlia, un lloc únic i sorprenent, com sorprenents són sempre les seves fotografies i explicacions.
Segur que a més de gaudir de les seves imatges en Daniel ens descobrirà alguns dels secrets del continent amb aquest estil que el caracteritza i que tantíssim ens agrada.

Recordau, dijous dia 28 de febrer al local del GOB de Palma (C/Manuel Sanchis Guarner, 10) a les 19.30 h

Salut!
InfoNaturalista

#19 Agenda » Dissabte 23 SORTIDA ORNITOLÒGICA a MOLA DE s'ESCLOP amb en Toni Soler » 19-02-19 09:25:23

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom,

el dissabte dia 23 tenim preparada una sortida ornitològica molt interessant i poc habitual en el nostre calendari ornitològic, pujada a la Mola de s'Esclop. Amb quasi 1000 metres, forma juntament amb el Galatzó un conjunt espectacular i màgic a la part occidental de la Serra de Tramuntana.
La idea és trobar aus de muntanya. A s'Esclop podem veure xalambrins de muntanya, diverses espècies de tords, rapinyaires i segur que altres espècies ben interessants, i és que un lloc que sempre sorprèn.
I per no perdre cap detall tenim un guia que coneix perfectament la zona, què visita amb freqüència, en Toni Soler.
La idea és que sigui una sortida matinal i a migdia qui vulgui podrà tornar i dinar a casa o, si vos ho estimau més, quedar per allà.
Per favor si esteu interessats a venir enviau un missatge a ornitologia@gobmallorca.com, segur que serà una sortida ben entretinguda.

Salut!

InfoNaturalista

#20 Agenda » Dijous, 14 de febrer Conferència LA MILANA, èxit de conservació » 07-02-19 12:26:01

InfoNaturalista
Respostes: 0

Ja està convocada la propera xerrada dins el cicle de Conferències d'EL DIJOUS DEL GOB. Serà dia 14 de febrer al Centre de Cultura Sa Nostra! LA MILANA: èxit de conservació', a càrrec de Jordi Muntaner. Vos hi esperam!

Salut!
InfoNaturalista


DIA : 14 de febrer
HORA: 19.30 h.
LLOC: Centre de cultura 'Sa Nostra'

#21 Agenda » Divendres dia 08 de febrer. 40 anys d'Els aucells de les Balears. » 07-02-19 12:21:44

InfoNaturalista
Respostes: 0

Demà ens anam de festa! I és que es compleixen 40 anys de la publicació d'Els Aucells de les Balears, un llibre que al seu moment ens va enganxar a molts de nosaltres per sempre més al món de l'ornitologia i que ens ha acompanyat durant aquestes 4 dècades.

Així que, demà vos esperam a una taula rodona molt especial que comptarà amb la presència dels responsables de la publicació i de persones molt vinculades al món de l'ornitologia de les Illes. Xerraran del llibre, però també sobre la divulgació de la biodiversitat i es projectarà una selecció d'imatges d'aus. Estau tots convidats! Serà a l'auditori de la Fundació Sa Nostra a partir de les 19.30 h.

Salut!
InfoNaturalista

#22 Agenda » Dijous 20 de desembre "Els aucells a les Rondalles ..." Miquel Rayó » 18-12-18 12:32:52

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola

Aquest dijous dia 20 de desembre el local del GOB a Ciutat acull la presentació-tertúlia del nou llibre del nostre amic, company i gran escriptor Miquel Rayó, que segur farà les delícies de molts de noltros perquè relaciona el món ornitològic amb la cultura i les tradicions, una combinació sens dubte molt enriquidora i fins i tot que arriba a ser sorprenent.

"Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner"

En Miquel ens convida a una tertúlia entre amics per parlar dels diferents aspectes i anècdotes tractats al llibre i ens parlarà també del camí i la tasca que li va dur la seva realització.

A més a més, comptarem amb la presència d'un altre estimat amic i company, en Jesús Jurado, que a més de presentar-nos l'autor, dinamitzarà la vetllada. No vos ho podeu perdre!

Serà el dijous 20 a les 19.30 al local del GOB de Palma (C/Manuel Sanchís Guarner, 10)

Salut!
InfoNaturalista

#23 Agenda » Dissabte dia 15 de desembre Cens de milanes als dormidors » 10-12-18 17:14:44

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bones a tots

Vos convocam a la participació en el cens de milanes (Milvus milvus) als seus dormidors aquest dissabte vinent dia 15 de desembre 2018.

El cens no té moltes dificultats, però es requereix voluntaris per a cobrir tots els punts detectats com a dormidors. El cens començarà després del migdia, i consistirà a censar les aus que van arribant als dormidors fins que es faci fosc. La dificultat més gran radica en evitar fer dobles comptatges tot analitzant els moviments d'entrada i sortida que van fent les aus. Tot i que cada punt comptarà amb ornitòlegs experts, es valora molt la participació de més persones que ajudin al cens i a detectar l'entrada i sortida dels individus.

Si et fa ganes participar, tinguis o no coneixements previs, envia'ns un missatge a ornitologia@gobmallorca.com i t'assignarem una localització de cens.

Salut!
InfoNaturalista

#24 Agenda » Dijous 13 de desembre "Tortugues de terra a Mallorca" per Samuel Pinya » 10-12-18 17:02:40

InfoNaturalista
Respostes: 0

Nova conferència dins el cicle "El dijous del GOB" dia 13 de desembre 2018


Amb el títol "Tortugues de terra a Mallorca: ús de la ciència ciutadana per al seu estudi", el Dr. i expert Samuel Pinya, una de les persones que més sap sobre els rèptils i amfibis de Balears, a part de molts altres grups zoològics illencs, i gran comunicador i amic, ens explicarà detalls de com amb la col·laboració de tots, es a dir a través de la ciència ciutadana es pot contribuir a un major coneixement de la nostra fauna i a la seva conservació,

T'esperam aquest dijous dia 13 de desembre al Centre de Cultura de Sa nostra, al carrer concepció de Palma (aquest cop a la sala 1), a les 19:30h

Salut!
InfoNaturalista

#25 Agenda » Dijous 28 de novembre REUNIÓ GOB-ORNITOLOGIA » 21-11-18 13:16:24

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bon dia

Per al pròxim dijous dia 29 de novembre convocam una reunió d'ornitologia a la qual ens agradaria molt comptar amb la teva presència, ja que s'ha de parlar de com s'organitzen algunes de les activitats que tenim programades ja a partir del desembre.

- Posam en marxa el projecte MUSSOL. És un projecte molt senzill, de seguiment d'aus nocturnes, en què pot participar qualsevol persona amb interès. La metodologia consistirà bàsicament a escoltar els cants i reclams de les aus nocturnes durant un temps i llocs determinats, i inclourà bàsicament espècies com el mussol, el sebel·lí i l'enganapastors.

- També farem el cens de milana als dormidors, programat per a dia 22 de desembre, dissabte. Explicarem a la reunió com ho muntarem i quins protocols s'han d'aplicar. Si no has participat mai, ara és el moment.

- SAC d'hivern. Com ja sabeu molts de vosaltres, tenim la intenció d'adoptar el sistema que empra la SEO per a dur a terme aquests seguiments d'aus comunes a primavera i a l'hivern, després de la reunió que va tenir recentment el nostre coordinador, Manolo Suárez, a Madrid. Ell ens explicarà del que es va xerrar i com quedaran finalment els dos censos. Ja al cens d'hivern, que comença el desembre només s'aplicaran uns petits canvis en relació al que ja s'estava fent.

Ja sabeu, veniu a la reunió que rebreu tota la informació oportuna.

La reunió serà dia 29 de novembre al local del GOB (Manuel Sanchis Guarner, 10) a les 19.30 h. i la donarem per acabada com a tard a les 21.00 h. En qualsevol cas, si no pots venir però vols col·laborar d'alguna manera, pots contactar directament amb nosaltres a ornitologia@gobmallorca.com.

Salut!
InfoNaturalisme

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11