Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 11-08-11 21:08:47

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Tir al colomí.

Diumenge qui ve a Alaró i en motiu de la festa grossa, l'Ajuntament ha organitzat una tirada al colomí. Esquerra d'Alaró ha emès el seguent comunicat:


"Esquerra d’Alaró manifesta el seu rebuig i sol•licita l’anul•lació del tir al colomí organitzat per l’Ajuntament d’Alaró a les festes de Sant Roc.

Amb motiu de les festes de Sant Roc, l’Ajuntament d’Alaró i l’Associació de Caçadors d’Alaró, ha organitzat un Tir al Colomí.

Esquerra d’Alaró, manifesta la seva repulsa pel que fa a aquesta pràctica mal dita esportiva, que causa un patiment gratuït i injustificable a uns animals que, en situació de completa indefensió, són llançats a l’aire com a blanc fàcil per uns tiradors que sense necessitat d’esforç o habilitat, es diverteixen matant-los.

A la vegada, Esquerra d’Alaró mostra la seva preocupació per la probable presència de menors d’edat a tal activitat, que si no està regulada per la llei ho hauria d’estar.

Segons Isabel Gabela, responsable de l’àrea de Medi Ambient d’Esquerra d’Alaró: No es pot entendre com una persona pot passar un diumenge de festa divertida amb una pràctica pròpia d’altres èpoques, matant animals que per la seva edat i poca traça al vol, no poden escapar d’una mort segura. Si el colomí resta malferit, a més patirà una més llarga i dolorosa agonia."

Desconnectat

#2 11-08-11 23:38:39

Steve
Membre
Des de: Baleares
Registrat: 07-01-08
Missatges: 278
Pàgina Web

Re: Tir al colomí.

Es cierto que Africa comienza en los Pirineos..  sad


"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

Desconnectat

#3 19-08-11 15:23:15

Gil Panadés
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 211

Re: Tir al colomí.

" q si no está regulada per la llei, ho hauria d´estar"...vols dir Joan...q heu fet aquest comunicat sense haver mirat si l´activitat és o no legal???
mem si mos documentam una mica abans d´amollar una pedrada d´aquest calibre..., una mica de Google....no sé...

salut a tots

Desconnectat

#4 19-08-11 19:34:33

Pere Vicens
Membre
Des de: Inca
Registrat: 07-01-08
Missatges: 725

Re: Tir al colomí.

Hola Gil, com estàs...

La tirada al colomí, en principi, és una activitat legal, regulada per una normativa concreta. El que no és legal és la seva subvenció per part dels organismes públics.

L'ajuntament ho pot organitzar (o coordinar, o recolzar, o donar-li suport dins un marc de festes populars, etc...), però no pot pagar ni un cèntim d'euro per la propaganda, els premis, l'organització...

Suposo que m'he explicat bé...

Pere

Última edició per Pere Vicens (20-08-11 09:55:37)

Desconnectat

#5 20-08-11 22:00:52

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Re: Tir al colomí.

Gràcies per la crítica Gil. Pensa, però, que el problema no rau en sí és una activitat regulada, legal, o no, que jo ja sabia que sí que ho era. El problema és un altra, la manca pressió pública per combatre'l. Aquesta acció en forma de comunicat i de propera moció a l'ajuntament d'Alaró sol·licitant que aquest poble sigui declarat lliure de maltractament animal, és una manera de començar a tractar el problema, molt millor que no haver-ho fet per mor de matisos que, al cap i a la fi són molt bons de resoldre. El temps d'estiu i les festes del poble no són gaire propensos a cercar texts normatius o legislatius, que ja es faran servir quan més calgui.Gràcies una vegada més per la crítica, bona i certa i el teu interès.

Desconnectat

#6 23-08-11 16:57:01

Gil Panadés
Membre
Registrat: 09-01-08
Missatges: 211

Re: Tir al colomí.

Hola Pere! Grácies una vegada més per les teves aclaracions, si senyor! sa veritat q jo tampoc tenia clar si era o no legal.
I Joan...OK... si aquest és el propósit..., anau per bon camí ...segur!...a nivell de municipi ho vaig més bó d´aconseguir que a nivell general....ja saps...interessos, els caçadors son vots...i molts etc...
salut

Desconnectat

#7 24-08-11 10:20:58

xaviermas
Membre
Registrat: 25-02-08
Missatges: 85

Re: Tir al colomí.

A ses Salines, que ara són ses festes de sant Bartomeu, tb fan mostra de tir al colomí. No sé si l'Ajuntament paga res o simplement col·labora i ho posa al programa de festes.Vos adjunt l'enllaç de les festes. Si mirau dissabte dia 3 de setembre veureu que diuen "Gran Tirada Local al Colomí".

http://www.ajsessalines.net/santbartomeu.pdf

Salut i tir (oides)
X

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11