1

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots.
Son uns bitxos agressius...
El que caçaven coloms de Palma ja es sabia, però s'altre dia em varen contar una cosa que em va cridar s'atenció: a la Plaça de s'Olivar una gavina va atacar a un colom. Li va posar una pata damunt, va tirar el cap enrera, i el va llençar cap al colom i el va atravessar de part a part! La gavina es va asustar de la gent i no es va dur el colom, que va ésser mirat i remirat, i , efectivament tenia un forat d'entrada i un de sortida.
Impressionant

2

(78 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots.
Avui he vist un grupet de falcies reial (Apus melba). Eren uns 17-18 ex. volant sobre el torrent Vinagrella, el que passa per davora la tafona de son Catiu, a Inca.
També tres tirulil-los menuts (C. dubius).

3

(78 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots
Ahir, a la zona de Rabaubeig, vaig aixecar un cucui reial (Clamator glandarius) a la vora del penyassegat. Va volar uns metres i es va posar en un pi espès i no vaig tornar a veure'l.
També un mussol migrant (Asio flammeus).
Salut!

4

(35 respostes, escrites a ForumAus)

Hola!
Avui al Puig Major he pogut disfrutar d'un ex. de Montifringilla nivalis, vist de molt aprop, no es feia por del cotxe.
També un parell de xalambrins de muntanya...
Fins aviat.

5

(35 respostes, escrites a ForumAus)

Hola
Avui al Puig Major un ex. de Turdus torquatus, adalt de tot.

6

(7 respostes, escrites a ForumPlanta)

Hola a tots
Unaltre dada de planta pròpia de litoral trobada a la vorera de la carretera enfora de la costa: a la cuneta de la carretera vella d'Inca, un poc passat Son Bonet, enfront de "CARMA" hi ha un nucli de limoniums a ambdós costats de la carretera. La persona experta que l'ha classificat em diu que es tipus companyonis. No els he comptat però n'hi deu haver una cinquentena.
Salut

7

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Hola,
Air, divendres 22, al Puig Major hi havía unes 8 gralles. Es xulo veure les acrobràcies que fan volant...
Salut

8

(161 respostes, escrites a ForumAus)

Avui es passetjava una arpella C. aeroginosus, mascle, un poc abans d'arribar a Calvià per la carretera que ve de l'autopista.

9

(2 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots
Xerrant d'aus i carreteres. Varies són les espècies carronyeres que freqüenten les carreteres per menjar els animalons que es troben atropellats cada dia, i que a vegades són atropellats també.
Tenc record d'haver vists milanes, una vegada una negra, gavines, algún corb. Avui he vist una espècie que pens que no había observat mai capturant carronyes a la carretera. Era un xoriguer, i ha baixat a la vora de l'autopista d'inca on había una mel.lera morta. Sols l'ha tocat amb l'urpa, però he vist per el retrovissor que insistía. Esper que no l'hagin atropellat a ell també.
Salut a tots.

10

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots
A la vora d'un torrent d'Escorca, en els tallats laterals al final de la part esportiva, tenía jo fitxat un niu d'esparver. Estava en un forat més o manco rodó i havia una bona acumulació de branques.
El dissabte passat vaig mirar el niu com vaig sempre que visit aquella zona i em vaig dur un bon disgust. Dins el forat no es veia cap branca ni una... no em podia equivocar, ni de paret ni de forat... quin misteri... al final vaig veure, enganxat a les branques d'un ullastre, abaix del forat, un gran bolic de material. No deu ésser molt freqüent que es caigui tot un niu sencer d'un forat de penyal.
Des de abaix sembla que hi ha certa inclinació del pis del forat cap a fora. Tal vegada les branques d'abaix que subjectaven l'estructura del niu es varen podrir i tot va caure degut a l'inclinacio... o una regolfada de vent... Sigui el que sigui, si els esparvers que habitaven aquell territori volen criar enguany s'hauran de posar les piles per trobar un altre lloc.
Ja tenim una família més que s'ha quedat sense casa...
Fins aviat

11

(9 respostes, escrites a ForumAus)

Més observacions de aucells de muntanya. El dimecres de la setmana passada, dia 20, 4 gralles de bec vermell volaven junt a un esbartet de corbs (uns 13) sobre el Massanella.
Ahir, diumenge 24, un xalambrí de muntanya per la zona de la Serra d'Alfabia, vist amb en Jaume Bonnin.

12

(9 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots
Aquest dia, voltros no vareu veure una gralla perque estava a la Serra dels Teixos, on jo si vaig tenir la fortuna de observar.la. També hi havía uns 3-4 xalambrins de muntanya.
Salut

13

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Hola
El que diu es teu company és el que jo sempre he tengut com a cert.
De totes maners el llenguatge col.loquial és molt poc riguròs.
Hi ha coses que queden bé i altres no tant. Normalment no deím "pajaro" a un corb, i sí a una falcia, en aquest cas no cumplim la norma, però no sona tan malament...

14

(3 respostes, escrites a ForumPlanta)

Hola Sam
Fa un parell de setmanes en vaig veure a un puesto que em va cridar l'atenció, perque és en plena Serra. Eren uns pocs individuus (uns 3), però cercant, cercant, posiblement es trobin més. Són al caminet que va des de la font des Noguer al Tossals (el que passa vora unes restes d'un avió).
Els peus d'Espartium són a uns 300- 400 mts de la font, a la pujada cap al collet.
També n'hi ha al torrentet que hi ha vora Raixa.

15

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Jo vaig veure un dia, al cim del Massanella, un bitxo que visitava sense massa vergonya als excursionistes, i no tenía plomes. Era una rata desvergonyida. Vaig flipar!

16

(156 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots.
Avui he vist un falcó torter (A. nisus) per el Puig Major.
Fins aviat

17

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Efectivament, per el barranc fa caloreta.
Si que hi ha nius de cabot a Banyalbufar. Fa uns 10 dies vaig veure un grapat al carrer que baixa cap a la platja. A les darreres cases del poble. Alguns estaven espenyats. Sembla que per tot arreu hi han "amics" de la natura.
Gràcies per l'informació.

18

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Es curiòs el cabot, que preferentement faci els seus nius a cases, on moltes vegades és víctima de la manca de sensibilitat i excès de mala llet dels seus propietaris. No és no que no hi hagui penyes a Mallorca per criar. De fet, qualcú coneix una colònia a un penyal?
Jo en sé sols una. Al torrent del Biniaraix, els nius són mals de comptar, però no pot ésser una colònia molt nombrosa, per el nombre d'individuus adults que s'arriben a veure. El dimecres passat, hi havía un jove, posat sobre una penya.
Fins aviat
Xavier

19

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Jaume: totalment d'acord amb la teva interpretació del que deuen pensar els voltors... on ens tractaràn millor que a "Sa Roqueta"?

20

(2 respostes, escrites a ForumAus)

Un aligot desfressat d'arpella?

Pobret...

21

(8 respostes, escrites a ForumAus)

Hola,

S'Illot de Soller està ple de pinyols d'oliva, fruit de les panxades de les gavines.

Carles: qualque cosa deus haver fet perque la Benemerita sospiti de tu...

Fins aviat

22

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots

Ahir al torrent de Pareis vaig veure un mascle de coarrotja (P. ochruros). Un poquet tard no?

Bona nit
Xavier

23

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots
Quina cosa més curiosa! Avui m'han duït a casa dos falcies que estaven aferrades una a l'altre per les pates. Les havíen trobat en terra al carrer. Al principi no sabía qué pensar, no es la primera vegada que em duen falcies, però normalment són aus ferides o joves. La solució ha estat tan simple com desferrar.les (estaven ben enganxades) i amollar.les. Totes dues han volat perfectament.
He suposat que s'han discutit per la propietat d'un forat per fer el niu i, com que cap d'elles ha volgut cedir, han caigut a terra on han quedat a l'abast del primer moix que passes. Han tingut sort de que el meu veinat les ha trobat abans!
Es ben vera que la vivenda és un gran problema avui en día.

Fins aviat

Xavier

24

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots

Avui m'ha cridat un company per dir.me que ha trobat a la Comuna de Fornalutx un niu enterra, segurament tirat per el vent. A dins hi havía 4 pollets ben emplomats morts. Ell pensa que seríen pinçans o verderols. Algú havía sentit o vist alguna cosa semblant? AMB AQUEST FRET!!!

Canviant de tema, avui sobrevolaven el Port de Pollença en cercles, agafant altura 3 grues (Grus grus).

Adeu

Xavier

25

(82 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots:

Na Carmen Alvarez (del Servei de Prot. d'Espècies) m'ha demanat que escrigri al fòrum que el disabte dia 1 de Nov. va veure un grup d'uns 25 a l'Estret de Valldemossa sobre les 13 hores.
Si a la peninsula tenen tans problemes per trobar menjar, degut a la manca de muladars, aquest que han arribat a Mallorca es deuen pensar que han trobat el paradís, amb la enorme quantitat de cabres i ovelles que hi ha a la Serra (a part de les menjadores). No crec que frisin en tornar.se, i no ens ha de sorprende que s'estableixen com a espècie nidificant.
Ja vorem que fan!

Fins un altre


Xavier