1 (editat per Cati 21-10-12 01:45:34)

Tema: Va d'insectes

La veritat és que esteim passant una tardor entretinguda a ca nostra, tot i viure ben al mig de poble. Divendres a vespre ens va entrar volant un insecte que no aconseguíem identificar al vol. A l'aturar-se al terra vérem que se tractava d'un Gryllotalpa gryllotalpa. No imaginava que volassin tan bé aquests bitxets. Ahir a migdia, al pati, ens va cridar l'atenció el vol d'un escarabat... i horror!!! era un bequerut vermell, enorme, amb la coloració típica vermellosa. Tot i els intents per capturar-lo, no ho aconseguirem. 
I finalment ahir vespre una espectacular Mantis religiosa, de color marró intens, i petita taca blanca al lateral, se refugiava de la pluja a una de les plantes. Tenia l'abdomen inflat per lo que no descartaria tampoc que cercàs refugi per construir la típica ooteca. 
Salut!
Toni i Cati

Re: Va d'insectes

Bon dia, Cati:

La Mantis era com aquesta?. Millor dit, com aquest, per que el que jo vaig trobar a l´entrada d´una casa de Sóller era un mascle.

http://www.biodiversidadvirtual.org/ins … earch.html

Que passeu un bon diumenge, tu i en Toni. Aquí plou i fa sol i ha plogut tota la nit.

Joan

3

Re: Va d'insectes

Aquesta és la Sphodromantis viridis. és curiós que n'hi ha moltes més que de Mantis religiosa. Es desconeix si l'ha reemplaçada. Però la majoria que la gent troba ara és Sphodromantis i no Mantis.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

4 (editat per Cati 21-10-12 09:27:45)

Re: Va d'insectes

Hola Xavi, Hola Joan
Dons pareix que sí que és la Sphodromantis viridis. Moltes gràcies als dos per l' aclariment. Avui horabaixa he pogut fotografiar aquest altre individu al Torrent de Canyamel, idèntic al que vaig veure ahir a ca nostra.

http://farm9.staticflickr.com/8186/8112257225_7b20e32969_b.jpg

També vos pas dues fotografies d'una altre especie de pregadeu, molt diminut, que varem trobar a l'entrada d'un formiguer de Messor, crec. (negres i lluentes). No va trigar gaire a capturar-ne una i devorar-la, començant pel cap.  Pot ser sigui Ameles decolor?
http://farm9.staticflickr.com/8325/8112265732_a841048358_b.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8472/8112257261_13f856600b_z.jpg

Salut!
Toni i Cati

5 (editat per Pere Vicens 22-10-12 12:09:19)

Re: Va d'insectes

Hola a tots i a totes.

Avui també n'hem trobat un d'aquests insectes a Inca, a sobre el capó d'un cotxe. L'hem "salvat" momentàniament de la gent i l'hem posat a l'escorça d'un arbre, a una zona ajardinada... Era de coloració marronenca i ens ha cridat l'atenció la taca més grisa dels costats... semblava una fulla amb una taca de fongs o d'assecament...

Xavi, a s'Albufera de Mallorca hi ha una gran quantitat de pregadeus Mantis religiosa aquestes setmanes... arreu: a les cases, als arbusts, als aguaits, als camins...

Pere

6

Re: Va d'insectes

La Sphodromantis viridis és molt variable de coloració, però es va descriure a partir de la forma tipica que és verda. Pere, sí ja sé que a s'Albufera cada any en aquesta època és abundant la Mantis religiosa, però en general en tot el territori s'ha fet rara. Cati: és una Ameles però no sé l'espècie, s'han de mirar els detalls taxonòmics amb una clau.

Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

7 (editat per Cati 22-10-12 09:16:08)

Re: Va d'insectes

Idò la deixarem, de moment,  en Ameles sp. wink
Gràcies de nou, Xavi
Salut!
Cati