Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 27-11-12 17:54:33

Rafel Mas
Membre
Registrat: 08-01-08
Missatges: 656
Pàgina Web

PROU retallades als espais naturals

Bones,
com a asidus a aquests fòrums i amants de la natura en general, permeteu-me que vos demani una mica d'atenció envers les retallades que estan previstes per part del govern a nivell de personal dedicats a la preservació dels nostres espais naturals protegits. L'actual govern te previst fer retallades de personal de les empreses públiques IBANAT i ESPAIS DE NATURA BALEAR. Això suposarà l'acomiadament de 50 persones amb noms i llinatges que tenen familia, i qui més qui manco, hipoteca. Aquesta retallada afectarà gruement a la correcta gestió i manteniment dels Espais naturals. Fins ara les xifres de personal han estat molt minses i ara encara ho seran més per a gestionar, vigilar, informar, extingir incendis, sobre tot el territori protegit.
Vos deman per favor que com a mesura de recolzament entreu (els que en tengueu) al facebook:

http://www.facebook.com/prouretalladesalmedinatural

i cliqueu allà on diu M'AGRADA.

Si no teniu facebook, qualsevol gest pot ser bo: informau a la gent que teniu a prop, enviau cartes als diaris, escriviu comentaris a les notícies que publiquen on-line, adheriu-vos quan demanem signatures...

Moltes de gràcies per la vostra atenció i suport

479773_508955729128479_1927373509_n.jpg


"¡Las neuronas están fritas!..." Eduard Punset/APM

Mamar fins als tres anys té l'avantatge que després, de gran, tens la certesa d'haver estat feliç.
—Ramon Solsona (Barcelona 1950)

Desconnectat

#2 05-12-12 15:42:54

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

Avui de matí la Conselleria de Medi Ambient pepera d'en Gabriel Company d'Asaja, ha comunicat l'acomiadament a 29 treballadors d'Ibanat i Espais de Natura. Entre ells naturalistes de primera, alguns amb 22 anys de feina de camp. No hi ha dubte que aquest govern ens vol mal i que la llengua i el medi ambient són allò que més els agrada atacar.

Ara és l'hora de la solidaritat, els trobareu acampats davant la  Conselleria. esmentada, al polígon de son Rossinyol, carretera de Sóller davant son Pax.

Desconnectat

#3 10-12-12 16:20:54

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Re: PROU retallades als espais naturals

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/235763

                OGRlczEyIDAxMg==_235763_6991_1.jpgSolidaritat amb els treballadors públics d’Espais de Natura i Ibanat

En dies com aquests que les esbutzadores remouen la terra de ses Fontanelles per cimentar-les i devastar un hàbitat escàs i delicat. En dies que perillen altres indrets de gran valor, alguns situats dins espais declarats Reserva de la Biosfera o que fan partió de territoris legalment protegits per a procurar la seva conservació, com es Guix, son Bosc, sa Ràpita,alzinars.... aquests dies, el govern d’en Bauzà, Biel Company i resta de tropa pepera, engeguen a l’atur del ja poc personal que hi ha adscrit a Espais de Natura o a Ibanat, a treballadors públics que procuren de forma efectiva amb la seva feina tècnica o de manteniment,  la protecció, conservació i millora dels espais protegits, és a dir els seus hàbitats i espècies que l’habiten.

Si alçau la vista cap al cel o l’esteneu pels camps verds, observareu com les siluetes de milanes o esparvers ja no són rares, que els esplugabous, martinets o gallinetes d’aigua han tornat a ocupar els seus antics hàbitats.

Perquè avui això sigui possible no ha calgut tan sols que s’Albufera de Mallorca o des Grau a Menorca, Es Salobrar de Campos, Mondragó o Ses Salines d’Eivissa, la península de Llevant, sa Dragonera o la Serra de Tramuntana es declaràssin, després de llarga i dura lluita ecologista Espais Naturals Protegits. Ha calgut que professionals naturalistes de primera categoria, ara acomiadats, s’hi dedicàssin en cos i ànima, o que treballadors d’aquestes empreses públiques combatessin innumerables incendis forestals que, especialment aquests dos darrers anys han devastat part dels nostres boscos.

Quatre llocs de treballs d’un any de durada com dels que s’han suprimit es poden pagar amb els prop de cent mil euros que, cada hora, cal repetir-ho, cada hora, el govern del PP d’en Bauzà paga als bancs. Un govern semblant a aquest, el del PP d’en Matas, va suprimir de manera fulminant una eco-taxa que hauria permès ara la protecció més efectiva dels nostres hàbitats naturals, que a la vegada són, per a major glòria dels hotelers, el nostre valor turístic més preuat.

Cal el reconeixement i suport de la societat als treballadors públics que defensen aquest patrimoni natural i en especial als qui han estat acomiadats. Cal la seva reincorporació als seus llocs de treball de manera immediata i que no es torni a tocar més la plantilla d’aquests  treballadors públics, ja de per sí molt i molt precària. Sens dubte que allò contrari perjudicarà greument els nostres espais naturals, hàbitats i espècies salvatges, tot el món ho hauria de saber.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11