Tema: Tala anunciada d'un poll a Sòller

Hola mitjançant el facebook un veïnat de Sòller s'ha posat en contacte amb la nostra associació ABA per qveure si podíem fer alguna cosa per ajudar a aturar la tala d'un poll que hi ha al Camp de la Mar al Port de Sòller,un dels nostres tècnics ha fet un informe en el qual mitjançant la Norma Granada l'ha valorat en quasi 20000 €,a més del seu valor patrimonial,de fet la notícia ja ha sortit al Setmanari La Veu de Sòller,vos escric això per si vosaltres l'hi podeu donar difusió i evitam la tala inútil d'un arbre.

https://app.box.com/s/bvx47r4sxh8iy6ojbnbt

http://saveu.cat/art_info.php?art=7526


Gràcies

Re: Tala anunciada d'un poll a Sòller

Efectivament Jaume, quines raons deuen argumentar per talar aquest arbre?. Ara bé, la única manera de salvar-lo no serà interpel·lant el sentit comú dels responsables de la tala, sinó el de la pressió popular, en principi de la gent propera al lloc, que el coneix, l'ha vist créixer i l'estima.

Si l'administració pública basés el seu funcionament en l'interès comú, el bé comú, llavors l'òrgan competent per protegir aquest arbre, Conselleria de Medi Ambient-Biodiversitat-Espècies, iniciaria un procés administratiu, un procediment administratiu, per a proposar-lo com a arbre sotmès a estudi per a la seva catalogació com "arbre singular". Aquest procediment a la força hauria d'aturar qualsevol intervenció que malmetés el poll i iniciaria un període de reflexió amb arguments en pro i en contra de la seva tala. Això, al meu entendre és el que hauria de succeir en una societat democràtica avançada que s'ha dotat d'instruments per debatre i defensar el parer públic, patrimoni natural i bé comú. Ara bé, entendràs que estic pecant d'ingenu.

En faré difusió. Gràcies.

http://saveu.cat/art_info.php?art=7526

Re: Tala anunciada d'un poll a Sòller

Crec que ho hauria d'informar qualcú altre. Crec que l'arbre s'ha salvat... de moment. Gràcies.

Re: Tala anunciada d'un poll a Sòller

Aquí ho teniu:

http://www.saveu.cat/art_info.php?art=7529

5

Re: Tala anunciada d'un poll a Sòller

Efectivament,de moment la tala s'ha suspesa fins a nou avís,seguim pensant que si ells volen,tot pot coexistir,cotxes,vianants i l'arbre,de totes maneres,enhorabona als sollerics que han promogut i han fet possible,que de moment el poll sigui alla on és.

Salutacions i gràcies per la difusió feta.

Jaume Fiol

http://www.diariodemallorca.es/part-for … source=rss