Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 14-01-15 20:55:54

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

orvals i safareigs

Hola,

Fa uns dies un amic meu que té una casa amb jardí per Establiments (Palma), amb un petit llac al jardí, m'ha donat una informació que crec interessant.

Com ja sabeu, des de fa anys hi ha una tribu d'agrons grisos (Ardea cinerea) que viuen de granots i peixos de safareigs i de llacs de jardins. És un problema ja que hi ha gent que estima molt al seus peixos i també perquè hi han peixos cars com els koi i es crea un conflicte que, de vegades, te un final no desitjable pels agrons.

Aquest amic, que coneix bé als agrons grisos, m'ha dit que li ha vingut als seu petit llac un orval (Nyctycorax nyctycorax). No tenia ni idea de que els orvals també anessin de llacunetes i safareigs. Pot ser ha estat un casualitat, però ara veig la possibilitat de que els orvals, que són eminentment nocturns, també es dediquin a voltar cercant peixos i granots. Pot ser el cants dels granots els facilitin, de nit plena, localitzar aquests punts d'aigua.

Qualcú tenia notícies d'orvals com aquest?

Salut,

Jordi

Desconnectat

#2 14-01-15 21:06:24

marcm
Membre
Des de: Palma
Registrat: 04-09-13
Missatges: 45

Re: orvals i safareigs

Hola Jordi,

L'any passat vaig veure durant unes setmanes un orval a la llacuneta del Parc Bit. Després el vaig deixar de veure. Per ventura és el mateix del teu amic i tot!

Salut!

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11