Tema: Spartium junceum

Des del paratge natural de la Serra de Tramuntana, enguany esteim actualitzant la informació sobre la distribució d'Spartium junceum, per tal d'afinar la seva distribució.

Pel que hem pogut comprovar, aquesta planta té una relació directa amb l'abandonament d'olivars, ja que es una colonitzadora silenciosa que va guanyant terreny any rere any als antics olivars, avui ja abandonats.

Podeu veure més informació de la planta al següent enlllaç: http://herbarivirtual.uib.es/cas-med/especie/5287.html

Als voltants del nucli urbà de Valldemossa n'està farcit, però hem començat a trobar-ne a altres indrets (com ara a Mancor de la Vall).

Us agrairiem que si veis aquesta plante ens ho faceu arribar, be sigui a través del forum, o bé mitjançant correu electrònic (spina@espaisnb.caib.es)

La informació que em de menester principalment és la localitat (el més acurada possible) i el nombre de peus que hi ha o la superficie aproximada.

Per a qualsevol altra consulta em teniu a la vostra disposició.

Una aferrada

Sam

2

Re: Spartium junceum

Hola Sam
Fa un parell de setmanes en vaig veure a un puesto que em va cridar l'atenció, perque és en plena Serra. Eren uns pocs individuus (uns 3), però cercant, cercant, posiblement es trobin més. Són al caminet que va des de la font des Noguer al Tossals (el que passa vora unes restes d'un avió).
Els peus d'Espartium són a uns 300- 400 mts de la font, a la pujada cap al collet.
També n'hi ha al torrentet que hi ha vora Raixa.

Re: Spartium junceum

Gràcies Xavier.

Mirarem de localitzar-ho.

Una aferrada

Sam

4

Re: Spartium junceum

Bona iniciativa Samuel, si hi ha una planta amb risc evident de tornar-se invasora és aquesta. Efectivament a la zona de Valldemossa ja s'ha escampat i si un dia ho ha cap perturbació que obri la vegetacio llenyosa natural arribarà a cambiar el paisatge de la zona.