Tema: Legalizan caza con liga en Valencia

http://blogs.20minutos.es/cronicaverde/ … -pegamento

2

Re: Legalizan caza con liga en Valencia

Jo conec uns quants valencians que posen paranys. Són bona gent, però la tradició les impedeix veure més enllà, igual que passa aquí amb els caçadors de filats. Tot i que el parany és una tècnica molt antiga, segons com es miri una obra d'art (com posar una llosa) i per ells és normal i quasi "sagrat", realment si tenim un mínim de sensibilitat ens adonarem que és una salvatjada. És molt trist i injust que ens posin impediments per fer fotos de natura i després donin aquests privilegis per capturar i/o matar animalets.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Re: Legalizan caza con liga en Valencia

No crec que ningú digui que els paranyers són mala gent. No s'han de mesclar unes coses amb unes altres.
Ara bé, el parany és una salvatjada, com dius, a més d'il·legal (legislació europea i espanyola). Tots sabem perquè des de la Generalitat Valenciana amparen el parany, i és una autèntica vergonya.

Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

4

Re: Legalizan caza con liga en Valencia

Segons la legislació europea també és il·legal la tècnica amb filats.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Re: Legalizan caza con liga en Valencia

Xavi, no crec que filats i parany es puguin posar al mateix nivell. És cert que en termes generals les xarxes són considerades sistemes no selectius per la legislació comunitària i derivada, però el fet és que la caça de tords amb filats té un grau acceptable de selectivitat (es poden alliberar, en principi sense mal, els exemplars que hi cauen i no són tords). Per això aquest sistema no és il·legal, ja que la Unió Europea va considerar-lo una excepció a la norma general i per això es pot seguir autoritzant. Evidentment no defens ni aquest ni cap altre sistema de caça (ja saps que jo m'estimo més veure els aucells vius) però les coses són així. I, la veritat, si tingués el poder d'eliminar un sistema de caça, llevaria abans l'escopeta que el filat.

Altra cosa és el tema del parany, un sistema no selectiu ja que l'aucell que hi queda enganxat és difícilment retornable de forma immediata a la vida silvestre sense problemes. Aquesta manca de selectivitat ha estat reconeguda pel Tribunal Superior de Justícia de València i pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Europea, que han invalidat autoritzacions i han sentenciat contra Espanya respectivament. Tot i això, el Govern de la Generalitat Valenciana segueix intentant de totes les maneres possibles que es pugui seguir caçant amb aquest sistema. Ja sabem que hi ha partits polítics que tenen una especial "debilitat" pels caçadors (i els seus vots, bàsicament).

Si voleu una mica més d'informació sobre el tema:
http://www.reman.es/medio_ambiente_y_na … utorizada/

En tot cas, després de fet aquest aclariment, volia dir dues cosetes:
- alerta amb les tradicions, que no tot lo tradicional és per definició ni bo ni acceptable. Moltes barbaritats que tots estarem d'acord que ara són inacceptables foren tradicions durant segles. I no parlo només de caça.
- ja fa anys que a les fires de caça que es celebren a Mallorca apareix un stand que fa promoció de sistemes de caça "tradicionals" al País Valencià; entre aquests sistemes inclouen el parany. La promoció a Mallorca de sistemes de caça que ni són tradicionals ni legals a Mallorca, i ni tan sols són legals al País Valencià me sembla intolerable. I anant més enllà, no hauríem de consentir que ni un sol euro dels doblers públics s'utilitzàs per ajudar a aquest tipus de promoció.

Salut

Toni