Pàgina 1 de 1

Papaions, Thetidia plusaria

Publicat: dl. set. 21, 2020 7:52 pm
Autor: Cati
Aquest cap de setmana passat hem pogut fotografiar aquest diminut geomètrid anomenat Thetidia plusaria a la zona de Cala Mesquida. La foto és d'en Toni.

Imatge

Salut!
Toni i Cati

Re: Papaions, Thetidia plusaria

Publicat: dt. set. 29, 2020 5:31 pm
Autor: Joan Vicenç
Guapíssima. Una cosa Cati, perquè poses papaions? És col·loquial o científic? Disculpa la meva ignorància. Gràcies.

Re: Papaions, Thetidia plusaria

Publicat: dc. set. 30, 2020 11:59 am
Autor: Cati
Hola, Joan!
No et creguis que jo me'n desfaig molt amb la terminologia ;D.

Tot i que entenc que els Lepidòpters inclouen les papallones diürnes (és a dir, els ropalòcers) i també les nocturnes (heteròcers), mir, abans de posar el nom científic, d'escriure el grup al qual pertanyen per tal de facilitar la consulta posterior en aquest fòrum. Com emprar "heteròcers", en aquest cas de la Thetidia plusaria, em sembla massa "científic", mir d'emprar la paraula " papaions", una forma més popular de fer referència al grup de lepidòpters nocturns, heteròcers, arnes o papaions... Igual es podria dir "Arnes" també, però com els investigadors del TAIB o de l'IMEDEA empren la paraula "papaió"...dons mir de fer el mateix, deixant la paraula "papallona" per als ropalòcers, és a dir, les papallones diürnes.

https://www.papaionsdemallorca.info/tai ... e-papaions

No sé si t'he pogut ajudar, tot i que segurament hi haurà persones més preparades en aquest fòrum per ajudar-nos a emprar la terminologia correcta.
Una abraçada, Joan.
Cati

Re: Papaions, Thetidia plusaria

Publicat: dc. set. 30, 2020 3:38 pm
Autor: Joan Vicenç
Seguiré el teu criteri, que se diu més amb un naturalista molt aficionat i tan poc "científic" com jo. (i amb tota i més admiració pels científics!). Gràcies Cati. Una abraçada!