1

(4 respostes, escrites a ForumAus)

molt bones,

avui primera sortida pràctica a la zona de ses Salines ambs els alumnes del curset.  En Joan Carles i jo acompanyat pels "alumnes" hem pogut observar un bon grapat d'espècies, flamencs, ch. alenxandrinus, ch.hiaticula, a. platyrhynchos, a. crecca, a. clypeata, Tringa negularia, Bubulcus ibis, Egretta garzetta, Circus aeruginosus, Pandion haliaetus, Alcedo atthis, Tadorna tadorna,  Actitis hypoleucos, Larus audouinii, Bubulcus ibis, Himantopus himantopus, Podices nigricollis, Ardea cinerea, Larus ridibundus, i per acabar un exemplar de Circaetus gallicus que ens ha passat per sobre. Bon dia, casi massa, per que feia una calorada pero tothom ha pogut gaudir dels estanys.

També hem aconseguit una  lectura d'un flamenc jove, PVC color blanc, inscripció de baix a dalt, KAFA.

ciao

Esteban

2

(78 respostes, escrites a ForumAus)

bones,

ja fa uns dies,però són els primers que he vist enguany a la tardor, el dia 05 d'octubre un mascle de phoenicurus phoenicurus, dia 06 un grupet de 10 estornells i també els primers tords que no deixen de passar, a Sant Agustí des Vedrà.
Aques dies també obsevacions de Aquila pennata arreu, per tot l'illa

Dia 27 de setembre de 2013, un exemplar de Circaets gallicus sobrevolant l'aeroport d'Eivissa.

Adéu
Esteban

3

(90 respostes, escrites a ForumAus)

bones a tots,

ahir dia 29 un erithacus rubecula al parc de la pau a Eivissa ciutat.

També una pandion haliaetus per la zona dels illots de ponent des del dia 09  d'agost i  un tringa ochropus diumenge dia 26 a les platges de comte, Sant josep de sa Talaia.

ciao
Esteban

4

(89 respostes, escrites a ForumAus)

primers cites per enguany,

dia 28 de març un lanius senator. El titi 'ha establert a la zona i no tura de cantar. Puig Redó, Sant Josep.

dia 31 de de març, un ex de streptopelia turtur cantant a les totes. Venda des Bolatar de Baix, Sant Joan.

dia 02 d'abril, primer esbard de merops apiaster creuant per sobre. Puig Redó.

dia 03 d'abril, un exemplar de circus aeruginosus i un de nyctycorax.

d'altra banda, darrers de març he deixat d'observar turdus philomelos, erithacus rubecula i phoenicurus ochruros.

adéu
Esteban

5

(35 respostes, escrites a ForumAus)

gràcies a tu JC. La finca en qüestió es troba junt a la ctra. Santa Gertrudis -Sant Miquel km, 9, hi ha una casa gran estil tradicional a ma dreta en direcció sant Miquel, amb la façana color groguenc, just darrera s'endinsa un camí de terra i just en arribar a la primera cruïlla, devora una finca tancada amb rejilla metàl·lica i els seus voltants és el lloc triat pels visitants. Avui he estat sobre les 15:00 i n'he pogut observar un. El Pla Roig es un bon lloc on encara existeixen explotacions ramaderes principalment d'ovelles, i just al est, darrera el puig es troba la granja de SAnta Gertrudis, que potser també té algo a veure.

salut
Esteban

6

(35 respostes, escrites a ForumAus)

ja tenim document gràfic dels voltors!!!  Ha estat una coneguda a la seva finca que els porta observant des del divendres dia 17. Les darreres fotos són d'avui mateix, no tenen molta qualitat però serveixen de document, n'ha observat un màxim de 9. N'Oliver i jo hem fet un cop d'ull avui pel matí sense èxit tot i que s'han tornat a observar per la tarda.

si algú m'explica com es posen les imatges al mail n'adjunto alguna.

Esteban

7

(89 respostes, escrites a ForumAus)

Victor París m'ha fet arribar una cita de 10 milvus migrans ahir al freus d'Eivissa i Formentera.

adéu

Esteban

8

(31 respostes, escrites a ForumAus)

a Eivissa es casi una raresa, just avui dos corbs fotent-se un conill junt a la carretera.

bona nit

9

(89 respostes, escrites a ForumAus)

abans d'ahir, Eivissa, grup de 8 cigonyes sobre esteses elèctriques, a veure si acaben fent niu....

bona nit

10

(35 respostes, escrites a ForumAus)

enhorabona descobridors,

aprofit també per dir que just ahir es va observar per part d'un ornitòleg valencià (Victor París)  a les proximitats del femer d'Eivissa 9 exs de gyps fulvus, i amb aquesta observació ja van quatre (que arriben a les nostres orelles) des del passat mes de febrer de l'existència d'un grup de voltros de fins a 13 exemplars. No crec que de moment nidiquin a Eivissa pero es una dada molt interesant

salut

Esteban

11

(1 respostes, escrites a ForumFauna)

d'aquesta no en se res, pero just abans d'ahir es va poder fotografiar un ex pescant front al illot de Tagomago a Eivissa, (Veure contraportada dle Ultima Hora Ibiza y Formentera). Fa devers un mes també se'n va observar un ex a prop d'illa Murada, a Eivissa  i pel desembe un altre avistament front les costes de Bledes, també a Eivissa.

bona nit
Esteban

12

(0 respostes, escrites a ForumAus)

bones

abans d'ahir, el dia 01 de març, vaig poder observar junt Jordi Serapio tres exemplars del que semblaven ser lorito senegalés (Poicephalus senegalus), això és cap gris, ventresca groga i esquena verda. El mes interesant de tot es que estaven ben plantats sobre un almeteller foten-se ses ametelles que previamen coien amb les urpes i espellaven amb el bec, això se'n diu adaptació al medi.

També hi havia per la zona una cotorra de kramer, Psitacula kramerii,
La zona es Can Poll,  junt a la carretera de Santa Eulària a Sant Carles, al tm de Santa Eulària des Riu.

apart d'això, avui als illots de Cala D'Hort, força activitat ornítica: falcons aparellant-se, 2 exs de larus melanocephalus, morus bassanus. Junt a Oliver també hem pogut observar un ex de Ph. carbo als illots i anillar un pol de ph. aristotelis a S'Espartar. Tots els corbs marins es troben a les colònies de cria, alguns encara amb ous i d'altres que ja han partit.

bona nit
Esteban

13

(2 respostes, escrites a ForumAus)

bones

just dia 16 de febrer em va passar per sobre (Sant Rafel)i, a la zona coneguda com a Can Parentona un ex ben baix de voltor negre. Presentava una hosca a l'ala esquerra. Es veu que estan prospectant nous indrets, deuen trobar sa serra massa gelada.
Apart d'axiò:

30/01/12, un ex de accipiter nisus al Sa Cala de Sant Vicent.
Entre els dies 06 de febrer i 18 de febrer obsevació de vanellus vanellus al prat de Sa Serra (Sant Antoni), un màxim de 40 exemplars.
20/02/12, un exemplar de corvus corax al camí de s'Ermita, Sant Miquel.

que paseu bon dia

Esteban

14

(2 respostes, escrites a ForumAus)

bones David,

pues no tuvimos tiempo de visitar Es Carnatge. Incluso en Punta Gavina se hicieron dos visitas consecutivas a ver si aparecian pero no hubo suerte. El tema de Es Carnatge lo tenemos presente pero por falta de tiempo se lo hemos delegado a Miquel Mas, a ver si apunta bien.

ciao
Esteban

15

(2 respostes, escrites a ForumAus)

bé, bones a tothom,

Fa temps que no escric al fòrum, de fet, des de que presenta aquest nou format encara no ho havia fet (any 2008 sinó record malament), i he pensat que potser era hora de dir qualque cosa, no massa.

Aprofitant que aquests dies tothom està recomptant aquàtiques per tots els racons de les Balears (jo també), i ja que n'Oliver ens ha avançat tot el que hem fet per Pitiüses, només cal afegir la visita ahir a l'illa de s'Espalmador i un parell de dades a Formentera. No són dades molt bollants però allí van:

Espalmador

Tadorna tadorna, 2 exs
Tringa nebularia, 1
Charadrius alexandrinus, 3 exs
Actitis hypoleucos, 1 ex

Formentera

Port de la Savina

Sterna sandwincensis, 9 exs.

Punta Gavina
Pluvialis apricaria, 9 exs.


Es Estanyets,
màxim de 4 calidris alba

Observadors: Miquel Mas i Esteban Cardona.

D'altra banda, avui de matí a la zona de Sant Joan de Labritja, un ex de Scolopax rusticola que encara s'ha salvat de les escopetes.

bona nit a tothom

Esteban Carona