Tema: més serps

Dissabte vaig veure una serp blanca (Elaphe scalaris) adulta a Sineu, inconfusible per les dues línies negres dorsals (això de blanca no sé a que ve, perquè el fons era verd oliva clar).
El pagès me va contar una curiosa historia de mossegades de serp als braguers de les ovelles a una finca de Sant Joan, que obliga a sacrificar-les perquè ja no fan més llet!?
Pep

The "balance of nature" does not exist and perhaps never has existed. C.S. Elton

Re: més serps

Hola Pep.
El que és molt curiós és que aquesta llegenda de les serps que xuclen llet de vaques, ovelles o cabres està molt i molt estesa . No deixa de ser una llegenda urbana i basta cercar al google per trobar que se'n parlar per tot el mon. Fins i tot es diu que ho fa amb dones i al mateix temps li posen la cua a la boca als bebes perquè no plorin!

un exemple http://www.elojodedarwin.com/naturaleza … erpientes/

3 (editat per Pere Vicens 30-05-15 05:28:12)

Re: més serps

Hola a tots i a totes.

Avui a Son Siurana, entre Sa Pobla i Alcúdia, una serp blanca Elaphe scalaris adulta de més d'un metre (més aprop de metre vint que de metre deu) m'ha passat per davant pel camí de terra i s'ha amagat dins els forats d'una paret.

M'ha impressionat la seva velocitat i potència...

Pere

Re: més serps

Sembla que aquesta espècie s'està estenent ràpidament a Mallorca. Fa 20 dies m'arribà una observació a Artà, perifèria del poble.

Salut

Toni