Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 27-11-12 17:51:45

Rafel Mas
Membre
Registrat: 08-01-08
Missatges: 668
Pàgina Web

PROU retallades als espais naturals

Bones,
com a asidus a aquests fòrums i amants de la natura en general, permeteu-me que vos demani una mica d'atenció envers les retallades que estan previstes per part del govern a nivell de personal dedicats a la preservació dels nostres espais naturals protegits. L'actual govern te previst fer retallades de personal de les empreses públiques IBANAT i ESPAIS DE NATURA BALEAR. Això suposarà l'acomiadament de 50 persones amb noms i llinatges que tenen familia, i qui més qui manco, hipoteca. Aquesta retallada afectarà gruement a la correcta gestió i manteniment dels Espais naturals. Fins ara les xifres de personal han estat molt minses i ara encara ho seran més per a gestionar, vigilar, informar, extingir incendis, sobre tot el territori protegit.
Vos deman per favor que com a mesura de recolzament entreu (els que en tengueu) al facebook:

http://www.facebook.com/prouretalladesalmedinatural

i cliqueu allà on diu M'AGRADA.

Si no teniu facebook, qualsevol gest pot ser bo: informau a la gent que teniu a prop, enviau cartes als diaris, escriviu comentaris a les notícies que publiquen on-line, adheriu-vos quan demanem signatures...

Moltes de gràcies per la vostra atenció i suport

479773_508955729128479_1927373509_n.jpg

Desconnectat

#2 27-11-12 21:39:23

jaume adrover
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 320

Re: PROU retallades als espais naturals

Endavant al·lots!

La resistència serveix, i sinó demanau-ho als treballadors dels dos hospitals que volien tancar i han fet recular al govern.

Els espais naturals que tenim i tota la seva riquesa ornitològica són massa extraordinàris per veures tan maltractats.

Ànim!

Jaume


La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

Desconnectat

#3 27-11-12 23:28:38

Oliver Martínez
Membre
Des de: Eivissa
Registrat: 09-01-08
Missatges: 232
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

La meua més sincera solidaritat i ànims companys!! Endavant amb la lluita, això no és una crisis és una ESTAFA!!

salut


Ladran, amigo Sancho, luego cabalgamos.

Desconnectat

#4 03-12-12 16:09:50

xaviermas
Membre
Registrat: 25-02-08
Missatges: 85

Re: PROU retallades als espais naturals

Ànims!!!

X

Desconnectat

#5 04-12-12 13:07:50

Xavi
Membre
Des de: a ca meva
Registrat: 09-01-08
Missatges: 596
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Prou retallades a tos els àmbits. I és que cap colectiu es salva de retallades i despidos de personal. Fins i tot, encara que hi hagi algunes feines en marxa, lo complicat és cobrar. Sabem que la cosa està molt malament laboralment i econòmicament, però crec, i ho dic amb la mà al cor, que l'error ha estat el sistema. Un sistema que un dia o altre havia de caure d'alguna manera, injusta, tal vegada inhumana, però que era de lògica el seu fracàs. Tant Ibanat com Espais de natura es convertiren en empreses públiques que donaren feina a molta de gent. Jo diria massa gent. No era una feina "real" ni es tractava de funcionaris de carrera. Com es pot mantindre això? Pens que ens han tengut enganats i ara s'ha esbucat tot el montatge. Ara només ens queda recordar aquells anys de bonança, donar gràcies per una època a la que vivirem de l'Administració (vet aquí el gran error) i ara aterrisam a la realitat. Molt d'ànim a totes les persones afectades.


Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Desconnectat

#6 04-12-12 22:08:49

Rafel Mas
Membre
Registrat: 08-01-08
Missatges: 668
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Xavi,
hi ha gent d'espais de natura i ibanat que llegeix aquest forum...crec que t'hauries d'explicar quan dius que no era una feina "real"...
salut!

Desconnectat

#7 05-12-12 09:58:42

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389

Re: PROU retallades als espais naturals

Xavi, la dedicació d'esforç polític i mitjans públics en bona part està en funció de la importància que el tema tingui per als governants de torn. I fins i tot  "en anys de bonança" la dotació de mitjans dedicats a la conservació del patrimoni natural de les Balears ha estat insuficient. Insuficient, de forma palpable, a la vista de les evidents mancances dels espais protegits pel que fa a personal tècnic, de vigilància, de manteniment, etc. Per posar un exemple, la Reserva Natural de s'Albufereta ja ha viscut a 4 legislatures, de 2 colors polítics diferents. I encara no ha passat molt més enllà de l'espai protegit sobre el paper.

A Espais de Natura no ha sobrat mai gent, ans el contrari. I si ara encara es retalla fins a nivells irresponsables és, simplement, per què als actuals governants això de la conservació del patrimoni natural és sembla un luxe prescindible. Molt més prescindible que altres, dels quals aniran ben alerta a retallar. Ni tan sols són capaços d'entendre la importància d'aquests espais per a la nostra economia turística. Pensar idò que puguin entendre i valorar el seu rol ecològic és demanar la Lluna.

Per part meva, molts d'ànims als treballadors de la natura, moltes gràcies per la feina que han fet i estan fent, i molta força per seguir plantant cara a aquest disbarat.

Salut

Toni

Desconnectat

#8 05-12-12 12:47:20

Jose Luis Martinez
Convidat

Re: PROU retallades als espais naturals

Hola gente de espais de natura y de Ibanat, mis más sinceros ánimos y espero que al final sea menos de lo que dicen.
También espero que vuestra propuesta de "rebaje de costes de más de 700. 000 euros, espero no equivocarme en la cifra, sea leída" y esto sin despedir a nadie. No espereís que sea escuchada porque hace tiempo que nuestros dirigentes son sordos.

Xavi, yo también estoy con Rafel en que "dar las gracias por los años de bonanza" ahora que eres despedido suena hasta un poco de mal gusto.

Mira si han ido sobrados en los espacios naturales de personal,  que solo uno cuenta con un naturalista en nómina. UN ESPACIO NATURAL.
Lo que se les ocurre para dotar de mayores efectivos económicos a los espacios protegidos es COBRAR LAS ACTIVIDADES DE LOS ESPACIOS (un cálculo de lo más positivo y dime que no: 12 actividades * parque * 40 asistentes a cada actividad * 5 euros asistente= 2.400 euros / año / parque ). Al que se le ocurrió esto debe estar por lo menos al lado del presidente de la CEOE.

Pero es verdad, aquí seguiremos con el turismo de sol, playa y campos de golf y pondremos en el aeropuerto fotos de nuestros mejores espacios naturales.

COÑO QUE YA NO CUELA NI SIQUIERA PARA LOS TOURS OPERADORAS. No los defiendas Xavi (y ya sé que me vas a decir que tú no los defiendes, que solo expresas la realidad).
Jose

#9 05-12-12 13:36:09

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389

Re: PROU retallades als espais naturals

Pel que ja sabem a n'aquestes hores, la retallada és molt dolorosa, ja que entre els acomiadats hi ha persones que juguen un paper molt especial, FONAMENTAL per a la gestió i seguiment biològic.

Toni

Desconnectat

#10 05-12-12 15:07:36

jaume adrover
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 320

Re: PROU retallades als espais naturals

Molt d'ànim als companys i amics que són despatxats ARA mateix dels espais naturals.

Els Espais naturals d'aquest país (protegits legalment o no) han estat maltractats, infravalorats i mal finançats històricament.
Ara, però, no és que hi hagi crisi, no és que els governants siguin mals gestors...és que tenen enormes prejudicis sobre tots els temes ambientals, i a més aprofiten la crisi per despatxar tothom que no sigui "dels seus". La ignorància i la cobdícia humana solen tenir un efecte catastròfic per la natura i aquest govern, d'això en va sobrat.

El control sobre la informació i molts de mitjans de comunicació, serveix per relativitzar la gravetat dels fets amb mantras com que "és necessari", "hem viscut per damunt les nostres possibilitats". Frases que convencen o fan dubtar a centenars de persones intel·ligents (en Xavi C. ne's una mostra) de que "no queda més remei". No ens ho creguem per favor, per molt que ho repeteixin, no els hauriem de seguir el joc.

Ànim, qualque dia no molt llunyà, revertirem tota aquesta situació. Pensau que "No queda més remei".

salut i coratge!

Jaume


La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

Desconnectat

#11 05-12-12 15:40:11

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Avui de matí la Conselleria de Medi Ambient pepera d'en Gabriel Company d'Asaja, ha comunicat l'acomiadament a 29 treballadors d'Ibanat i Espais de Natura. Entre ells naturalistes de primera, alguns amb 22 anys de feina de camp. No hi ha dubte que aquest govern ens vol mal i que la llengua i el medi ambient són allò que més els agrada atacar.

Ara és l'hora de la solidaritat, els trobareu acampats davant la  Conselleria. esmentada, al polígon de son Rossinyol, carretera de Sóller davant son Pax.

Desconnectat

#12 05-12-12 16:08:07

joem
Membre
Des de: Palma (La Vileta)
Registrat: 07-01-08
Missatges: 524

Re: PROU retallades als espais naturals

No ens podem creure ni repetir el discurs dels ultralliberals que estan a punt d'acabar amb decades d'avanços socials.

Si algu "ha viscut per sobre de les seves possibilitats" esta clarissim que no han sigut els espais naturals ni el medi ambient d'aquesta terra.

No podem repetir els discursos que ens estan portant al desastre perque els convertim en mantras que repetim sense fi.

Anims als treballadors acomiadats avui mateix.


Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Desconnectat

#13 05-12-12 17:31:51

Steve
Membre
Des de: Baleares
Registrat: 07-01-08
Missatges: 278
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Mucho ánimo a los trabajadores afectados.
Yo tambien (y otros 5000 compañeros) he estado a punto de quedarme en la calle este fin de semana gracias a la codicia y egoismo de unos pocos. Empatizo con vuestra angustia.
Un abrazo


"No es bonito...solo parece bonito"

Mallorca Bird Ringing Blog:
http://birdringing-mallorca.blogspot.com/

Desconnectat

#14 05-12-12 17:42:03

pepsunyer
Membre
Des de: Sineu
Registrat: 19-07-08
Missatges: 292

Re: PROU retallades als espais naturals

Temps foscos, amb la crisi com a excusa.
Una abraçada a tots els afectats.
Pep


The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton

Desconnectat

#15 05-12-12 18:40:10

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389

Re: PROU retallades als espais naturals

Habitualment no penjo els comunicats del GOB, ja que estam dins la plana web del GOB i pens que seria repetitiu, però crec que aquest té informació que ens interessa a tots per poder valorar justament la malifeta:
http://www.gobmallorca.com/notes-inform … issio.html

Salut

Toni

Desconnectat

#16 05-12-12 19:52:30

Jose Luis Martinez
Convidat

Re: PROU retallades als espais naturals

Ya sé que es tarde y que no puedo animaros a ninguno, salvo que nos pongamos en contacto unos con otros, pero por simple solidaridad, MAÑANA A LAS 12:30 ME PRESENTARE CON MIS PRISMATICOS, TELESCOPIO Y GUIA DE CAMPO EN LA PUERTA DE LA CONSELLERIA.

ÁNIMOS CHAVALES NO OS DEJEÍS DESANIMAR POR ESTA GENTE.

Jose

#17 05-12-12 21:21:04

Cristina
Membre
Des de: Port de Sóller
Registrat: 08-01-08
Missatges: 156
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

No hi ha paraules per expressar  la ràbia!!
Ànims a tots per seguir lluitant!

Cristina.

Desconnectat

#18 05-12-12 22:37:45

Cati
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 449
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Vull que aquesta sensació de ràbia i tristor se me gravi al cervell per sempre, .. Per saber, en tot moment, quines Illes vull, qui, amb els seus actes, les estima i qui no. Per no oblidar-me ...
Ànims i força amics! Que el vostre coratge en defensa de la nostra natura no decaigui en cap moment, tot i el preu tan alt que pagau ara. Vagi aquí tota la meva sincera gratitud a tots i totes.
Cati

Desconnectat

#19 06-12-12 01:11:45

Xavi
Membre
Des de: a ca meva
Registrat: 09-01-08
Missatges: 596
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Em solidaritzo totalment amb totes i cada una de les persones afectades. Critic el sistema, no la gent. Quan dic "feina no real" em referesc que no eren llocs de feina de per vida, amb seguretat. I l'únic que queda efectivament és recordar els millors moments i donar gràcies dels anys passats, res més. Tant de bò tothom tingués bona feina i ben reconeguda. En cap cas vull ofendre a ningú i deman disculpes si he estat mal interpretat.
Una aferrada i ànim.


Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Desconnectat

#20 06-12-12 11:10:16

Biel Perelló
Membre
Des de: Pollença
Registrat: 07-01-08
Missatges: 122
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Hola a tot-hom, en primer lloc disculpau la meva absència al fòrum durant una llarga temporada... situacions personals m'impedeixen estar al nivell que un voldria, vos assegur que m'hauria estimat més passar les observacions fetes aquest estiu per la costa nord que escriure el que segueix.

No entraré a valorar aquí el que suposa la "retallada-farsa" del Govern als espais naturals i a la seva gestió (22 acomiadaments a Espais de Natura + dràstiques reduccions d'inversions pel 2013) i tots i totes crec que tenim clar els nivells de prioritat del Govern en general i de la CAMAT en particular... teniu literatura de sobres a la xarxa i també a varis comunicats del GOB sobre el tema. Tampoc valoraré les opinions sobre el nombre de persones que treballen pels espais naturals (fins ara 114 a totes les Illes, per més de 100.000 Ha., sense comptar molts espais de N2000 que no tenen cap tipus de gestió hores d'ara). Quedam ara 92 persones, però s'esperen encara més actuacions estel·lars dins el 2013.

Si que vull aclarir un tema important malgrat me suposi amollar-vos un rollo:

Tant Espais de Natura com l'Ibanat són dues de les poques entitats públiques on s'han aplicat processos selectius transparents i tutelats (parlant en plata, oposicions), del mateix nivell o superior que els que realitzen els funcionaris de carrera, amb la única diferència que nosaltres ens equiparem al personal laboral o "estatutari" pel fet de disposar d'un conveni propi.

No he de donar moltes explicacions i entrar en massa detalls ja que tot surt publicat a la secció d'anuncis de la C. de Medi Ambient al BOIB 078 de 1 de juny de 2006: convocatòries, tribunals, temaris, proves de català, proves físiques, llistats d'admesos i exclosos, etc... els processos d'oposició es gestaren durant el primer pacte de progrés, amb alguns entrebancs després i finalment s'executaren durant el 2006 i 2007. Una part de les persones acomiadades eren interines (havien fet les oposicions sense tenir plaça i venien d'un borsí generat a partir del resultat de les oposicions) i s'ha decidit "amortitzar" la seva plaça, fent-la desaparèixer aplicant la nova reforma laboral que és encara més sagnat per l'administració que per l'empresa privada (gent al carrer sense cap indemnització per la via de l'acomiadament objectiu), altres eren contractes  "indefinits-no fixes" (equiparats als interins) per acumulació de contractes d'obra i servei (més de 36 mesos) i que la inspecció de treball havia considerat estructurals (necessaris pel funcionament d'Espais de Natura) i es trobaven pendents de concurs públic (ara han fet desaparèixer aquestes places via l'amortització de les mateixes).

Però també han acomiadat a treballadors FIXOS, en concret als tres naturalistes (de s'Albufera de Mallorca, de Ses Salines i des Grau), els dos primers amb 24 i 20 anys d'antiguitat i que venien del Pla d'Estabilitat del Govern del 2005/6, havien superat una promoció interna (exàmens amb tribunal i concurs de mèrits) i pel fet de guanyar la seva plaça ja no va sortir aquesta a oposicions; el naturalista des Grau ve de les oposicions del 2006. Això és irregular i es denunciarà, però al darrera de tot (de l'eliminació de la categoria de naturalistes al catàleg de funcions) hi ha un petit detall: un d'ells era delegat sindical de CC.OO, lluitador ferm... una persona que "feia nosa". Com ho som jo mateix i altres companys del Comitè d'Empresa (compost per 7 delegats de CC.OO i 2 d'UGT) que ara també seriem al carrer si no estiguéssim "protegits" per l'article 68 de l'Estatut dels Treballadors (el naturalista de s'Albufera no formava part del Comitè, era un delegat designat pel sindicat i no tenia aquesta "protecció"). Ja veis que no tenen cap tipus de mirament i actuen de forma injusta, malèfica i fent parts i quarts (assimilable a una caça de bruixes de les d'altre temps !!), però ja veurem que diu la justícia... el procés ja sabem (i saben) que és llarg i mal de gestionar.

Perdonau el discurs, però vists alguns comentaris he considerat que ho havia de dir i deixar-ho escrit. Quedo a la disposició del/la que vulgui per a donar qualsevol tipus d'informació més detallada sobre tot plegat.

P.S: Demà divendres dia 7 de desembre a les 11 h. davant el Consolat de Mar hi haurà una concentració/acte reivindicatiu en contra de les retallades i acomiadaments a ENB i a IBANAT, serà d'agrair la presència de qualsevol persona sensibilitzada i que disposi de temps per fer-hi presència.


Biel J. Perelló i Coll  / Pollença - Mallorca / http://www.bielperello.com
--------------------------------------------------------------------------------

Desconnectat

#21 06-12-12 19:49:33

Jose Luis Martinez
Convidat

Re: PROU retallades als espais naturals

Biel no te cabrees que no te viene bien.

Yo creo que es obvio que los despidos no han sido por "obligación de la crisis" sino por "dedo señalador".
Digo que es obvio, porque han despedido a gente que es IMPRESCINDIBLE en un espacio protegido y que protege, puede presentar a los turistas y conserva un espacio protegido, bueno para los que toman estas decisiones y que veo que no han acabado ni parvulario, PROTEGEN BIODIVERSIDAD.

Biodiversidad (solo para los que deciden pero que no han estudiado) es por lo que un hombre o mujer extranjeros o nacionales, vienen a ver a Mallorca carricerín real, garza imperial, orquidea de prat, alimoche en Menorca, flamencos en Eivissa por no hablar de las innumerables subespecies de plantas y animales, así como paisajes que la gente viene a pagar aquí (gastandose miles de euros).
Perdón que estoy empleando unas palabras (curruca balear, pardela balear, endemismos botánicos, endemismos entomológicos etc) que los que dirigen no saben lo que significa.

Por eso Biel, no te calientes, si es obvio que donde no hay duplicidades es en cargos políticos ni en directores generales.

Solo deseo muchos ánimos a la gente que trabajabaís con personas que le han dado un empujón a nuestros espacios naturales y que ya no los teneís a vuestro lado.
Jose

#22 07-12-12 14:10:25

Xavi
Membre
Des de: a ca meva
Registrat: 09-01-08
Missatges: 596
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Totalmente de acuerdo contigo José Luis. Un abrazo.


Xavier Canyelles.

"Entomos & Malakos"

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11