Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 23-02-15 20:43:33

InfoNaturalista
Administrador
Registrat: 08-05-09
Missatges: 508

Cens de Cotorres a les Illes

La Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO) organitza enguany un cens de les dues espècies de cotorres que crien de forma habitual al territori espanyol: la cotorra argentina i la cotorra de Kramer. Les Illes Balears, en concret Mallorca, han estat una de les zones amb major nombre d'exemplars, especialment de cotorra argentina, i és per això que esteim molt interessats en saber en quin estat es troba la població. Aquest és el motiu pel qual, una vegada més, ens demanen la nostra col·laboració en el projecte.

Les primeres dades de nidificació de l'espècie a Mallorca són de l'any 1985 (fa 30 anys) i les darreres dades del nombre d'exemplars que tenim són de l'any 1999, amb una estima d'uns 100 exemplars segons el cens que van fer n'Alfons Sastre i en Patxi Gordiola. De Psittacula krameri el nombre és molt menor. És un cens relativament senzill pel fet que les cotorres no passen precisament desapercebudes i solen fer els nius prop de poblacions.

Es vol fer un cens bastant exhaustiu intentant conèixer el nombre de parelles nidificants, especialment dels nius comunals de les cotorres argentines. El cens de les cotorres argentines es farà ja durant el mes de març i el de les cotorres de Kramer serà a finals d'estiu (perquè es vol fer un cens als dormidors).

Total, que si voleu i podeu la vostra ajuda serà de nou importantíssima i benvinguda .
Si vols participar, posa't en contacte amb ornitologia@gobmallorca.com indicant la zona de la qual et vols fer càrrec i t'enviarem la fitxa que s'ha de fer servir i altra informació complementaria.
Per descomptat que si coneixeu algun lloc on es vegin exemplars, però no saps on crien serà una informació igualment valuosa.

Salut!
InfoNaturalista

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11