Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 Re: ForumFauna » La processionària (Thaumetopoea pytiocampa) una amiga. » 23-05-18 23:56:27

...al•lucinant estic de veure aquestes afirmacions tan errònies a n'aquest fòrum!

Es pins, moren culpa de sa processionària. T'en puc mostrar molts de pins morts!

Ses fulles des pins son PERENNES i viuen entre 2 i 3 anys!! A mes son de creixement molt lent... si un pi perd es 100% de ses fulles, mor inevitablement, aufegat i assecat per excés de llum solar. Si en perd el 50%, necessita com a poc 1 any sencer a recuperarse, pero durant aquest any ho passa fatal, a vegades se lis moren branques. I si cada any te un atac fort de processionaria en 3-4 anys ha mort segur.

A més, sa processionaria no nomes ataca pins grans... tambe afecta a arbres ben joves, molt mes dèbils i que moren fàcilment, es que se lis mengen s'ull!!

Molta, pero molta sort hem duit els darrers 2 hiverns que ha plogut bastant i es pins han aguantat (justet justet... hi ha bastantes baixes), sino ja podriem donar boscs sencers de pins per morts, sobretot a sa part sud/est de s'illa de Mallorca, on tenim un clima més sec.

Soc fill de pagès, estim més a n' es camp que lo que m'estim a jo mateix, i sa pena que duc a dins no la coneix ningú. Veig que els darrers 4 o 5 anys hem perdut més patrimoni natural que mai: ses alzines moren torturades per es banyariquer, es pins tornen petits devorats per s'oruga, es ametllers i ullastres s'assequen, ses figueres ja son casi totes mortes... ai Mallorca! Qui t'ha vista i qui et veurà! I a damunt hem d'agontar escrits com això baix es patrocini de lo que queda del GOB??

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11