Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 04-05-09 09:10:11

InfOrnitologia
Moderador
Des de: GOB
Registrat: 02-10-08
Missatges: 144

Programa l'Aguait i l'àguila peixatera

Dimarts dia 05 de maig 2009 se va emetre, com cada setmana, el programa L'Aguait a TV Mallorca a les 21:25 hores. Destaca un reportatge monogràfic sobre l'àguila peixatera i el programa de seguiment via satèl·lit del qual és objecte per part del GOB. Inclou la filmació de la captura de l'àguila i col·locació del transmissor, seguiment de l'exemplar, referència a les electrocucions i activitats escolars... Un reportatge que no vos podeu perdre ja que realment han estat molt els esforços i la paciència dels reporters i responsables del programa per dur-lo a terme. 

També podeu veure'l a través de la secció TV a la carta de Televisió de Mallorca. http://tvmallorca.net
i a les repeticions que tenen lloc al llarg de la setmana.

Salut!
InfOrnitologia

Última edició per InfOrnitologia (06-05-09 07:34:12)

Desconnectat

#2 26-05-09 09:24:11

InfoNaturalista
Administrador
Registrat: 08-05-09
Missatges: 508

Re: Programa l'Aguait i l'àguila peixatera

Gràcies a les gestions d'en Xisco Lladó i d'en Biel Perelló, podeu gaudir, i veure directament per la Xarxa, un molt complet reportatge sobre la nostra Àguila peixatera.

Es tracta d'un reportatge especial del programa l'AGUAIT (TV Mallorca-Miraprim) emès el 5 de maig de 2009 sobre el Pla de Conservació de l’Àguila Peixatera, concretament de les actuacions que fa el GOB en el marc d’aquest pla. A més de parlar de l’estat de conservació d’aquesta espècie, catalogada “en perill crític”, i les seves principals amenaces, es mostra la captura d’un exemplar d’àguila peixatera per col·locar-li un transmissor. D’aquesta manera es fa un seguiment de tres exemplars, via satèl·lit, amb una tecnologia que permet precisió GPS. L’exemplar que varen gravar les càmeres de L’Aguait va partir unes setmanes després cap al nord, arribant fins a Suècia.
Un dels objectius d’aquesta actuació és localitzar les torres elèctriques que les àguiles peixateres utilitzen de posadors i que suposen un major risc d’electrocució. La mort per electrocució és actualment la principal causa de mortandat d’exemplars adults a Mallorca i Menorca. A les nostres illes hi ha una de les principals poblacions mediterrànies d’aquesta espècie. Hi ha 8 parelles a Mallorca, 4 a Menorca i 3 a Cabrera.


El canal del GOB: http://gobmallorca.blip.tv/
El vídeo de l'àguila peixatera: http://blip.tv/file/2157909

Salut!
InfoNaturalista

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11