Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#151 Re: Agenda » EXPOSICIÓ: UNA MIRADA AL CEL, EL GOB I LES AUS » 03-11-09 12:45:26

El proper diumenge dia 08 de novembre l'exposició: UNA MIRADA AL CEL, EL GOB I LES AUS, estarà exposada a la plaça del mercat d'Artà. De les 11 a 14 hores.

Salut!
InfoNaturalista

#152 Agenda » Exposició de FOTOGRAFIA DE NATURA de l'AFONIB al P.N. d'Albufera » 07-10-09 08:48:09

InfoNaturalista
Respostes: 0

Des del passat 4 d’octubre roman exposada al públic, al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, una exposició de fotografia de natura realitzada per l’AFONIB (Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears), entitat constituïda oficialment a l’any 2002 per professionals i afeccionats a la fotografia i filmació de natura de les nostres illes, que dediquen els seus esforços a recollir en imatges la biodiversitat i els paisatges de les Balears en benefici de la seva conservació i pel seu coneixement, tot això aplicant un codi ètic de bones pràctiques per part dels seus associats i associades. www.afonib.org

En aquesta exposició hi participen 25 fotògrafs d’aquesta associació exposant 49 imatges relacionades amb la flora, fauna i paisatges de s’Albufera en lo que constitueix una aportació d’aquest col•lectiu a la discreta celebració del 20 è aniversari de la creació del Parc (1988-2008), el primer que es va declarar a les Illes Balears.

Infonaturalista vos recomana especialment la seva visita. Les fotografies estaran exposades de forma indefinida al Centre de Recepció del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, a Sa Roca.
Horari de 9 a 16 h. De dilluns a diumenge.
(puntualment podrà ser retirada per donar cabuda a altres mostres)

Salut!
Infonaturalista

#153 Agenda » EXPOSICIÓ: UNA MIRADA AL CEL, EL GOB I LES AUS » 30-09-09 12:04:27

InfoNaturalista
Respostes: 1

Benvolguts amics i amigues dels fòrums:

amb motiu de la commemoració del DIA MUNDIAL DE LES AUS el GOB va presentar el passat dia 2 d'octubre  l' exposició UNA MIRADA AL CEL: EL GOB I LES AUS una mostra de les activitats que s'estan realitzant actualment de cara a l'estudi i la conservació dels aucells a Mallorca.

L'exposició és un recorregut pels projectes que realitza el GOB, mostrant la cara més amable del mon de les aus, però sense oblidar els problemes als que s'enfronten. És una exposició visual, impactant, que vos recomanam que no vos perdeu.

La nostra intenció és que l'exposició visiti els pobles de l'illa, per lo que anirem informant regularment de quina és la seva ubicació en cada moment i des d'aquest espai. També dir-vos que l'exposició pot ser sol·licitada a ornitologia@gobmallorca.com

Salut!

Infonaturalista

#154 Agenda » Nova pàgina web sobre la nostra àguila peixatera » 05-08-09 20:27:24

InfoNaturalista
Respostes: 0

Avui estrenam primícia:

Com molts de vosaltres sabreu, l’àguila peixatera és una de les espècies animals més amenaçades de les nostres illes, ja que es compta únicament amb una quinzena de parelles a les Balears (d’elles, 9-10 a Mallorca). Està catalogada en la màxima categoria d’amenaça (en “perill crític”, CR) als llibres vermells d’espècies amenaçades d’Espanya i Balears, i compta amb un pla de conservació aprovat per la Conselleria de Medi Ambient.

Amb l’objectiu de posar a l’abast dels interessats un bon volum d’informació sobre aquesta meravella d’aucell, el GOB ha elaborat el web “Conservem l’àguila peixatera”, que ja està disponible a

http://www.gobmallorca.com/peixatera

Entre els continguts hi trobareu informació sobre la biologia de l’espècie (descripció, distribució, hàbitat, alimentació, reproducció, ...), sobre els problemes de conservació que l’afecten i sobre accions que s’estan realitzant per aconseguir recuperar la seva població. Inclou també una secció especial adreçada als més joves.

Aquest web ha estat elaborat gràcies a la col·laboració d’Obra Social Caja Madrid, i forma part del projecte del GOB “Accions de conservació sobre l’àguila peixatera a Mallorca” que la citada entitat va premiar en la seva línia d’ajudes a projectes de conservació de la biodiversitat. Aquestes accions s’integren en el pla de conservació de l’espècie a les Balears, dirigit per la Conselleria de Medi Ambient.

No deixeu de visitar-la sovint ja regularment se penjaran els darrers moviments de les àguiles peixateres dotades actualment amb un emisor de seguiment per satèl·lit.

Salut!!!

Infonaturalista

#155 Agenda » Llibres naturalístics on line » 21-06-09 18:12:44

InfoNaturalista
Respostes: 0

Ens hem assabentat de l' obertura d’una llibreria on-line amb una secció dedicada a llibres relacionats amb el medi ambient, la natura i la biodiversitat a Balears. És de visita imprescindible! 

www.alytes.es

Salut!
Infonaturalista

#156 Agenda » Estacions d'anellament Picole Isole a l'AGUAIT (TVMallorca) » 15-06-09 08:34:13

InfoNaturalista
Respostes: 0

El passat dimarts dia 16 se va emetre un altre capítol del programa de TV Mallorca L'Aguait. El segon reportatge va recollir  la campanya internacional d’anellament d’aus, Piccole Isole, que estudia la migració de les aus a la Mediterrània. L’equip de L’Aguait va recòrrer tres d’aquestes estacions d’anellament al llarg del mes de maig: can Marroig a Formentera, Cabrera i l’illa de l’Aire. Amb la participació destacada de Jaume Bonnin, Eduard Amengual i Emili Garriga. Podeu visionar el programa a TV La Carta. www.tvmallorca.net

Salut!
Infonaturalista

#157 Agenda » Recull de reportatges sobre s'Albufera de Mallorca » 27-05-09 07:52:03

InfoNaturalista
Respostes: 0

Teniu en el següent enllaç un recull de reportatges realitzats a s'Albufera de Mallorca

http://www.youtube.com/view_play_list?p … 7EDD1B0F19

Salut!

InfoNaturalista

#158 Re: Agenda » Programa l'Aguait i l'àguila peixatera » 26-05-09 09:24:11

Gràcies a les gestions d'en Xisco Lladó i d'en Biel Perelló, podeu gaudir, i veure directament per la Xarxa, un molt complet reportatge sobre la nostra Àguila peixatera.

Es tracta d'un reportatge especial del programa l'AGUAIT (TV Mallorca-Miraprim) emès el 5 de maig de 2009 sobre el Pla de Conservació de l’Àguila Peixatera, concretament de les actuacions que fa el GOB en el marc d’aquest pla. A més de parlar de l’estat de conservació d’aquesta espècie, catalogada “en perill crític”, i les seves principals amenaces, es mostra la captura d’un exemplar d’àguila peixatera per col·locar-li un transmissor. D’aquesta manera es fa un seguiment de tres exemplars, via satèl·lit, amb una tecnologia que permet precisió GPS. L’exemplar que varen gravar les càmeres de L’Aguait va partir unes setmanes després cap al nord, arribant fins a Suècia.
Un dels objectius d’aquesta actuació és localitzar les torres elèctriques que les àguiles peixateres utilitzen de posadors i que suposen un major risc d’electrocució. La mort per electrocució és actualment la principal causa de mortandat d’exemplars adults a Mallorca i Menorca. A les nostres illes hi ha una de les principals poblacions mediterrànies d’aquesta espècie. Hi ha 8 parelles a Mallorca, 4 a Menorca i 3 a Cabrera.


El canal del GOB: http://gobmallorca.blip.tv/
El vídeo de l'àguila peixatera: http://blip.tv/file/2157909

Salut!
InfoNaturalista

#159 Re: Agenda » Llibre de mamífers » 20-05-09 09:45:10

El passat mes de desembre vos anunciaven la pròxima sortida del Handbook of the Mammals of the World, de Lynx Edicions.

Ara, alguns de vosaltres ja el teniu a les mans, i ens heu volgut confirmar que és tracta d'una obra d'excel·lent qualitat.

Teniu més informació a: 

Lynx

Salut!

InfoNaturalista

#160 Re: Agenda » reportatge de l'Aguait sobre Son Bosc i les orquídies » 14-05-09 07:21:44

Aquí teniu un enllaç al reportatge de L'Aguait (TV Mallorca-Miraprim) sobre l'orquídia de prat penjat a You tube.

És un reportatge emès el 12 de maig
de 2009 que ens acosta a les orquídies de son Bosc (Muro), just al costat
del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, on podem veure l’espectacular
floració d’enguany de l’orquídia de prat (Orchis robusta), una espècie que
té en aquest lloc la seva única població europea. El botànic de la UIB, Joan
Rita, ens parla de les característiques de la població d'orquídia de prat
que es troba actualment amenaçada per la construcció d'un camp de golf i el
naturalista Pere Vicens ens presenta una nova troballa a Son Bosc.
Finalment, el responsable de l'àrea de Conservació del GOB, Toni Muñoz, ens
fa la seva valoració del polèmic projecte del camp de golf, que
d'executar-se, suposaria un elevat impacte sobre la biodiversitat de les
Illes i d'Europa i demana la inclusió de Son Bosc dins el Parc Natural de
s'Albufera.

http://www.youtube.com/watch?v=iywSgo02qz8

Salut!
InfoNaturalista

#161 Agenda » reportatge de l'Aguait sobre Son Bosc i les orquídies » 12-05-09 10:14:36

InfoNaturalista
Respostes: 1

Bones,
dia 12 de maig se va emetre al programa L'Aguait (TV Mallorca) un reportatge sobre Son Bosc, i on aquesta agenda va tenir també la seva dosi de protagonisme.

Se va parlar de les orquídies, especialment la de prat, i del conflicte del camp de golf.

Podeu veure l'Aguait cada dimarts a TV Mallorca a les 21:25 aprox, tv a la carta i repeticions diverses al llarg de la setmana.

http://tvmallorca.net/

Salut!
InfOnaturalista


Font: L'Aguait

#162 Re: Agenda » Sortida ornitològica a la Vall de Bòquer » 12-05-09 08:48:10

Aquí teniu l'enllaç a les fotos de la sortida de Bóquer que molt amablement ens ha passat en Xisco Lladó

A Flickr http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 5849/show/
Si no teniu flash instal·lat i les voleu veure de la manera tradicional, anau a http://www.flickr.com/photos/ziga-zaga/ … 49/detail/


Moltes gràcies Xisco per les fotos, t’anomenarem fotògraf oficial de les sortides ornitològiques  ;-)


En Manolo i en Maties ens passen la relació de les espècies vistes o sentides el diumenge:
Hieraaetus pennatus, Circus aeruginosus, Pernis apivorus, Falco tinnunculus, Falco peregrinus, Falco eleonorae, Larus michahellis, Columba palumbus, Apus apus, Jynx torquilla, Upupa epops, Hirundo rupestris, Hirundo rustica, Anthus campestris, Troglodytes troglodytes, Luscinis megarhynchos, Saxicola torquata, Monticola solitarius, Turdus merula, Sylvia borin, Sylvia melanocephala, Sylvia balearica, Muscicapa striata, Ficedula hypoleuca, Corvus corax, Passer domesticus, Fringilla coelebs, Carduelis carduelis, Carduelis chloris, Serinus serinus, Emberiza cirlus, Emberiza calandra

salut!

InfoNaturalista

#163 Agenda » Sortida cens de Tortuga a Son Doblons (Petra) » 11-05-09 08:16:33

InfoNaturalista
Respostes: 0

El passat diumenge dia 03 de maig va tenir lloc un cens de Tortuga mediterrània (Testudo hermanii) a la zona cremada de Son Doblons (Petra).

El responsable de l'activitat, el biòleg Samuel Pinya, ens ha comunicat que l'activitat va anar bé:

" Es varen localitzar 31 tortugues a la zona de l'incendi. Els exemplars principalment es trobaren a la zona més perifèrica de l'incendi. Molt probablement d'exemplars que han anat fent incursions des de fora de l'àrea incendiada. La zona de l'incendi presenta una gran quantitat d'aliment per a les tortugues amb desenes d'espècies anuals ja que no hi ha els arbusts competidors. En qualsevol cas la densitat de l'interior de l'incendi encara és baixa degut a que no hi ha suficient desenvolupament arbustiu com per donar protecció en les hores de màxima insolació.

En una segona visita a la zona se va visitar la zona central i d'aprop de la carretera, i es varen trobar 29 exemplars, dels quals hi havia 4 individus que estaven identificats dels dies posteriors de l'incendi".


Moltes gràcies, Samuel!
InfoNaturalista


Font: Samuel Pinya (AEN)

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11