Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 Re: ForumPlanta » anemone coronaria » 26-04-14 17:56:08

Estic fent la flora del terme municipal de Sa Pobla, hi he trobat l'Anemone quasi a devora ca meua!!! A prop de la benzinera de la carretera de Muro.

CArles

#2 Re: ForumPlanta » Demanda de noms populars » 24-08-12 20:22:22

Aquí també trobaras una tesi doctoral sobre noms populars de plantes:

http://bibdigital.rjb.csic.es/spa/Ficha … Libro=6895

CArles

#3 Re: ForumFauna » Mart atropellat » 24-08-12 20:11:08

Avui he vist un altre mart atropellat a la carretera de Caimari a Lluc Km 12.

CArles

#4 Re: ForumPlanta » Demanda de noms populars » 25-07-12 06:22:19

http://www.termcat.cat/docs/DL/noms_plantes/

Aquí trobarà molts noms de plantes en català, encara que les espècies que no s utilitzen no solen tenir nom.

CArles

#5 Re: ForumFauna » Mart atropellat » 25-07-12 06:12:54

Avui un Mart petit a la carretera Caimari-Lluc km 9,5 a la cometa Negra

CArles

#6 Re: ForumPlanta » Pins centenaris » 29-06-12 12:45:50

Si Biel, ja he pensat amb lo dels permisos i autoritzacions, i la veritat es que no vull que agafin mostres d'arbres catalogats com a singulars, millor que siguin més petits ja que necessiten 15 mostres per localitat.

CArles

#7 Re: ForumPlanta » Pins centenaris » 27-06-12 12:37:38

Quina meravella d'abre Joan!!
Però només volen Pinus halepensis, i uns 15 per cada localitat!!! Estan bojos!!! Es creuen que és fàcil trobar un pinar de 100 anys!! jejjejeje

CArles

#8 ForumPlanta » Pins centenaris » 27-06-12 10:30:21

CCardona
Respostes: 8

M'han demanat que trobi pins de més de 100 anys. Son una gent que està fent un estudi de clima, i necessita 15 pins centenaris de 3 poblacions amb climes diferents per agafar-n'hi mostres (taladrar amb una barrena i agafen la mostra d'els anells, en principi no hi ha perill per l'arbre ja que tapen el forat amb pasta fungicida a posta..). De moment per la Serra ja n'he trobat, me faltarien per la zona d'Andratx-Calvià o pel sud, Santanyí-Felanitx-Ses Salines... a llocs molt secs. I a lo millor també pel Raiguer i Pla.

Algú té ideia d'on puc trobar aquests pins?

Moltes gràciesCArles

#9 Re: ForumPlanta » Consulta Orquídies » 27-06-12 10:23:53

Bon dia.
M'ha costat, però he trobat la foto, pensava que la rosa era més rosa, això sí les blanques son ben blanques. La foto no es molt bona, però es el que tenc.

IMG_2767.jpg

IMG_2765.jpgEn quant a si floreixen unes abans que les altres, no ho acab de tenir clar, serà questió de fixar-s'hi l'any que ve. El que si hi ha és molta diferència entre poblacions.

CArles

#10 Re: ForumPlanta » Consulta Orquídies » 25-06-12 20:40:32

Hola Cati, pel que he vist, a mi me pareix que sí que floreixen al meteix temps i també que surten més o menys mesclades, per redols o agres com diu en Pere, pel  que record a Menorca en vaig trobar una de blanca i una de colorejada pràcticament juntes.

En quant a la Gymnadenia conopsea encara no s'ha retrobat, encara que s'hagin fet grans tancaments al Puig Major, on han trobat la Orchis cazorlensis. Avui matí hi he anat i he vist una Anacamptis que m'ha fet acotar i dubtar una mica, però no, no era la Gymnadenia era Anacamptis.


CArles

#11 Re: ForumPlanta » Otanthus maritimus » 04-06-12 20:36:28

Ja fa quasi un any que vaig recollir llavor d'Otanthus i efectivament, te una coberta com si fos una esponja que li permet no tan sols surar dins l'aigua sino tambéser dispersat pel vent, al igual que el Pancratium!! Quan tengui una mica de temps miraré depenjar una foto de la llavor.

CArles

#12 Re: ForumPlanta » Romulea assumptionis, petitona i coqueta » 16-03-12 19:58:01

M'encanta el teu blog Joan!! Enhorabona!!

Panorama_sin_t%25C3%25ADtulo1.jpg

CArles

#13 Re: ForumPlanta » Vivers on comprar endemismes Balears » 16-03-12 19:52:41

Al viver de la Conselleria n'hi ha, i de moment si se sol·licita, encara es dona de franc. Simplement s'ha de posar la finca on s'ha de plantar i les teves dades.
Aquí tens el full de sol·licitud, i també hi ha un llistat de planta més o menys disponible. Si no hi trobes una espècie, no passa res, posa-la a la sol·licitud també.

http://www.caib.es/govern/sac/visor_pro … 96&lang=ca

CArles

#14 Re: ForumPlanta » Floració del canyet » 11-10-11 18:08:06

Com ja he dit abans, no ho tenc gaire clar que pugui desplaçar res. No se no se. El Nasturtio em pareix més humit que l'Arundo.. no ho se.

CArles

#15 Re: ForumPlanta » plantas insectivoras en mallorca? » 05-10-11 20:31:07

A lo mejor te refieres al Helicodiceros muscivorus o Dracunculus muscivorus, que es la misma especie.

http://herbarivirtual.uib.es/cat-med/especie/4006.html

No es insectivora, simplemente huele a carne podrida lo cual atrae a las moscas que polinizan esta planta. En "La viva privada de las plantas" cap 3 puedes ver el proceso perfectamente. Mira el minuto 43 , aunque todo el video es una pasada, enseña como se pollinizan nuestras orquídeas, y los higos, una pasada vamos.

http://www.mundoaves.net/joomla/index.p … &Itemid=67

Espero haber ayudado

CArles

#16 Re: ForumPlanta » Floració del canyet » 05-10-11 20:20:58

Jo posaria en dubte que l'Arundo donax sigui introduit. Perquè l'Arundo és introduit i el Pinus pinaster de Menorca no?¿
Bé no ho se, son elocubracions de botànics que fan molt mal afirmar en rotunditat. Aquest cap de semana m'hi va fer pensar un botànic madrileny.

Pere, precioses les fotos!!
En quant al que dius de l'Arundo mira això: Arundo-Convolvuletum

http://books.google.es/books?id=-MjWqYu … um&f=false

Esper que ho puguis veure bé, que aquest link em pareix molt llarg.

CArles

#17 Re: ForumPlanta » Floració del canyet » 03-10-11 17:18:14

Pep, qui diu que Arundo sigui una espècie introduida?¿?¿?

CArles

#18 Re: ForumPlanta » Floració del canyet » 24-09-11 13:06:58

Bones Pere i demés forers.

Per completar una mica més la teva meravellosa explicació sobre el canyet i les diferents subsp. aquí teniu, tret d'un treball que estic fent, una petita explicació de les dues comunitats vegetals que conformen cada un d'ells:

Associació Typho domingensis-Phragmitetum maximi Costa, Boira, Peris & Stübing 1986 corr.

    Codi Directiva:
    Codi Atles d’Habitat: 621122

    Descripció: Canyissar que pot arribar als 6 m d’alçada i que està dominat per Phragmites australis subsp. chrysanthus. Ocupa sòls de textura franca o franc-argilosa i amb proporcions no massa elevades de matèria orgànica. La salinitat és baixa o moderada.
    Espècies: Calystegia sepium, Epilobium hirsutum, Phragmites australis subsp. chrysanthus, Typha domingensis.


Associació Typho angustifoliae-Phragmitetum australis (Tüxen & Preising 1942) Rivas-Martínez, Báscones, T.E. Díaz, Fernández-González & Loidi 1991

    Codi Directiva:
    Codi Atles d’Habitat: 621121

    Descripció: Pobra en espècies, hi són predominants els grans helòfits, canyes, boves i joncs principalment. Són presents en aigües poc profundes, dolces o salobres i riques en carbonat càlcic. Tolera nivells de contaminació elevats. La naturalesa del substrat és compacta i torbosa amb quantitats moderades de calcària i oligoelements. La salinitat sòl ser més elevada que la associació anterior.
    Espècies: Baldellia ranunculoides, Gallium palustre subsp. elongatum, Phragmites australis subsp. austalis, Rumex conglomeratus, Scirpus tabernemontani, Typha domingensis, Typha latifoliaBé i per contestar lo de l'Arundo:
La cosa de moment es ben complicada, resulta que ultimament han sortit articles revisant el génere i han posat diverses especies noves ( http://www.bgbm.org/willdenowia/w-pdf/w34-2Danin.pdf ) De moment pareix ser que a Balears només hi ha A. donax i a Mallorca també el A. plinii.

Se que en Llorenç Gil està fent un treball sobre el tema.

La pots veure perfectament al torrent de Sa Riera quan passa per establiments fins arribar al polígon de Can Valero.

CArles

#19 Re: ForumPlanta » Els Coixinets de monja fóren modelats pel Myotragus balearicus » 19-09-11 19:28:56

Ehorabona Joan, pica aquest post, molt bó!!
Encara que jo no acab d'estar d'acord amb els noms dels Teucrium (T. balearicum, etc..), crec que tornaran a canviar de nom. He vist el T. subspinosum de Sardenya i la veritat es que no te res a veure amb el de Menorca... si no temps al temps

Per cert Lillo, aquests coixinets haurien d'evolucionar amb punxes de ferro a mem si foraden les rodes d'aquests caps d'ase que es passegen per muntanya amb rodes.

CArles

#20 Re: ForumPlanta » canya-fel·les al PNLL » 11-05-11 14:19:25

La semana passada m'han contat que ha desaparescut una ben florida de Sa Duaia, una pena, ja que feia molts d'anys que no en floria cap dins Sa Duaïa. El dimoni podria haver esperat a que fruitas la canya i no tallar-la tant prest!!!!!! A més no han deixat ni fulles, una pena la veritat.


CArles

#21 Re: ForumPlanta » consulta » 09-05-11 13:36:04

A mi em pareix això, Crepis triasii malgarbada, segurament li ha afectat algún fong o alguna cosa.

CArles

#23 Re: ForumPlanta » Enfermetat d'arbocera » 19-04-11 14:08:12

Com diu en Joan, l'aigua sabonosa va molt bé! i has de ser persistent! Però que sigui sabó fluix, que el fairy no funciona (ho puc assegurar) També podries mirar de caçar un parell de poriols (Coccinella septempunctata) i posar-lis damunt i veuras com es posen les botes.

Crec que els insectes respiren per la pell i per tant si hi poses sabó el que passa es que no poden respirar i moren. A més les restes del sabó amb aigua solen donar potasi que sempre va bé a les plantes.

Aquí t'explica com fer-ho:

http://www.youtube.com/watch?v=XX6o7dhFB7w
Me encanta el marujeo!!!!!!!!!!!!!!!!! jajajajjajajaCArles

#24 Re: ForumPlanta » O. apifera » 14-03-11 14:59:43

Cati ahir mateix em varen dir que per la Colonia de Sant Pere estava ple de O. lutea, i vaig contestar el mateix que ha dit en Biel!! Pensava que era més rara per Mallorca i comuna a Menorca.

Quines fotos més guapes Antoni!!

Salut

CArles

#25 Re: ForumPlanta » Posidonia oceanica al CNEA » 10-03-11 21:39:06

Que fort Sam!! Quines preguntes més interessants que fas!!
He estat mirant un poc i la veritat es que sí, a veure si hi ha algú que ens ho pot aclarir, però si ès vulnerable..... no es pot ni transportar les seves restes ni vives ni mortes, això ho he llegit.

CArles

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11