Tema: Tortuga mora a Calvià

Al llarg de 2008 es continuaran amb les actuacions de conservació de tortuga mora (Testudo graeca) per part del Servei de Protecció d'Espècies de la CMA i que executa el meu equip de treball.

Una bona part de la superfície de Calvià ja ha estat prospectada per a conèixer la situació actual de la tortuga mora, emperò encara queden algunes quadrícules per confirmar.

Així que si anau per Calvià i veis cap tortuga agrairia que ens ho fessiu saber a Joan Oliver (CMA) o a mi mateix.

Per altra banda recordar que actualment hi ha un parell de centenars d'aquesta espècie que estàn marcats a les plaques marginals i són fàcilment identificables.

Tal vegada podriem penjar a la plana web de la CMA un pdf que tinc per saber llegir les marques de tortugues??
Amb aquest mateix sistema també s'han marcat ja milers de Tortuga mediterrània i prop de 180 Emys orbicularis a s'Albufera.

Rés podríem fer un concurs de llegir marques de tortugues en llibertat, ben igual que es fa un de llegir anelles als ocells???

Bé dit queda.

Bona nit.

Re: Tortuga mora a Calvià

Hola Sam, hola a tots i a totes.

Les marques de les tortugues d'aigua haurien de ser visibles sense haver d'agafar l'animal... difícil, ja ho sé... però tendriem moltes més dades perquè la majoria d'observacions són d'exemplars nedant o prenent el sol... No hi ha cap sistema...?

Dels carnívors seguirem passant les dades d'observació: petjades, excrements, animals morts...

Xavier, Toni i demés: bona iniciativa aquet nou foro...!

Pere

Re: Tortuga mora a Calvià

Bones Pere.

Com que enguany capturarem moltes Emys (perque triplicarem l'esforç de camp de l'any 2007) ens plantejarem aquesta possibilitat de identificar amb marques visibles (a més de les tradicionals). No sé si amb totes les que agafem però amb una representació, tal vegada ho podriem fer.

Estudiaré quin tipus de marques podriem emprar.

Vos tindré informat.

Sam

4

Re: Tortuga mora a Calvià

Curiosament a la base d'imatges del servei de protecció d'espècies no es tenen fotos bones de Emys orbicularis. Estaria molt bé que a l'hora de marcar-les treurer-lis algunes fotos en vàries postures. Avui en dia amb qualsevol càmera digital es poden fer bones fotos.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Re: Tortuga mora a Calvià

Hola Xavier

De fotos clar que en feim, però ens centrem en aspectes més científics que no estètics.
Però per això que dius de la plana web i coses d'aquestes hi ha fotogràfs de natura, i alguns viuen d'això.

Una aferrada

Sam

6

Re: Tortuga mora a Calvià

Sí, tens tota la raó. Tal vegada però se podria avisar als fotògrafs de natura abans de fer marcatges i així tendran facilitat, ja que no sempre és fàcil trobar una tortugueta d'aigo si no saps on anar.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"