Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#26 Agenda » Dissabre 24 de novembre. Sortida micològica amb n'Andrés Mas » 19-11-18 13:40:50

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bones a tothom,

aquest proper dissabte dia 24 farem una nova sortida naturalística, més enllà dels aucells, que estic segur vos agradarà. La idea de la sortida és conèixer l'ecologia dels fongs del bosc i aprendre un poc dels bolets de Mallorca. No es tracta d'una sortida per anar a cercar esclatasangs, tot i que aprendrem a conèixer bolets comestibles si els trobam.

La sortida anirà a càrrec de n'Andrés Mas, molt bon coneixedor dels nostres bolets i serà durant el matí (entre les 10:30 i les 13:30 aproximadament) del proper dissabte dia 24 a un alzinar de la zona d'Escorca, a prop de Lluc. Les places són limitades, per favor enviau un correu a ornitologia@gobmallorca.com per apuntar-vos.

Enguany està sent un any de molts bolets, segur que en veurem molts i amb les explicacions de n' Andrés aprendrem coses sobre la seva funció i algunes de les seves característiques.

Salut!

#27 Agenda » Dijous 15 de novembre Conferència Els Dijous del GOB » 13-11-18 18:42:49

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots,

aquest dijous vinent tenim una nova conferència dins el cicle "Els dijous del GOB". La xerrada informa d'un tema realment important: la introducció d'espècies exòtiques a les Illes, una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat.

Les dues expertes biòlogues Macu Férritz i Lucia Latorre, ens parlaran d'algunes espècies al·lòctones que han colonitzat Parc Natural de s'Albufera de Mallorca i la Reserva Natural de s'Albufereta, i quins problemes es deriven d'aquesta ocupació.

"Han arribat per quedar-s'hi? Espècies invasores a s'Albufera i s'Albufereta"

Serà aquest dijous dia 15 de Novembre a les 19.30, com sempre al centre social de la Fundació "Sa Nostra" al carrer concepció de Palma. Vos hi esperam.

Salut
InfoNaturalista

#28 Agenda » Dissabte 20 d'octubre Sortida Ornitològica » 16-10-18 18:24:12

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom,

el proper dissabte dia 20 d'octubre volem fer una sortida ornitològica que fa temps no fèiem i ens fa moltes ganes, la visita al P.N. de Sa Dragonera. Sempre és un plaer anar allà, però per aquestes dates els joves de falcó marí ja volen i encara no han partit cap a Àfrica, a més se podrien veure altres rapinyaires i altres aus en migració, que ara mateix és molt activa i l'illa de Sa Dragonera és un lloc de pas important. Sargantanes i un paisatge espectacular també estan assegurats.
Aquest cop anirem al far de Tramuntana, més a prop i més tranquil.
La visita és d'un dia, anar amb la primera barca i tornar amb la darrera (que és a les 15h). anirem amb la Margarita, que té un preu de 13 euros i com ho va fer tan be repetirem el guia de la darrera vegada, en Juanjo Bazán.

Les places són limitades, si t'animes envia un missatge a ornitologia@gobmallorca.com, segur que estarà molt bé

Salut!
InfoNaturalista

#29 Agenda » Dijous dia 04 d'octubre, Reunió Ornitologia al GOB-Mallorca » 03-10-18 17:35:53

InfoNaturalista
Respostes: 0

Per aquest pròxim dijous dia 04 farem una reunió per tractar diversos temes ornitològics que requereixen  la vostra opinió i consens. Per això vos esperam a les 19:30 h. al local del GOB de Palma.

#30 Agenda » Diumenge dia 7 d'octubre Sortida Ornitològica » 03-10-18 16:38:54

InfoNaturalista
Respostes: 0

el pròxim diumenge dia 7 tenim pensat fer una sortida ornitològica per celebrar el Dia Mundial de les Aus. La sortida serà a la zona del Cap Blanc, on podrem veure aus a la garriga de la part més interior i aus de penyals a la zona que dona a la mar. El paisatge ja val la pena, però segur podrem observar més coses, potser alguns ocells migrants ja que s'intensifica el moment de pas.

La sortida serà durant el matí de diumenge, després cada qual podrà optar per tornar a dinar a casa o quedar per allà a passar el dia.

Si vols venir apunta't a la sortida enviant un missatge a ornitologia@gobmallorca.com

Salut!
InfoNaturalista

#31 Re: ForumAus » Identificació d'una ploma » 17-09-18 10:21:43

mira aquests posts:
http://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?id=10
http://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?id=65

Com veuràs, has de penjar la foto a alguna web (n'hi ha de gratuïtes, com Picasa i Flickr), i després símplement has de posar un codi dins el missatge del fòrum on vulguis fer aparèixer la foto. El codi és el següent:
[img]+http://ubicació_de_la_foto+[/img] (no facis cas dels signes "+"; és que si no els pos s'executa el codi i no veuries com ho he escrit).

Per exemple, al lloc web http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum tenc penjada la foto "reial.jpg"
Per fer-la aparèixer escriuria: "[img]+http://www.mallorcaweb.net/tmn/fotosforum/reial.jpg+[/img]" prescindint dels signes "+"

#32 Agenda » Dijous dia 20 de setembre Conferència "Darrer Dijous" » 17-09-18 10:17:31

InfoNaturalista
Respostes: 0

GOB Ornitologia

Bon dia a tothom,

després de l'aturada estival, torna el cicle de xerrades del GOB, i torna amb novetats importants. Primer de tot el cicle ja no s'anomena El Darrer Dijous, perquè no serà sempre el darrer, sinó que podrà variar, el cile ara serà Els Dijous del GOB.
La segona novetat serà el canvi de lloc. Degut a que algunes vegades la sala de la Misericòrdia ens ha quedat petita i per millorar alguns aspectes, aquesta temporada les xerradas seran novament al Centre de Cultura de la Fundació Sa Nostra, al carrer Concepció de Palma, totes elles al auditori, una sala amb mayor capacitat, comoditat, sonoritat i amb una pantalla molt mes gran.
Per començar temporada tenim una xerrada que estem segurs agradarà a tots:

Que ens conten les òlibes?

Ens endinsarem en el món de les dames de la nit per saber coses molt interessants sobre elles de la mà d'un expert, en Lluís Parpal, gerent del COFIB, el centre de recuperació de la fauna silvestre de Mallorca, gran coneixedor d'aquesta espècie i bon comunicador, no vos ho perdeu!

Serà aquest dijous dia 20 a les 19;30 a l'auditori del Centre de Cultura de Fundació Sa Nostra, al carrer Concepció, 12

Salut!
InfoNaturalista

#33 Agenda » Dijous 06 de setembre PRESENTACIÓ ANUARI 2017 » 05-09-18 16:30:20

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots,

amb un poc de retard, però fidel a la seva cita anual, el volum 32 de l'Anuari Ornitològic de les Balears acaba de veure la llum. La presentació serà aquest proper dijous dia 6 de setembre i aquest cop ho farem a la sala d'actes de La Misericòrdia, a Via Roma, 1 de Palma
Serà a les 19:30 i anirà a càrrec de l'editor del AOB, en Carlos López-Jurado
No falteu, els que vengin se podran dur l'anuari a casa

Salut!
InfoNaturalista

#34 Agenda » Dissabte 7 de juliol Sortida Falcons marins i Escarabats de Sant Joan » 03-07-18 17:23:16

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest proper dissabte dia 7 farem una sortida ornitològica que hem fet altres anys, per intentar observar falcons marins, Falco eleonorae, caçant  escarabats de Sant Joan, Polyphylla fullo. La festivitat de Sant Joan ja ha passat, però com aquest any tot va un poc endarrerit pensam que pot anar be l'eixida.

La idea és quedar l'horabaixa devers les 19h a la zona de la Reserva de s'Albufereta, fer una volta per allà per veure els aucells de la zona humida i després apropar-nos al lloc on esperam que vagin els falcons a menjar els escarabats.

És una sortida senzilla i segur que veurem coses ben interessants.

En Toni Fontanet ens farà de guia principal.

Si vols venir envia un missatge a ornitologia@gobmallorca.com

No te la perdis!!!!


InfoNaturalista

#35 Agenda » Diumenge 6 de maig SORTIDA NATURALISTICA amb Xavi Canyelles » 01-05-18 16:15:26

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom,

aquest proper cap de setmana encetam una nova línia de sortides naturalístiques, més enllà de les ornitològiques, les quals ,evidentment, seguirem organitzant.

A n'aquesta primera sortida volem començar donant importància a les coses petites, així que anirem a observar invertebrats de tota casta i  de la mà de tot un expert naturalista i entomòleg, en Xavier Canyelles que ens contarà coses molt interessants sobre  caragols, escarabats, abelles i qualsevol cosa bitxo guapo que anem trobant. Segur que serà molt entretingut i sorprenent.

Serà el diumenge dia 6, durant el matí i es sortirà de Sencelles, fent una volta pels camps propers, una sortida sense cap dificultat.

Per saber quants serem i organitzar-nos millor, si voleu venir, per favor, enviau un missatge a ornitologia@gobmallorca.com

Salut!
InfoNaturalista

#36 Agenda » Divendres 04 abril Xerrada Informativa Falzies al COFIB » 30-04-18 08:29:52

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bon dia,

novament el COFIB (Consorci de la recuperació de la fauna de les Illes Balears) organitza una xerrada informativa per demanar la col·laboració de voluntaris que els ajudin amb la cria de les falzies que cada any cauen accidentalment dels nius.
Si creus que pots ajudar i et fa ganes aprendre més sobre aquesta increïble espècie, no faltis a la xerrada d'aquest divendres dia 4 de maig a les 19:30,  a les instal·lacions del COFIB (carretera de Sineu km 15,400)

Salut!
InfoNaturalista

#37 Agenda » Dijous 26 d'abril Conferència Reserves Marines » 24-04-18 09:05:11

InfoNaturalista
Respostes: 0

Bon dia a tothom,

aquest proper dijous és el darrer del mes i fidel a la seva cita hi ha una nova xerrada dins el marc del cicle Es Darrer Dijous. En aquesta ocasió hi ha una xerrada novament molt interessant sobre un espai que tenim un poc descuidat, el mar, la xerrada tiindrà el títol:

Les Reserves Marines de les Illes Balears

i anirà a càrrec de Antoni M. Grau i Jofre, biòleg que pertany a la Societat d'Història Natural i gran coneixedor del nostre medi marí.

No t'ho perdis! dijous 26, a les 19:30 i a la Sala d'Actes de La Misericòrdia de Palma.

Salut! i fins dijous!

InfoNaturalista

#38 Agenda » Dissabte 21 d'abril SORTIDA EN BARCA A CABRERA » 18-04-18 07:31:23

InfoNaturalista
Respostes: 0

Holaaaaa!

Després d'haver de suspendre la sortida en barca a Cabrera per a l'observació d'aus marines fins a 3 vegades!!!!, novament ho intentam aquest dissabte dia 21. Tornam a la càrrega, perquè com tothom sap... a la quarta va la vençuda!

Aquest cop sembla que sí, que el temps ens acompanyarà. La idea és sortir prest, a les 7:15 i fer una ruta direcció Cabrera i voltants durant 4 hores per observar les aus i tot el que es mogui per mar i cel. Recordau que esteim en plena migració i que això es notarà d'alguna forma a la sortida.  La idea és tornar novament al port abans de les 12. El preu de la barca són 30 euros i les places són limitades.

Apuntau-vos aviat enviant un missatge a ornitologia@gobmallorca.com

Salut!
InfoNaturalista

#39 Agenda » CONGRÉS D'ORNITOLOGIA DE TERRES DE PARLA CATALANA » 14-04-18 17:43:15

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tots,

el Primer Congrés d'Ornitologia de Terres de Parla Catalana ja està en marxa, només falta que la gent es vagi engrescant i participi tant a les ponències com a assistents. Serà una gran oportunitat per conèixer de primera mà que feim els ornitòlegs que compartim terra i mar mediterrània, treballs, investigacions, experiències, ...Una oportunitat per conèixer gent amb la mateixa passió que nosaltres pels ocells, compartir i participar junts en unes jornades que seran segur molt interessants.

Des d'aquest mes ja és possible enviar contribucions mitjançant el web del Congrés i que vos animam a visitar

http://cotpc2018.org/

Marca ja les dates del 12 al 14 d'octubre al teu calendari!

Salut!
InfoNaturalista

#40 Agenda » Dijous 22 conferència Darrer Dijous » 20-03-18 13:58:31

InfoNaturalista
Respostes: 0

Nova conferència dins el cicle d' El darrer dijous :

Ajuda'ns a salvar els alzinars,  amb Sandra Closa.

Dijous 22 de març
19.30 hores
La Misericòrdia, Palma. Entrada pel jardí!

Salut!
InfoNaturalista

#41 Agenda » Dissabte 24 Sortida Aus marines amb barca "AJORNADA"!!! » 18-03-18 19:42:28

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquesta sortida ha estat ajornada a causa del mal temps previst! Per a més informació contactau a ornitologia@gobmallorca.com

Hola a tots,

el proper dissabte dia 24 repetirem la sortida que vàrem fer l'any passat amb la barca de excursiones a Cabrera per intentar veure aus i mamífers marins. La idea és sortir prest, a les 7:15 i fer una ruta direcció Cabrera i voltants durant 4 hores per observar les aus i tot el que trobem. Tornaríem a port novament abans de les 12:00. El preu de la barca és de 30 euros i les places són limitades.

És una bona ocasió per observar espècies marines de ben prop, i a més està previst fer servir chum per atreure-les. L'any passat verem també algunes aus migrant, com aquell grupet d'esplugabous que va seguir la barca una estona, juntament amb tot el grup de gavines.

Si vos voleu apuntar m'enviau un missatge a ornitologia@gobmallorca.com
Salut!
InfoNaturalista

#42 Agenda » Dissabte 17 de març Sortida ornitològica a Bellver per escoltar cants » 12-03-18 18:18:29

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola!

d'aquí a uns dies comença la primavera, però els nostres aucells ja fa dies que estan molt inquiets cercant parella i territori. El temps passa aviat i d'aquí no res ja estaran els nius en marxa i amb una activitat frenètica. Actualment s'estan produint les primeres cites de cria i la migració pre-nupcial és ja ben patent arreu.

Així que és un gran moment aquest per aprofitar la situació i aprendre els cants de les aus, fonamental per gaudir millor de les nostres sortides, ja que els contactes sonors són sempre molts més que no els visuals.

Per això el dissabte dia 17 de març tenim organitzada una sortida al Bosc de Bellver per escoltar i aprendre els cants de les aus. L'ornitòleg expert, Xavier Llabres, serà el nostre guia i ens ajudarà a identificar les diferents espècies i els diferents cants.

Serà el dissabte dia 17 de març durant el matí.

Si estàs interessat a venir has de contactar a ornitologia@gobmallorca.com, ja que les places són limitades.

Salut
InfoNaturalista

#43 Agenda » Dijous 15 de març Xerrada Viatge Ornitològic al GOB » 12-03-18 18:05:30

InfoNaturalista
Respostes: 0

Aquest dijous que ve tendrà lloc una xerrada sobre viatges i ocells que ens ha preparat el nostre amic i company Daniel Hinckley, gran viatger i bon coneixedor de les aus arreu del món. Ens parlarà dels colibrís i dels correcamins a través d'un viatge per Colòmbia, Arizona i Califòrnia.

La xerrada serà al local del GOB (C/Manuel Sanchis Guarner, 10 de Palma) el dijous dia 15 a les 19.30 h. Vos hi esperam a tots!

Salut!

InfoNaturalista

#44 Agenda » Dijous 8 de març, Presentació llibre AUS DE MALLORCA » 03-03-18 21:35:33

InfoNaturalista
Respostes: 0

El dijous 8 de març es presenta al GOB el llibre AUS/AVES de MALLORCA.

A l'acte hi intervendran Joan Mayol, ornitòleg i soci fundador del GOB i els autors, tots amics de la casa, Maties Rebassa, Josep Manchado i M. Carmen Oriola.

Com el local ens quedarà petit, la presentació serà a la sala d'actes de la Misericòrdia (entrada pel jardí) Via Roma, 1. Palma

Recordau: dijous dia 8 de març de 2018 a les 19:30 h.

No falteu, nosaltres hi serem!

Salut!
InfoNaturalista

#45 Agenda » Dijous 01 de març Sortida Ornitològica » 26-02-18 22:48:32

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola,

Aquest dijous dia 1 de març (festiu) hem preparat una sortida ornitològica que, de ben segur, serà entretinguda. Tenim pensat fer una volta per la zona de Mortitx, a la Serra de Tramuntana, acompanyats i guiats pel nostre amic i company  Joan Miquel González (Mànix), un gran expert de les aus i del món natural en general. Vos podem garantir que escoltar les seves explicacions és tot un privilegi.

En principi, si el temps ho permet, serà una sortida de tot el dia amb la intenció d'observar els ocells hivernants que abunden per la zona, tant a les zones més obertes dels cultius de vinya o d'oliveres com dins l'alzinar on segurament podrem observar les aus pròpies forestals. També és un lloc molt interessant per a l'observació de rapinyaires. Segur que tenim sort!


Si voleu venir enviau un missatge a ornitologia@gobmallorca.com per saber quants serem i organitzar l'anada cap allà.

Salut!
InfoNaturalista

#46 Agenda » Dijous, 22 de febrer: Conferència "Redescobrint la Sargantana Balear" » 20-02-18 21:07:43

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom,

El cicle de conferències El Darrer Dijous, ens ofereix de nou una nova proposta aquest dijous dia 22 de febrer.


Redescobrint la Sargantana Balear. La importància de ser diferent

Com sabeu la sargantana és una espècie emblemàtica, interessant i sorprenent, una autèntica joia de la nostra natura


la xerrada anirà a càrrec del Dr. Andreu Rotger, expert en aquesta espècie

Recordau: dijous dia 22 a les 19:30 a la sala d'actes de la Misericòrdia, entrada pel jardí.

Vos hi esperam. No falteu!

Salut!
InfoNaturalista

#47 Agenda » Dijous 18 de gener, Islàndia, terra de foc i aucells » 16-01-18 19:29:16

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom

Dijous dia 18 de gener 2018, acollim una xerrada ornitològica al GOB molt atractiva i interessant

VIATGE A ISLÀNDIA, TERRA DE FOC I AUCELLS

a càrrec de Josep Manchado, ornitòleg de la casa i viatger incansable.

Serà a les 19:30 al local del GOB a Palma (Manuel Sanchís Guarner, 10)

No hi falteu! Nosaltres hi serem!
Salut!

InfoNaturalista

#48 Agenda » Divendres 22 desembre Reunió Anual d'Ornitologia » 20-12-17 11:19:50

InfoNaturalista
Respostes: 0

Hola a tothom,

aquest divendres dia 22 de desembre hem convocat la reunió anual d'ornitologia, i que ja és habitual de cada final d'any. En ella es parlarà de tots els censos i recomptes que s'iniciaran just passat festes i que per al 2018 són un bon grapat. Entre ells, els cens de milanes a dormidors, el recompte d'aus aquàtiques i limícoles hivernants, el cens d'ardeids, i alguns altres de nous de ben interessants. També haurem de valorar cobrir un cens de gavines i corbs marins.

Com cada any també, participarem en el cens de grues (Grus grus). Ja sabem que es veuen poquetes a l'illa, però és important enviar totes les dades que poguem recollir, així que si veis grues des de ja, per favor passau les cites al GOB, preferentment a través del CITAU o FORUMAUS,

També enguany ens han demanat participar en un cens nacional d'arpella (Circus aeruginosus) a dormidors, que el farem coincidir amb el cens d'aquàtiques.

A la reunió podrem xerrar també de les activitats a fer l'any que ve, especialment temes de cursos per tal que els amics i aficionats a l'ornitologia es puguin anar formant, i que són molt demandats. Esteim pensant a organitzar cursos de formació de cants, migració, muda, anellament, ....

Recordau que serà divendres dia 22 a les 19.30 al local del GOB de Palma. Vos hi esperam! Feis falta tots!

Salut i MOLTS D'ANYS A TOTS!

InfoNaturalista

#49 Agenda » Dijous 21 de desembre, Conferència "L'anellament d'aus" Pere J.Garcias » 18-12-17 17:33:19

InfoNaturalista
Respostes: 0

Seguim, naturalment, amb el cicle de conferències "El darrer dijous" que organitza el GOB- Mallorca, amb la particularitat que aquest mes avançam una setmana la convocatòria, ja que els dies de festa segur que estireu ben acompanyats d'amics i familiars. Així que el dijous dia 21 de desembre, i per acabar el 2017, vos tenim preparada una xerrada sobre el marcatge d'aus, l'anellatge científic i la seva utilitat. L'expert ponent serà el nostre amic i company, Pere J. Garcias, biòleg, anellador expert, fotògraf i gran orador.

El títol de la xerrada: "L'anellament d'aus; una eina científica de primer ordre"

Recordau, serà aquest dijous dia 21 a les 19:30, a la sala d'actes de la Misericòrdia, a Palma.

Salut!
InfoNaturalista

#50 Agenda » Dijous 14 de desembre, Xerrada sobre Nova Zelanda al GOB » 14-12-17 11:56:00

InfoNaturalista
Respostes: 0

El dijous 14 de desembre rebrem al local del GOB a Palma, a nen Jordi Muntaner, biòleg apassionat per la conservació de la natura i les aus. La raó no és altre que fer-nos arribar la seva experiència i vivències al seu darrer viatge a Nova Zelanda, que il·lustrarà amb nombroses fotografies d'aquestes terres tan llunyanes. Ens parlarà del millor i del pitjor que podem trobar, des de la destrossa pura de la natura als esforços que es dediquen a recuperar-la...Ja veis que promet ser del més interessant. No falteu.

Dijous 14 al local del GOB (C/Manuel Sanchis Guarner, 10) de Palma, a les 19:30 h.

Salut!
InfoNaturalista

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11