Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 20-01-13 22:29:02

jaume adrover
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 320

cens de milana a l'hivern

Hola

A la flamant web d'ornitologia ja teniu un resumet del cens de la població de milana a l'hivern que vam fer la setmana passada.

Gràcies a tots (26 ornitòlegs) per participar.

http://www.gobmallorca.com/ornito-infor … lorca.html

Jaume Adrover


La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

Desconnectat

#2 26-01-13 16:34:37

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

Re: cens de milana a l'hivern

Hola a tots,

Poc després del cens de mialnes vaig comunicar als companys del GOB que fan el seguiment de les milanes, que estant de servei per la marina de Llucmajor veia molts d'exemplars i que els veia fins a darrera hora del dia, per la qual cosa era de suposar que es quedaven a dormir per qualque pinar de la zona.

Finalment, el passat dia 22 de gener, vaig poder censar 23 exemplars agrupats i posant-se a un pinar cap a les 17.00 hores. Malauradament, un tractor que va començar a fer feines de sembra va aixecar a les milanes, però és segur que aquest punt és a on es troba el dormidor. Posteriorment vaig xerrar amb pagès d’una finca aveïnada que me va confirmar que es veien grups regularment a darrera hora i que havia contat fins a 18 feia un o dos dies.

Quant  pugui verificaré que aquest es el pinar a on van a dormir.

Així, a les 114 milanes censades per la vesant sud de la serra i a la península de Llevant, s'han d'afegir 23 més, com a mínim, que dormen a la marina de Llucmajor, resultant un total de 137 exemplars.

Ara resta per veure si podria haver qualque altre dormidor per la zona de Campos, Santanyí, Ses Salines, etc, ja que també es veuen exemplars amb regularitat per llevant i extrem sud de l'Illa.

Salut,

Jordi

Desconnectat

#3 14-02-13 18:22:30

Toni Muñoz
Membre
Registrat: 11-12-07
Missatges: 389
Pàgina Web

Re: cens de milana a l'hivern

Emulant als millors prestidigitadors del món, la Conselleria d'Agricultura i altres herbes ha fet desaparèixer el GOB del recompte de milanes, o això que n'érem impulsors i coordinadors.

http://www.caib.es/pidip/comunicats/com … di=8556870

Salut

Toni

Desconnectat

#4 14-02-13 19:48:49

pepsunyer
Membre
Des de: Sineu
Registrat: 19-07-08
Missatges: 292

Re: cens de milana a l'hivern

Si això fora fet a posta, que me costa de creure, és una indecència. Sembla que ho hagués montat la conselleria!
Supòs que treureu la rèplica, per posar les coses al seu lloc.
Pep


The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton

Desconnectat

#5 16-02-13 00:30:53

jaume adrover
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 320

Re: cens de milana a l'hivern

Hola

Crec que hi ha una “confusió” que hem d'aclarir i m’agradaria fer-ho sense semblar un mal-sofrit, però és que arriba un punt que...

El GOB organitzà un cens de la població hivernant el 12 de gener de 2012 en coordinació amb altres grups d'Europa. Fins a 26 persones participaren i el resultat van ser de 114 exemplars. Aquestes són les dades i així ho hem comunicat als responsables europeus. El GOB no te gens geloses les dades, de fet les va publicar l’endemà:

http://www.gobmallorca.com/ornito-infor … lorca.html

El cens era dia 12, si dia 22 es veuen individus a una zona diferent, és molt interessant, però la dada no pot ser usada pel cens. Per alguna cosa hi ha una metodologia prèvia a cada cens.

No entenc com funciona aquesta administració. Agafen les dades (dels voluntaris), les modifiquen no sabem perquè, ho envien a la premsa i no tenen el detall de citar la font ni els voluntaris. Què son dimonis els voluntaris del GOB per no poder esmentar-los? Aviat ningú passarà informació naturalística rellevant a l’administració.

Els dos primers recomptes de 2013 (aucells aquàtics i milana) han estat esperpèntics, i no per manca de voluntaris ni de mètode. El primer amb censos paral•lels el mateix dia, hora i lloc, i el segon rapinyant dades dels voluntaris d’amagat. Si hi ha gent que s’encarrega de fer bé aquests censos i de franc, perquè s’hi fica l’administració? Que no haurien de dedicar els pocs recursos disponibles a coses més urgents?

Mentre, expedients d’enverinament, tirotejos d’aus rapinyaires, caça il•legal...amb els responsables identificats, es podreixen als calaixos anys i anys fins que caduquen i ja ningú els recorda. No me vull estendre més.

Aprofit per reiterar l'agraïment als 26 voluntaris que van participar al cens, els importants d'aquesta historia són ells.

Apa, sort a tots.

Jaume Adrover


La vit-ta é la que trabaha, el cuerpo é un bulto.

Desconnectat

#6 16-02-13 11:39:14

Joan Vicenç
Membre
Des de: Alaró
Registrat: 14-04-08
Missatges: 608
Pàgina Web

Re: cens de milana a l'hivern

Només vull dir que sense la vostra feina, GOB, Jaume... avui no veuríem volar tantes milanes al cel de Mallorca. Serà molt mal de fer que l'administració pugui mai estar a l'alçada de la manera com vosaltres heu fet i sabeu fer la feina. Si personalment he de participar en algun treball relatiu a les milanes només intentaré aprendre el que vosaltres ja sabeu fer. Gràcies.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11