1

(1 respostes, escrites a ForumFauna)

Hi Anke and Jochen,

Many thanks for the information, all this observations are really interesting for me, I'm working with specie and it would be really nice to get the pictures you took (I would like to know the sex of those specimens).

Best wishes.

Xisco.

2

(2 respostes, escrites a ForumFauna)

Bones tardes,

Jo diria que pot tractar-se d'una eruga de Agrotis ipsilon (Hufnagel, 1766). És una papallona nocturna de la família dels Nòctuids (Fam. Noctuidae) que pertany a la tribu Agrotini. Són molt comunes a les Illes. Aquestes erugues tenen com per instint "enrroscar-se" sobre elles mateixes quan es senten en perill, i a vegades segreguen una substància desagradable per la boca que han sintetitzat gràcies a la planta que han consumit posteriorment. En alguns països és denominada com a plaga d'algunes espècies vegetals d'interès econòmic.

Espero que hagi estat d'ajuda.

Una salutació.

Xisco.

3

(1 respostes, escrites a ForumFauna)

Bones tardes,

A. pernyi és, com tu dius, un macrolepidòpter de la família dels Satúrnids, citada a Mallorca i Menorca. A les Illes, té una història molt interessant, doncs es va importar des de la Xina per a producció de seda fa aproximadament 100 anys. Les observacions d'aquesta papallona nocturna sempre són prou curioses, gràcies per compartir la teva observació.

4

(1 respostes, escrites a ForumFauna)

Bones tardes Pere,

És sempre una gran sorpresa per mi trobar aquestes espècies volant per les Illes, sobretot quan fa des dels 7 anys que no la he tornat a veure! Moltes gràcies per compartir la teva observació.

Una aferrada.

Xisco.