Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 Re: ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 22-08-13 10:47:08

JVC

gracies per la info  ja ho he entes be

#2 Re: ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 22-08-13 08:45:25

JVC

M'has de explicar com puc penjar imatges que ho estic mirant i no hi ha manera

Molt bons els teus 2 missatges, quina pena que no hi hagi més participació !!

#3 Re: ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 21-08-13 12:55:30

JVC

He estat mirant com posar imatges i res !!!  be posaré el texte sec, es molt clar i directe no faran falta imatges.

La meva forma de pensar:

Sencilla, observadora i sincera, es un poc extrema, no vaig ni de política ni de mentides...
Ens hem aïllat del saber popular i ara pagam la factura dels nostres errors, ens creim un poble fort i productiu però esteim minvant i tornant pobres.
Estem en un moment que no podem anar de bromes per que tractam coses series que ens afecten greument.
No fa falta que recordi que estem en plena crisi energètica pel canvi climàtic i que no podem posar la ma al foc amb aquests temes, son realment coses series que ens afecten a tots per igual,  esteim jugant amb el nostre planeta i amb el futur de la nostra espècie.

No crec amb lleis ni amb les persones que les fan, l'únic que saben fer es cada vegada reduir la nostra llibertat.
I quan es hora d'aplicar-les se les passen pes forro i les esquiven.
No me interessa ni el turisme, ni el govern, ni els doblers, ni els cuentos xinos que no arriben a port...

Amb l'única cosa que crec es amb la natura i amb la seva observació per tal de aprendre el que ens fa falta per millorar com a especie i poder donar un pas envant a l'evolució cap una altre tipus de civilització futura.
Tant sols me interessa la llibertat, el respecte i la noblesa cap a la nostra natura, la nostra cultura i llengua, ajudaré de manera activa amb l’associació Ecobalears, a que el canvi global sigui possible experimentant en tots els camps i ajudant a millorar les coses aquí a les Illes.
Crec que l'únic camí cap a l'èxit a la reforestació es la noblesa, la sinceritat, i l'unió, que es la que fa la força.
Es entre tots i amb un projecte en comú es com podrem garantir l'èxit d'una bona gestió de les àrees incendiades i preservar les de especial interés, que encara tenim verges.

torna a cremar Mallorca…  ¡!!!!!  Senyors ¡!!

El meu condol a tota persona que ho esta perdent tot a Llevant, i tot el meu respecte a la gent que hi fa feina i es juga la vida per reduir-loPla de reforestació proposat:   

Se que una catàstrofe ecològica de tal dimensions a una Illa tant petita es una cosa amarga i que fa perdre tota esperança e il·lusió per les coses que defensàvem i estimàvem.
I amb més mal i sentiment quan s’està ara mateix cremant una altre zona emblemàtica i protegida de les Illes al Llevant de Mallorca.
Però no tot es dolent ens hem de sentir orgullosos de tenir un repte tant gran a les nostres mans, hem de veure on ens hem equivocat a l'hora de protegir-ho i gestionar-ho com cal.

Per tant crec que es ben hora de fer l'intent per canviar les coses, hem demostrat que els nostres Governs com a gestors del nostre territori i natura no son especialment de lo millor.
El parc Natural de la Serra de Tramuntana en un futur es regirà per un equip professional que veritablement l'estimarà,  entendrà,coneixerà i respectarà. No crec que doni la passa a fer dit grup el nostre Govern, degut als forts interessos que hi ha,  l'ordre vendrà amb el temps de més amunt i el poble hi tendrà molt a veure ja que accelerarà aquest procés per que canviïn les coses.
El poble mallorquí defensarà lo que es seu repetesc ¡!! per que es la seva rao de ser ¡!!

Som optimista amb aquest aspecte per que a l’hora que es veu tant de caos i desastres naturals aviat vorem un canvi de mentalitat global que canviarà tota forma de pensar. L'esser humà cada vegada més estarà lligat a la natura, cuidant-la i protegint els espais naturals com cal, es una qüestió de que ens hi posam o estem sentenciats...
Desde moltes plataformes s’està creant un equip docent professional totalment desvinculat de qualsevol sistema polític que anirà a favor de la natura en benefici de les persones.

El focus principal per tant es fer canviar les idees del poble mallorquí per tal de millorar el model de gestió i protecció de la natura, cultura i patrimoní, que en un futur no molt llunyà serà l’única font de salud, vida e ingressos de un poble que viurà del turisme.

El conjunt de la Serra de Tramuntana no pot ser vista tan sols com un negoci per enviar a Europa a cremar com a biomasa, o com a un negoci pels hotelers i empreses esportives, es molt més que tot això ¡!! es la Font de salut i vida de tot el poble mallorquí, menorquí e eivissenc, i ajuda a que aquest tengui millor salut i qualitat de vida.

La reforestació en aquest cas crec que es res comparat amb tots els reptes que ens esperen.

Segons la meva opinió una reforestació d’arbres grossos mai s'ha de començar dins els 3 primers anys després de l'incendi, s’ha de començar per una forta repoblació de la fauna i el sotabosc.

1.    Els primers anys tan sols arreglaria tota marjada caiguda i construir noves si fes falta junt a dics per acumular la terra de manera natural.  l`objectiu principal es la protecció del sol a les zones de fortes pendents on trituraria tota la matèria dels pins morts i altres restes, no importa tot es capoli també deixaria matèria morta.

2.    Mai començaria per introduir vegetals,com a primera feina important, i es la clau de l'èxit, es assegurar el menjar de les plantes que futurament es sembrin.
La Introducció de un sistema sostenible de insectes que puguin regenerar i accelerar el procés de biodegradació de la matèria beneficiarà dit procés i augmentarà la biodiversitat.
La introducció de qualsevol tipus de fauna autòctona, que no siguin cabres, que ja hi fos a la zona no pot més que beneficiar l'ecosistema, sempre cercant l'equilibri.

3.    L'observació de la regeneració els primers anys es el caire més important per que aixi es poden apreciar les zones més castigades per tal d'actuar puntualment. Les especies a introduir serien de la mateixa llavor d'arbres dels voltants ja que la seva viabilitat es més alta que qualsevol altre que es puguin aconseguir.
Una primera sembra de sotabosc controlat amb la màxima varietat de espècies autòctones que vivien a la zona, per tal de donar refugi als arbres futurs que es sembraran els anys vinents, per a la sembra dels arbres es tendran en compte les corbes de humitat i els aiguavessos naturals on s'acumula la terra bona, com la època i les llunes més profitoses pels arbres.

4.    Dins el projecte també hi inclouria un veritable manteniment, més que res un bon estudi de recuperació d'oficis antics i maneres de dur el bosc a retxa, molts de sabers que s'havien passat de generació amb generació de pares a fills ara han caigut en l'oblit i es d'especial interès la seva recuperació.

5.    La introducció de més grups d'animals de gran tamany a les zones de bosc més denses i conflictives, subvencionant el govern el seu cost de manteniment als propietaris interessats podria fer front a gran quantitat de problemes a la Serra.

6.    A més el govern amb l'alta quantitat de aturats que hi ha podria crear un equip públic de operaris que fes feina als boscos de cada comunitat, gent que fes feina als boscos controlant les zones de especial interés o les de més risc, dels propis recursos que es traguessin es podrien pagar de sobres a la gent, i no fer el que fan que es enviar els recursos a Italià tan sols per benefici de empreses privades.

7.    El conflicte del tancament de camins públics, convertint-los amb privats, ha de ser castigat i s’ha de actuar amb ma de ferroamb sentències severes, al que no complesqui la Llei, ja que son un problema que afecta també als boscos augmentant la seva densitat de sotabosc al no ser transitats. Tan sols amb el que es trauria de les multes multimilionàries de les persones que han tancat l’accés a un camí Public il·legalment es podria netejar de dalt a baix tota la Serra de Tramuntana, a més del que sobrés no caldrien les retallades a l’ibanat i es podria triplicar la plantilla actual. la putada es que hi ha una economia sumergida que calla a la Llei per que hi ha massa interessos pel mitj.

8.    Amb la construccions il·legals dins bosc no m’hi ficaré per que del que es guanyaria amb les multes es podria repoblar rapidament tota la Serra amb 2 o 3 setmanes, i molta gent aturada tendria feina per poder dur menjar a casa seva.

9.    Les coses s’han de fer per que es senten i s’estimen no per treure profit econòmic, i si es fan s'han de fer ben fetes.


Per tant:

No tan sols en fa falta un pla de reforestació per solventar els problemes que ens afecten.
Estem actualment en crisi energètica amb un canvi climatic que pot destruir la vida a la terra i la nostra aportació es que estem cremant les Illes. I no estic culpant a ningú directament, en part hi tenim tots la nostra part de cupa.
Fa molt temps que els vells anunciaven dites catàstrofes als boscos Mallorquins.
Necessitam urgentment mirar cap enrere, demanar consell als més vells, aprendre dels nostres errors i canviar el camí de les nostres vides.

La permacultura solventa molts dels problemes que estan cremant actualment al poble mallorqui, s’ha de veure els boscos com una font d’aliment, recursos i de vida, dels que es pot treure un profit. I per tant han de tenir lliure acces.
S’ha de potenciar una educació mediambiental de qualitat per tal de acostar al poble a la natura de manera respectuosa i sostenible.

Un poc de sentit comú + imaginació poden prevenir problemes molts grans.

Per més info: www.ecobalears.cat.


Joan Vich

Ecobalears
Permacultura Balear

#4 Re: ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 16-08-13 14:21:40

JVC
joem ha escrit:

Perdona, qui ets?

Som un Joan Vich Crespi  de Santa Maria del Cami

#5 Re: ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 16-08-13 12:47:15

JVC

La permacultura crec pot donar moltes opcions per tenir un bon punt de partida

#6 ForumPlanta » Experimentació a la Reforestació » 16-08-13 12:32:13

JVC
Respostes: 14

La idea es crear un grup de conversa per tal de ayudar a idear un veritable pla de disseny i gestió de un projecte de reforestació que resoni a tota la Mediterranea.

Jo crec que amb un poc d'imaginació, ganes de experimentar, i un poc d'enginy es poden evitar aquest tipus de desastres naturals.

Aqui podeu anar deixant els vostres comentaris per tal de fer creixer el projecte i fer-ho lo més participatiu posible.

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11