1

Tema: O. apifera

Avui al Camí de Banyols, a Alaró la primera Orchis apifera florida.
Salut a tots

2

Re: O. apifera

Per la Colònia de Sant Pere (Artà) molts exemplars d'O. lutea i O. tenthredinifera.
Salut!
Toni i Cati

Re: O. apifera

Cati, com va?
O. lutea es comuna per alla?
No en tenia ni idea, la feia bastant rareta per Mallorca i comuna a Menorca. Com a curiositat, a Cabrera nomes coneixem un sol peu!

4 (editat per antonicladera 14-03-11 01:27:25)

Re: O. apifera

Bon dia, mirau si és comuna que ahir en vaig contar uns 850 peus ben florits juntament amb uns quants més exemplars de O.conica(uns 1000 exemplars) Contats amb càlcul de superfície.... (hi havia grups de fins a 50 peus), en una tanca pròxima al Barranc d'Algendar, intentant trobar l'Orquis Simia que va ser citada per allà l'any 1996 i que mai més ha estat trobada per cap persona....
Enguany treuré forces d'on sugui.... però l'he de trobar....
Guillem: Jo crec que fàcilment l'O. simia pot compartir hàbitat amb aquestes altres espècies, no és ver?

Vos pas una coloració d'O. conica molt atratactiva......


http://www.fotofinde.com/gallery_fotofinde/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=52879&g2_serialNumber=2

Salut des de Ciutadella

5

Re: O. apifera

Hola, Biel
Pots trobar O. lutea sense gaire dificultat a les garrigues properes a la costa, per la zona de Sa Colònia de Sant Pere. Les que observàrem ahir estaven a uns 50 mts de la depuradora de la Colònia, just davora el camí (uns 25-30 peus). Un bon lloc per observar-les també és la zona dels Canons (Urbanització de Betlem) una garriga baixa coberta de pinar, on és tan freqüent com les altres. Fa uns anys, al Dolmen de s'Aigua dolça (localitzat a la zona, quasi vora la mar), O. lutea formava quasi una catifa de flors voltant les pedres del Dòlmen. Salut!
Cati

6

Re: O. apifera

Cati ahir mateix em varen dir que per la Colonia de Sant Pere estava ple de O. lutea, i vaig contestar el mateix que ha dit en Biel!! Pensava que era més rara per Mallorca i comuna a Menorca.

Quines fotos més guapes Antoni!!

Salut

CArles

7

Re: O. apifera

Hola, Carles :-)
Desconec la situació de O. lutea a la resta de Mallorca, i potser sí que sigui més rara, o manco freqüent, però a Sa Colònia, en els darrers anys, la podem observar sense dificultats.
Una abraçada!!!
Cati

Re: O. apifera

Hola a tots, vos record que junt amb el Dr. Volker Hoffmann, estan recollint totes les cites d'orquídies de Balears. Les dades que necessitam són: nom de l'observador, data, localitat UTM 1 Km2, altitut i altres dades que pugin ser d'interés com fecundador, estat de la planta (fulles, poncelles, floració, fructificació, etc.).
Referent a l'Orchis simia jo no l'he vista mai, caldria que es posasis en conctacte amb en Pere Fraga que tal volta tengui més informació.
Atentament Guillem Alomar

Re: O. apifera

Guillem, de fet, estic en contacte amb en Pere. La Simia va ser citada i fotografiada l'any 1996. Inclosa al llibre de flora de Menorca del Gob. El que passa és que el que la va fotografiar no es pensava que havia fet aquesta raresa a Menorca...Es van donar compte després..... Ara l'estic intentant trobar jo....... una feinada de caminar entre mils d'O. conicas i luteas per un camp abandonat.... on es suposa que la va trobar......
Vos he enviat un mail, Guiem per demana-vos una altra cosa....

salut!!