BONES,
JOAN, EXACTAMENT EL MATEIX ENS PASSA A NOSALTRES JA DUIM MÉS D'UN MES PATINT LES DESTROSSES, CAP ADMINISTRACIÓ FA RES AL RESPECTE, I JA ÉS LAMENTABLE TAMBÉ L'ESTAT EN QUE ES TROBEN AQUESTS ANIMALS, MORTS DE SED, FERITS, I ATRAVESSANT VIES PÚBLIQUES PER ARRIBAR A L'AIGUA SIGUI ON SIGUI, AHIR ACONSEGUIREN ENTRAR A L'HORT I TOT PERDUT.
EL PITJOR DE TOT ÉS QUE N'HI HA QUE DUEN PICAROL I TOT I AIXÍ ET DIUEN QUE SÓN SELVATGES, SI... I JO SOC IDIOTA SUPÒS.
UNA CABRIDA QUE JO VAIG SURAR PERQUE ME VA QUEDAR DINS SA FINCA, M'HA COSTAT 3HORES A SA CONSELLERIA, 30 EUROS D'ANALÍTIQUES, CANVIAR EL LLIBRE DE REGISTRE ETC... I RESULTA QUE N'HI HA 60 QUE NO NECESSITEN RES D'AIXÒ..
INDIGNANT! AQUÍ HI HA MOLT DE NEGOCI AMAGAT, COTO DE CAZA, FURTIUS, CAÇADORS AMB CANS I LLAÇ, SENSE CAP RESPONSABILITAT I SENSE TRACTAR ALS ANIMALS AIXÍ COM LA LLEI EXIGEIX.
CREC QUE HAUREM DE SORTIR DEL REFUGI DE FAUNA I FER UN VEDAT DE CAÇA, AL MANCO PODEM DEMANAR D'ANYS O SUBVENCIÓ PER TANCAR LA FINCA.

Salut

Bones, tornam tenir el cabrum dins el refugi de fauna...
S'acepten possibles solucions!
o donatius per tancar sa finca o idees més creatives, sobren paraules.
Ja n'hem xerrat massa i sense arribar a cap lloc.
Salut

Bones, malhauradament torno incidir en el tema. Sentiment de impotència total! cada dia el mateix, més de 40 animals! ara ja destapen l'aljub i no deixen ni una gota d'aigua per els nostres animals, els arbres reben mossegades de valent, les esportellades augmenten... Com sempre l'ajuntament me demana que ho fassi per escrit i jo els hi he dit que fa 15 anys que vaig darrera això i nigú ha tingut collons d'aturar-ho!.
Oriol si no sou partidari de tancar finques, me pots dir quina sol·lució hi veus? a quí puc reclamar el mal que fan aquests animals?.
Toni, de que ens serveix tenir REFUGI DE FAUNA? crec que millor haver fet un "COTO PRIVADO" i així pentura me ferien més de cas i podria demanar responsabilitats, bé tot això és molt fustrant i ja cansa!
Salut!

Bones, com vos vaig contar ja les tenc cada dia a dins ca nostra a beure i menjar! a més tenim un dels pocs alzinars que queden per Capdepera amb molta riquesa de fauna i flora, de fet la finca està declarada refugi de fauna desde l'any passat. Per mi la sol·lució seria ben senzilla: Perqué no tenim dret els propietaris de refugis de fauna a rebre subvencions per el tancament i control de fauna invasora com tenen els vedats de caça? i A sobre hem hagut de pagar de la nostra butxaca tot el que suposa declarar el refugi, o sigui que els que volem protegir hem de pagar i encara carregar amb les despeses que suposa tenir animals "semi-descontrolats" pasturant per les teves finques, llavors fan campanyes de sanejament, no te deixen tenir animals sense crotal o passaport, has de dur un llibre de registre, si boten a cal veÏnat ja te denuncien etc... Es a dir més del mateix!

Salut

Bones, Joan t'entenc perfectament, noltros patim aquest problema desde fa anys.
Pareix mentida que a les muntanyes de s'Heretat (Capdepera) no es pugui acabar amb una guarda de 60 cabres, ara ja les tenim cada dia dins ca nostra a beure, a destrossar parets seques, arbres, flora protegida a menjar la pastura dels nostres animals, els arbres etc...
La finca està declarada refugi de fauna, però els "cabriders" segueixen entrant a fotre tirs a l'hivern i primavera, jo crec que hi ha molts d'interessos perque així el que vol menjar cabrit ja sap per on trescar, sense necessitat de tenir cap llibre d'explotació, guarda amb crotals i sanejada, i si fan mal nigú és culpable.
Bé no vull repetir més del mateix any rera any. Com deia el meu sogre al cel sia "callar, sofrir i pagar deutes".

Salut!
Francesca

6

(3 respostes, escrites a ForumAus)

Ahir una milana volant ben baix per sobre l'escoleta del pou de sa LLuna (Camí de can Canals) a Artà

Salut

7

(12 respostes, escrites a ForumAus)

Avui devers les 14 h una milana per damunt s'heretat ( Capdepera) volant ben baix.

Salut

8

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Ja tenim refugi de fauna! Pero... Ara què?

9

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Bones per si interessa darrerament he vist milanes a indrets dierents:

Dimecres passat, anant a Palma milana volant per sobre la carretera devers Son Ferriol, el mateix dia de tornada cap a Capdepera milana volant per el coll d'Artà (devers son Cardaix).

Avui matí de Capdepera cap a s'Heretat milana sobre son Favar (aquesta era bastant fosca) devers les 12 del migdia.
I una parella de corbs que ja no es mouen de ca nostra, malhauradament avui ha pogut fer una vega amb 2 mens que m'han tornat matar la cussa del veinat.
Paciència molta i Salut.

Visca Sant Antoni.

10

(8 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, igual ho he explicat malament però en cap moment he dit que els abellerols són els culpables de la situació mundial que pateixen les abelles. Només volia citar l'esbart d'abellerols que ens visiten durant decades! per si interesava la cita. A més si jo no tengués abelles per allà segur que no els voriem, ja va quedar de manifest en un antic missatge que malgrat els atacs que patim per fora vila (especulació,cans a lloure, cabres, serps forasteres, etc...)seguim aguantant per bé de la biodiversitat i del paisatge rural que fa tan bucòlica l'estampa.

Salut!

11

(8 respostes, escrites a ForumAus)

Per si interessa, ja tornam a tenir visites per s'Heretat ara que ses beies anaven xalestes, ja tornen estar "erugades"! esper que aquests espectaculars ocells tornin aviat cap a ca seva! per el bé d'aquests pol·linitzadors que darrerament ho estan passant un poc puta, i ara amb els incèndis també cal recordar que serà fonamental fer que les abelles tresquin per la Serra (tant de Tramuntana com del Llevant), trob que sen parla poc com més pol·linitzadors més biodiversitat i més menjar per els ocells!.

Salut!

pd. ja sé que no és aquí on s'ha de donar referència de SERPS de FERRADURA, però aquestes si que van bones, les trob a cada racó i  de tota mida!

12

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Bones, ahir tot el capvespre una milana rondava per damunt s'Heretat (Capdepera), també es deixaren veure la parella d'esparvers i de corbs.
salut!

13

(12 respostes, escrites a ForumFauna)

Bones! Tenc una serp de ferradura dins s'aljub, es passa el dies en remull. Qualque estona deu sortir, però sempre que trec aigua,  allà la me trob, quan allarg el braç per ficar-hi el poal, no me fa massa gràcia, però es veu que ja s'ha avesat, a les meves visites. Salut! Si qualcú la vol la pot venir a treure.

14

(12 respostes, escrites a ForumFauna)

Serp a s'Heretat, Capdepera, aquesta era petita, la vaig agafar i no era gaire "rabiosa", però quan la vaig posar a terra s'afuava a ses moixetes que venien amb mi a cercar esclatassangs, després s'endinsà dins sa paret seca i per allà deu trescar.
Que convé fer amb aquestes bergantes?.Jo no me veig amb coratge de matarles .

Salut.

15

(2 respostes, escrites a ForumPlanta)

Voltros que li deis, un llampuguer? a la nostra zona de s'Heretat (Capdepera) hi ha un parell d'exemplars bastant esponerosos, sobretot en alçada gairebé passen els 2 mts. una tempesta crec que era del 2001 ens va arrabassar un parell d¡alzines i un llampuguer preciós de més de 50 cm de diametre, si n'hagués sabut hagués aprofitat la fusta per fer culleres i cullerots, me cridà l'atenció el color groc i l'oliosa que era.Per cert que les abelles són asidues visitants quan estàn farcits de "borró".


Quan vulguis vens a veurer-los, i me dus qualque mè per llavor!

Salut!

16

(103 respostes, escrites a ForumPlanta)

Gràcies Toni, però ja he avisat un caramull de vegades, ja han intervingut, el problema és que les passen d'un lloc a l'altre, del golf a la provençals d'allà a son bessó després a ca meva i així anam un dia ens queixam uns i un dia els altres, la intervenció que fan és fer por, en Tomás a vengut un parell de vegades, no tenc res que dir d'ell, al contrari, però el que més m'emprenya és que hi deu haver qualcú que l'interessa poder anar a caçar cabrits i fer una vega! sino no s'explica els anys que fa que tenim cabres per allà i nigú sap de qui son! un dia pegaven tirs per les penyes de ca meva, quasi a les fosques i sense avisar! i llavors la conselleria ens fan tenir les ovelles amb xip, cartilla, vacuna i tota aqueixa comedia, qui controla la brucelosi d'aquestes cabres?

salut!

17

(103 respostes, escrites a ForumPlanta)

Jo les he de sufrir cada dia!! les ovelles es queden sense aigua i les parets de pedra seca fetes un desastre, això qui ho arreglarà, estic cansada d'avisar a Medi Ambient, resulta que les fan fora del golf de Canyamel i les envien a ca nostra, llavors vendran uns espabilats escopeters a fotre els cabrits! ho he dit a l'Ajuntament de Capdepera i m'ha sorprés la resposta de que per allà hi ha un "vado" Cati o Toni sabeu res d'aquest "vado" de cabres se suposa per s'Heretat, ahir en vaig contar mes de trenta dins l'alzinar, i cada dia el mateix. Se suposa que fan més mal a l'herbeta del golf que a les alzines que neixen.

Salut!

18

(2 respostes, escrites a ForumFauna)

Gràcies!

Si és un gordius, un horsehair-worm. M'ha fet gràcia el nom anglès, perque m'ha recordat una història que em contava el meu sogre, ell una vegada va posar un pèl de bístia dins aigua perque li digueren que amb el temps es covertiria en una serp, ben segur que aquestes serps devien ser aquests nematomorfs..

Salut.

19

(2 respostes, escrites a ForumFauna)

Avui una amiga m'ha dit si podria investigar que és aquest animaló que ha trobat nedant a la piscina, és com un cuc d'aigua duns 40cms ben curiós, no l'haviem vist mai.

http://picasaweb.google.es/garbelien/BE … 3905811522

20

(65 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, també els he sentit per s'Heretat una bona estona sobre les 6 de s'horabaixa .

Salut!

Gràcies Xavier per l'aclariment, però si jo fos es mart a aquesta l'hagués deixada fer!

salut.

Bon vespre!

Avui horabaixa ens hem topat amb una coluber hippocrepis, al safareig de l'hort, un exemplar ben esponerós més d'un metre de llargària, m'he retgirat un poc però ella s'ha retgirat més que jo i a partit "vivita i coleando" cap el corralet de les aromàtiques, sabent que s'alimenta de rates i ratolins i qualque dragó , m'hos estimam més tenir una o dues serps i no tenir tantes rates . Qualcú ens pot dir si menja també granots, i sabeu qualque cosa de la seva relació amb els marts? ara també en tenim un que surt a pasturar abans de que es faci fosc, avui mateix l'he vist .

Salut i força...
Ah tot això passa per s'Heretat a CAPDEPERA.

23

(7 respostes, escrites a ForumAus)

Enguany no els veiem i hem tret quasi la mateixa mel que l'any passat, sempre hi ha hagut "sequers" salvatges per s'Heretat, desde abans que hi hagués "humans", per això també sempre s'hi han vist abellerols per el torrent de Canyamel i a la zona del golf de Canyamel; com es pot suposar desde que hi ha golf i ara la super macro urbanitzaci'o de luxe "Cap Vermell", ja no n'hi veuen , per aquesta zona de Capdepera no conec més apicultors que noltros, i més que apicultors som amants de les abelles (l'alzinar i la resta de vegetació de la zona està força pol·linitzada). No defens en absolut l'actuació d'aquests "apicultors"  que demostren tenir el cervell més petit que les abelles i si qualque dia descobrís que qualcú fa això no dubtaria en fer la denúncia( per la zona de Muro els odien bastant als abellerols), només agraïria que no ens ficassin a tots (els que tenim caeres) dins el mateix sac, ja vos dic que a la zona de Capdepera la destrossa d'habitat i la "urbanització" de fora vila crec que te molt a veure amb la "desaparició" d'aquests magnífics ocells.

Salut i força!

totalmente de acuerdo!
saludos

"Other prey (birds, geckos and insects) were found in lower frequency, and all pooled constituted only 7% of biomass"...Tanta sort! a veure si ara no es fan campanyes tan nefastes contra aquests pobres animals, a veure si els caçadors en deixen qualcun de viu i així puc eliminar rates i conills que es foten tot l'hort, tanta sort que els marts abunden , seria interessant que els moixos tornassin com tigres i també es fotessin les cabres ( bé un parell) que pasturen per l'alzinar.

Salut i força.