Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 05-02-15 20:20:49

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

gavines de bec vermell a Lanzarote

Hola a tots,

La gavina de bec vermell (Larus audouinii) ha estat fins fa poc temps una raresa a les Canàries, malgrat que mils d’exemplars circulen cada any de nord a sud i de sud a nord per les properes costes africanes durant els seus desplaçaments des de les costes mediterrànies fins a les de Mauritània i Senegal, a on hivernen gran quantitat d’exemplars.

Però, en els darrers anys s’estan fet observacions d’alguns  exemplars i no a totes les illes. A finals de desembre del 2014 es va detectar un grup de 170 exemplars junts a les costes d’Arrecife (Lanzarote). S’havien produït unes condicions de fort vent de l’est amb una intensa calitja que, segurament, varen propiciar l’arribada d’aquest important grup a aquestes  costes, a on varen romandre només que un parell de setmanes.

En David Lanza, un ornitòleg i fotògraf de les Canàries, va poder fotografiar 18 exemplars de gavina de bec vermell anellades amb anella de lectura dintre d’aquest grup de 170 exemplars. Amés de gavines anellades a Espanya, hi havien 5 portugueses, 1 francesa i 1 italiana. De les 11 anelles espanyoles 3 havien estat anellades a les Balears, una a l’illa de l’Aire anellada el 2005 i 2 a Mallorca, 1 anellada el 2006 a una colònia situada a la costa de Llucmajor i 1 a sa Dragonera el 2007.

Podeu ver a aquests exemplars a: http://ornitoaddiction.blogspot.com.es/ … 8.html?m=1

Salut,

Jordi

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11