Tema: Xoric diferent

Bones a tots i a totes.

A s'Albufera de Mallorca hi ha un xoriguer (F. tinnunculus) diferent als demés. És un mascle i sol tenir el cau a la porxada de les cases de Sa Roca.

És diferent de la resta pel seu comportament: aquest estiu el vaig veure caçant una falzia (que ja és habilitat...!), i diumenge horabaixa va estar intentant caçar ratapinyades (fins a 7 vegades sense èxit, encara que va estar a punt dues vegades) a posta de sol, dins del capvespre més tombant.

Els mamífers en qüestió eren grossos i volaven amunt ( entre 70 i 120 mts d'altura més o menys...). Suposo que devien esser ratapinyades d'hort (Epseticus serotinus) però no ho sé.

El xoric els atacava pel darrere i els encalçava una bona estona amb una despesa energètica elevada (no sembla que les ratapinyades tenguin el vol tan potent...!) i al darrer instant l'esquivaven amb un moviment brusc però molt elegant...

Va seguir encalçant mamífers grossos (als més petits, de vol molt més baix i fràgil no l'interessaven...) fins que el vaig perdre de vista...

Algú havia vist aquest comportament abans...?

Bon vespre...!

Pere