1

(13 respostes, escrites a ForumAus)

Hola Juanjo i tots,
Qué guapas las fotos de la beurada! Un gustazo verlas. Te quería comentar que esos trochilus que te aparecen por agosto deben ser con seguridad migrantes tempraneros, no creo que sean aves que se quedan aquí en verano (a no ser que te estén llegando a beber en junio y julio también, entonces me como las palabras por el bombazo que habrías descubierto!). Por ejemplo, el trochilus que fotografiaste el 9 de agosto por plumaje tiene todos los números de ser un juvenil. Si no fuese un migrante implicaría que han criado en Mallorca este año, lo cual sería genial aunque me parece muy muy dudoso. El paso de la especie empieza en agosto y aunque el día 9 es bien pronto en el mes, no es excepcional que aparezcan ya los primeros. Al menos aquí donde vivo en Gredos ya se ve por esas fechas alguno que otro aunque muy escasos aún. En todo caso es una cita fenológica excelente, muy interesante para el anuari. Enhorabona!

2

(6 respostes, escrites a ForumAus)

Molt guapes!

3

(22 respostes, escrites a ForumAus)

Jordi, aquests bitxos amb pintes no són unicolor. Són vulgaris amb potser qualque híbrid mesclat. Al link de 'vertebrados ibéricos' no queda massa clar el tema de les pintes...
Les femelles d'unicolor, després de la muda (amb plomatge nou), mostren pintes fins als 3-4 anys. Amb més edat són com els mascles adults, pràcticament sense pintes després de la muda. Els mascles de 1er hivern també mostren petites pintes. A la primavera, amb el plomatge desgastat, mascles i femelles gairebé no mostren pintes tenguin l'edat que tenguin. Esper que s'entengui... ;D

4

(22 respostes, escrites a ForumAus)

Antic però dóna informació interessant:

http://www.google.es/url?sa=t&rct=j … mp;cad=rja

Els híbrids no són rars i pareix que són viables. Els exemplars amb característiques mixtes es troben amb certa freqüència. Les baixes poblacions d'ambdues espècies a Mallorca i la seva gran proximitat genètica segurament afavoreixen la hibridació a l'illa, amb colònies mixtes com la trobada pen Jordi.

Salut amics,
Edu

5

(22 respostes, escrites a ForumAus)

Com he dit abans aquí a Gredos és ple de Sturnus unicolor i ara a la primavera-estiu cap exemplar mostra pintes. La majoria dels aucells de les fotos són ben pintats, són Sturnus vulgaris, però a qualque foto el plomatge a jo me sembla 'aceitoso' i sense reflexos verdosos o púrpura, recorda a unicolor vaja. Pens que teniu un bon 'cacao' d'híbrids!

6

(22 respostes, escrites a ForumAus)

Hola estimats. Yo vivo rodeado de unicolor aquí donde vivo y los únicos que me hacen buena pinta de unicolor son los de las 5ª y 10ª fotos. Eso sí, hay algunos ejs que parecen mostrar características mixtas (ej el 6º y 9º) por lo que no me extrañaría nada que hubiese ejemplares híbridos unicolor x vulgaris involucrados.

Salut,
Edu

7

(16 respostes, escrites a ForumAus)

Hola Nacho i tots. A mi me da más la impresión de ser una del tipo carrasqueña que una zarcera. El anillo blanco es frecuente en bastantes hembras en primavera, no es en absoluto excluyente. De hecho, las tipo moltonii que llegan con el plumaje fresco, recién mudado, en primavera muestran unos anillos oculares blancos muy llamativos y una coloración general bien similar al ave que encontraste. Algunas hembras de cantillans también muestran anillo blanco en primavera aunque no tan evidente como en moltonii.
Tal vez sea un poco pronto para moltonii pero ya digo, la impresión que me da este bicho es de carrasqueña. Las aparentes bigoteras blancas que se atisban en las tres primeras fotos acentúan esta impresión. Abajo link a un ave similar también de abril:

https://www.flickr.com/photos/36546142@N05/13660657633/

8

(2 respostes, escrites a ForumAus)

G g

9

(3 respostes, escrites a ForumAus)

Turdus merula

10

(78 respostes, escrites a ForumAus)

5 Phylloscopus inornatus (de moment) avui a Cabrera. Vists per un grup de pakareros encapçalat pen Daniel López Velasco. Meam que més en troben. Enguany sembla que n'hi han arribat molts per tota Europa, alerta a ses Illes grans!

Edit: També un Emberiza pusilla i un Carpodacus erythrinus!

11

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Jo apostaria per un sebel.lí (Burhinus oedicnemus)

Salut amics
Edu

12

(4 respostes, escrites a ForumAus)

A un missatge al birdforum xerren d'un pectoral amb fotos llunyanes ahir al CIM, però amb el comentari "possible Sharp-tailed Sandpiper" o sigui acuminata. Mem si es troba de nou!
Per cert de la isabellina se sap res?

13

(13 respostes, escrites a ForumAus)

No conec les dades d'enguany a Cabrera però aquí teniu les dades dels anellaments prenupcials de ambdues subespècies a Cabrera del 2007 fins al 2011. La regressió sembla bastant evident aquí també.

Muscicapa striata balearica 2007: 111
                                         2008: 36
                                         2009: 61
                                         2010: 55
                                         2011: 14

Lanius senator badius 2007: 18
                                 2008: manca info de subespècies a la memòria.
                                 2009: 12
                                 2010: 10
                                 2011: 7

Salut amics!

Edu

14

(0 respostes, escrites a ForumAus)

El CR-SEO està treballant dur aquests dies amb la nova llista d'aucells d'Espanya. Força espècies noves afegides, incloent-hi unes quantes trobades a Ses Illes: Sylvia rueppelli, Ficedula semitorquata i Emberiza caesia, totes elles al PN Cabrera. També ha estat homologada la Oenanthe isabellina de Cabrera-tardor 2010. Podeu consultar les noves incorporacions a la part dreta del següent enllaç:

http://www.rarebirdspain.net/arbsc000.htm


Salut amics,
Edu

15

(5 respostes, escrites a ForumAus)

Aquest enllaç crec que "aclareix" un poc el tema d'aquests bitxos foscos:

http://www.sibleyguides.com/2011/06/doe … ark-morph/

16

(13 respostes, escrites a ForumAus)

Crec que la posició de la taca blanca respecte de l'esglaó del marge exterior de la ploma és millor per ヨアロッパヨタカ, sembla més intern. アカエリヨタカ té la taca més o manco en línia amb l'esglaó.

17

(13 respostes, escrites a ForumAus)

Tres respostes

ヨアロッパヨタカ
欧亚夜鹰
السبد الأوروبي, السُّبَد, السُّبَد مسهي الرعيان

18

(6 respostes, escrites a ForumAus)

pepsunyer ha escrit:

La conspicillata a Mallorca només era coneguda a Cúber. Dic era perquè jo fa uns anys que no la he detectat, anant a cercar-la amb reclam (enguany encara no hi he pujat). És possible que crii a qualsevol altra redol adequat, i a Na Burguesa n'hi ha a les parts més altes, més pelades (vol hàbitats oberts, semiàrids). Si hi vas sovint, fixa't-hi Toni, no és tan mala de detectar com la cantillans, precisament perquè està a espais oberts. Aquesta primavera a Na Burguesa hi he detectat totes les espècies forestals citades a Mallorca manco l'esparver. I no és espai natural protegit!
Pep

Hola Pep i resta,
Un 'pajarero' anglès aparentment va trobar un mascle de conspicillata cantant a Cúber el cap de setmana passat. Tret de birdforum:

"At the weekend I had nice views of a singing male Moltoni's Warbler at Cuber Res. Walking round the res dam side first, the bird was almost at the far point before you turn back towards the car park, singing in scrub to the left of the path.

Far few birders seem to take the track up the valley from the far point, but this is highly recommended - half way along the valley before the path enters the woodland I had a singing male Spectacled Warbler among other nice birds."

Tal vegada enguany quant vagis allà la trobaràs.
Bona sort,
Edu

19

(16 respostes, escrites a ForumAus)

Mem si tenim més sort amb aquest

http://www.flickr.com/photos/36546142@N … otostream/

20

(16 respostes, escrites a ForumAus)

pepsunyer ha escrit:

Sorprèn la coa tan feta pols, no és habitual en aucells en llibertat. Sabeu qualcú si n'Arnaiz i companyia tenen aquest tipus d'aucells?
Pep

Jo no la veig tan feta pols, la punta de la coa d'aquesta espècie sovint rosega pen terra i es fa malbé. El bitxo d'octubre a Cabrera 2008 mostraba ja desgast.

http://www.surfbirds.com/forum/attachme … 1326724055

21

(16 respostes, escrites a ForumAus)

Quin espectacle!! Enhorabona amics!!!

22

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Perdonau però això són Bubo ascalaphus del Nord d'África, a Cabrera és freqüent trobar-los.

23

(6 respostes, escrites a ForumAus)

Jose, gracias a ti y a los halconeros por compartir la información.
Edu

24

(7 respostes, escrites a ForumAus)

Això és el que sovint passa quant els governants cerquen els vots dels caçadors per guanyar eleccions, després han de 'pagar' el suport electoral i autoritzar aquests desastres. Alerta alerta, Itàlia és ben aprop...

http://www.komitee.de/en/actions-and-pr … e-san-zeno

Para 'gomitar'...

Enllaç del video

http://www.youtube.com/watch?v=YvraTjbO … e=youtu.be

25

(10 respostes, escrites a ForumAus)

Gràcies Cris!
Volia afegir una recuperació molt bona. El dia 1 de novembre varem agafar un Regulus ignicapilla femella anellat pen Carlos Herrero i jo mateix a Cabrera el 9/X/2007 com a femella jove (euring 3), quatre anys i mig ja i això que no fa ni 5 grams!! (4.5 gr exactament).

ps: he consultat  l'Euring databank i no surt info de R.ignicapilla però pel seu parent Regulus regulus el record és de 5 anys i 5 mesos.