Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 19-10-14 21:24:04

Maties Rebassa
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 1,046

Cap de Formentor

Dematí ben entretingut al Cap de Formentor. L'entrada de passeriformes era constant, sobretot aloses (Alauda arvensis), xàtxeros blancs (Motacilla alba), titines (Anthus pratensis), alguna coablanca (O.oenanthe), estornells...

Alguna titina ho va passar malament davant els atacs dels falcons marins, per sort la majoria dels que queden són joves inexperts.

Un jovenet, per sorpresa meva, ha vingut a pendre el sol a una quarentena de metres del meu lloc. S'ha passat més de mitja hora amb les ales esteses, asolellant-se, indiferent a la meva presència i a les barques que passaven per davall seu. Finalment ha partit i s'ha posat a jugar amb altres falcons.

Feleonorae1octubre'14.jpg

Feleonorae2octubre'14.jpg

Feleonorae3octubre'14.jpg

Feleonorae5octubre'14.jpg

No li ha anat tan bé a un mussol emigrant (Asio flammeus) que, arribant als penyals del Cap, s'ha vist atacat per 2 gavines. Tan fort i insistent ha estat l'atac, que el mussol s'ha vist obligat a donar mitja volta i partir de nou cap el nord. Quan l'he deixat de veure les gavines encara li anaven darrera, i ja estava a uns 400 metres del penyal!

Aflammeus1octubre'14.jpg

Poc més tard, a un pinar proper al Cap hi havia una sedimentació molt gran de tords (incloses 2 grívies), ulls de bou, coarrotges (les 2 espècies), pinsans i altres espècies, inclòs 1 durbec (Coccothraustes coccothraustes).

Avui l'entrada de migrants deu haver estat molt alta. A mitjan horabaixa, passejant amb la família per Punta Manresa (Alcúdia), encara podia escoltar i veure aloses, titines i xàtxeros (inclosos 2 cendrosos) entrant de la mar.

Salut!


Amor, alenteix-te. El final mai és tan divertit com l'inici. Per favor, continua essent un infant en algun lloc del teu cor.
Original of the species, U2

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11