176

(82 respostes, escrites a ForumAus)

Avui ja surt la notícia al Diari de Menorca, en portada,  ara veurem les hores que esta a apareixer qualque politic de la Conselleria, i a lo millor fins i tot fan qualque cosa.
Salut
AlexEls voltors lleonats continuen a l’Illa


Voltor. Dos exemplars romanen al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre ja totalment recuperats
     

Publicidad


El passat dimecres alguns ornitòlegs i fotògrafs els va poder contemplar volant per sobre de Ciutadella. La falta de menjar ha dut les aus carronyeres a atacar algun exemplar de bestiar

ll. pons , Maó

Les primeres opinions, en el moment en què al nord de l’Illa van veure 68 voltors lleonats, allà cap al passat 1 de novembre, van preveure que el seu pas per l’Illa seria b reu i que quan es produís una tèrmica emprendrien de nou el vol i deixarien només el record de les persones que els havien vist, especialment els santlluïsers que els van poder veure de prop. I la dada que la SOM (Societat Ornitològica de Menorca) recollia que per primera vegada a la història de Menorca que se sabés. Però fa una setmana els voltors encara eren a Menorca, dia 12 concretament, diverses persones els van poder veure, i també fotografiar, a la part de Ciutadella, fins i tot hi ha testimonis que asseguren haver-los visualitzat des de la plaça de la Catedral d’aquesta població.

texto>Les hipòtesis sobre l’arribada d’aquest nombre important de voltors forasters a Menorca són en aquests moments diverses. La primera, i més acceptada, apunta com a causa la tempesta de Llevant que va poder desviar aquest grup que en divisar terra, Menorca, va aterrar per descansar-hi. La segona es decanta més per una problemàtica que està afectant en general les aus carronyeres des que una llei prohibeix deixar cap animal mort al camp, llavors aquests animals es queden sense menjar i cerquen altres rutes.

El menjar ha estat un dels problemes que aquestes aus de gran mida s’han trobat a Menorca. És així que dos exemplars romanen al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, a Ciutadella, on Aina Serra té cura d’ells tot observant que ja es troben recuperats després d’haver-los alimentats i que són capaços d’emprendre el vol dins la seva gàbia. Prest aquests dos voltors seran traslladats a Mallorca o a la Península per tal de retornar-los al seu hàbitat natural.

texto>Mentrestant els que resten a Menorca cerquen el que poden per menjar. L’amo de Son Triay, a Ciutadella, va observar com alguns dels voltors atacaven a una bena que anava de part i es menjaven la seva cria. Fet que sens dubte preocupa els pagesos de la zona on darrerament s’han vist aquest grup de voltors lleonats. Si bé el GOB es mostraria partidari d’oferir-los aliment de forma controlada, els ornitòlegs opten per no fer-ho ja que podrien entrar en competència amb animals d’aquí.

177

(0 respostes, escrites a ForumAus)

Avui dijous, 09.10.08, a les nou del matí, als pins dels jardins de la seu del Diario de Mallorca a Palma hi havia 4 mel.leres adultes, una parcialment albina a la zona dorsal i part de les plomes de la coa.
Salut
Alex

178

(7 respostes, escrites a ForumFauna)

Gràcies Xavier.
Salut
Alex

179

(7 respostes, escrites a ForumFauna)

Algú pot dir si hi ha hagut nous albiraments ?
Quina es la situació dels projectes de reintroducció que es varen anunciar despres de les primeres notícies ?
Salut
Alex

180

(7 respostes, escrites a ForumAus)

Si que ho pareix una rata, en teoria el diametre del forat no hauria de permetre la entrada de rates ?, a més la protecció que hi ha al voltant del forat ha de evitar que la rata aixampli la entrada.
Salut
Alex

181

(18 respostes, escrites a ForumAus)

Delichon "urbanus", a les vigues del Lluis Vives de Palma hi ha un parell de nius de cabots.
Salut
Alex

182

(8 respostes, escrites a ForumFauna)

En relació a aquest tema voldria demanar si algú sap que son aquests poals-trampa de plastic blanc amb tres forats, amb un distintiu de la Conselleria de Agricultura ( quan pugui posare una foto)  que han aparagut a zones urbanes i rurals al manco per Alaró. Es una trampa per l'escarabat dels fassers ? Conte algun producte toxic i/o perillós ( estan al abast dels infants) ?
Gràcies per la resposta
Salut
Alex

183

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, avui devers les 15:30 en Gaspar i jo hem vist des de el cotxe, devers es Murterar,  un rapinyaire de la mida d'un xoric  que portava com a mínim una cinta ...
Salut
Alex

184

(7 respostes, escrites a ForumFauna)

I mentres un altre camí que continua tancat.
Salut
Alex

185

(15 respostes, escrites a ForumPlanta)

El Museu Balear de Ciències Naturals te una secció micològica, Fungibalear.
Avui a la Comuna de Bunyola un parell de Coprinus .
Salut
Alex

186

(15 respostes, escrites a ForumPlanta)

Aquesta setmana he vist gírgoles de poll ( Pholiota aegerita) a S'Albufera i voltants, i a un figueral a Consell (altres anys plujosos havia passat),  i també xampinyons ( Agaricus sp.) a S'Albufera.
Salut

Alex

187

(8 respostes, escrites a ForumAus)

Ara va de ropits, divendres, 9, a migdia , enmig de la pluja , un altre ropit a la plaça dels patins, a veure qui els trobarà covant.
Salut
Alex

188

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Hola, ahir dimarts 22 a les 19:50 h , a l'estació de tren d'Alaró-Consell varen passar, volant molt alt, fins a 75 corbs (Corvus corax) en direcció NW, altres persones m'han dit que ja havien vist aquestes concentracions als horabaixes, tambe dos caçamosques (Muscicapa striata) i un formiguer (Jynx  torquilla).
Salut
Alex

189

(4 respostes, escrites a ForumAus)

Hola a tots, per desgracia les noticies que ens arriben confirmen que la situació a la resta de espais suposadament protegits de aquesta comunitat es semblant. Com deim  a Mallorca mal de molts, conhort de beneits
Salut i protecció a tots
Alex

190

(9 respostes, escrites a ForumFauna)

Potser hauriem de avisar al departament de carreteres perque modifiquin la senyalització, i una mica més seriosament : fins quan es permetra l'actual situació pel que fa a la comercialització de especies exótiques
Salut
Alex

191

(1 respostes, escrites a ForumAus)

Ahir divendres, 18 ,  a les 19:30 h. una falzia (Apus apus) solitaria fent voltes , potser cercant colegues,  a les avingudes - carrer de Sant Miquel .
Alex

192

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

En relació al porc varat a Son Real  i una vegada llegits els missatges me fan ganes de tornar.hi ja que començ a tenir dubtes ja que no se si era pel temps que feia que era mort pero tenia el pel molt llarg...
Alex

193

(13 respostes, escrites a ForumFauna)

Avui diumenge hem trobat un altre dofí a l'Arenal de Son Real, en un estat semblant, entre la platja i el caminet per a on solen passar els cavallistes, hi he deixat una senya, una barra amb un plàstic blau fent de bandera, totd'una que pugui penjare unes fotos que he fet.
També un havia un porc negre inflat com una bota damunt un munt d'algues, supós que no val per recompte.
Salut
Alex