Tema: Coneixeu es nom d´aquesta cova de Cala Mondragó?

Bon vespre a tots:

Avui he anat a una excursió a Cala Mondragó. Feia 32 anys que no hi havia estat. Passejant, paseejant, un excursionista ha trobat una cova que pareix prehistòrica. La coneixeu?

http://www.jardin-mundani.com/aspleniaceae/cova-mondrago.jpg

http://www.jardin-mundani.com/aspleniaceae/cova-mondrago2.jpg

Dins sa cova hi hem trobat aquesta falguereta, s´única en tota s´excursió, un Asplenium trichomanes subsp. quadrivalens:

http://www.jardin-mundani.com/aspleniaceae/cova-mondrago3.jpg

http://www.jardin-mundani.com/aspleniaceae/cova-mondrago4.jpg

Moltes gràcies per endavant:

Joan

Re: Coneixeu es nom d´aquesta cova de Cala Mondragó?

Hola Joan

Coneixem la cova, però no he pogut averiguar si té nom concret. Està a la zona anomenada s'Hort des Metge. Efectivament té tota la pinta d'haver estat emprada en època prehistòrica, però no s'ha investigat suficientment. Al PORN del Parc, del 1991, quan féren la prospecció dels recursos arqueològics, a aquesta zona citen un jaciment inèdit i ho defineixen com "s'Amarador C", diguent textualment que "s'observen nombrosos fragments d'àmfores i ceràmica indígena".

A dins el Parc n'hi ha d'altres i amb restes  prehistòriques més clares, si un dia tornes te les puc mostrar.... No pots tornar a estar 32 anys a tornar per Mondragó! big_smile !

la falguera tambè l'haviem vista, però moltes gracies igualment. Per cert no series uns dels voluntaris que participares en el TESTING?

Salut!

Jordi

Re: Coneixeu es nom d´aquesta cova de Cala Mondragó?

Moltes gràcies, Jordi. Ja em pensava que ningú em sabria dir res.

Quan vaig entrar dins aquesta cova vaig tenir sa sensació de que havia estat habitada per molta gent i em vaig fitxar amb sa terra trepitjada d´enterra. Té un color grisenc com de cendre molt antiga i estic segur que si l´excaven trobaràn coses interessants.

Idò sí, era un des voluntaris del Testing de BV. A pesar de s´intensa sequera em va agradar moltissim aquella zona. En plè hivern i ben humida deu ser un paradís.

salut,

Joan