Tema: Nova espècie criant a Menorca

Bon dia a tothom,
El passat divendres 16 de juliol vaig trobar a s'Albufera des Grau la primera prova de cria del Soterí gros Podiceps cristatus a l'illa de Menorca. Es tractava d'una parella amb 4 polls que més o menys devien tenir un mes. En total hi ha 6 exemplars adults a s’Albufera encara que només aquesta parella sembla ser que ha criat.
Durant tota la primavera es va poder observar una parella acaramel·lada al mateix lloc i que entraven i sortien d'entre el canyissar. Sembla ser que el resultat d'aquella actitud són aquests 4 polls.
Ja fa alguns anys que la gent del parc ha vist parelles o exemplars solitaris durant la primavera i estiu amb plomatge nupcial però, no havien acabat criant fins enguany.
Aquesta nova cria d'un ocell aquàtic a Menorca es suma a les altres cries esporàdiques, o no, d'altres espècies els darrers anys (Netta rufina - basses de Lluriac -, Tadorna tadorna - Salines d'Addaia -, Anas strepera y Aythya ferina  - Albufera d'es Grau-).
Bon estiu a tothom.
Podeu veure fotos visitan el bloq d'en Joan Florit mitjançant aquest enllaç.
http://www.microphoto.org/

Xavi Méndez

Re: Nova espècie criant a Menorca

només comentar que a l'excurssió d'avui a s'albufera, també hem pogut veure la primera cita de tardor de 2ex. de larus ridibundus (gavina d'hivern) i d'un ex. de A.nirocca (rabassot menut).salut

Re: Nova espècie criant a Menorca

Hola Xavi i resta de forers,

La nidificació del soterí gros a s'Albufera des Grau és una molt bona notícia, al igual que les anteriors de nidificació de bec vermell, grisa i ànnera blanca a Menorca. Cal esperrar que totes aquestes espècies aniran, poc a poc, incrementant-se.

Imagino que aixó s'ha degut a dos factors, a la protecció de les zones humides de totes les illes i a l'increment de les poblacions reproductores de totes aquestes espècies a Mallorca ja sigui a s'Albufera com, en el cas de l'anera blanca, al Salobrar de Campos.

Enhorabona als menorquins per aquest increment en el número d'aus reproductores, tot un luxe.

Salut,

Jordi

4

Re: Nova espècie criant a Menorca

Hola Xavier y demás amigos del forum.

Impresionante noticia de Menorca. Mi mas sincera enhorabuena.

Personalmente, creo que estais haciendo un trabajo envidiable en lo que respecta a la avifauna de nuestras islas.
Solo puedo quitarme el sombrero y deciros ( a la escala que me corresponde, que es muy pequeña), que me encantaria aprender de vuestro sistema de trabajo.

UN ABRAZO

JOSE LUIS MARTINEZ