Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 18-05-15 07:18:29

joem
Membre
Des de: Palma (La Vileta)
Registrat: 07-01-08
Missatges: 524

Estornell metàl·lic i merlera crien a Pollença

Ahir vaig ser testimoni d'un d'aquests fets que et sorprenen i que mostren fins a quin punt la natura sempre cerca la manera d'intentar perpetuar-se.

A un hort de la vall d'en Marc, a Pollença viu des de fa uns tres anys un Lamprotornis chalybaeus (estornell metàl·lic gros d'orelles blaves), òbviament no es cap com va arribar allà, probablement un aun fuita de captivitat, tot i que no se si es pot  descartar completament una arribada natural, ja que s'han vist alguns a Cabrera.

lampropornis1.jpg
Foto del lamprotornis d'en Miquel Cifre

L'individu en questiò ha resultat ser una femella i enguany, al tercer any de viure per la zona s'ha emparellat amb una merlera; han fet el niu a un petit taronger on han surat 3 polls, que dissabte vàren volar, i tot i que segons el pages estaben per allà, vàrem fer un dia tard i no els hi varem poder veure; l'amo de l'hort diu que no se semblen a cap dels pares i realment serà curiós veure el desenvolupament d'aquests 3 híbrids.

lampropornis.jpg
La femella d'estornell metàl·lic ahir, molt més esquiva ara que els pollets volen

Evidentment, la meva experiència en lamprotornis es nul·la i si sabem que és una femella es per què la seva parella es un mascle de merlera, que conten les males llengües es mou orgullòs per tota la vall d'en Marc presumint de l'espectacular i guapa novia estrangera que s'ha cercat big_smile.


Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Desconnectat

#2 19-05-15 09:23:58

toni soler
Membre
Registrat: 17-09-09
Missatges: 232

Re: Estornell metàl·lic i merlera crien a Pollença

Quina pasada Pep. Llastima que no poguesis fer cap foto dels polls, segur que seran espectaculars.
Per casualitat ahir mateix a l'aguait de la Roca un fotograf frances  hem va mostrar la foto d'una Tortora Turca amb el pit completament vermell !!!. Hibrid amb Tudo?
La fotografia era feta a Mallorca, pero no vaig aconseguir esbrinar a quin lloc.

  Salut !!

Desconnectat

#3 19-05-15 11:52:17

biel servera
Membre
Registrat: 08-03-09
Missatges: 320

Re: Estornell metàl·lic i merlera crien a Pollença

Bon dia,
una cosa Pep, si per les observacions de Cabrera te refereixes a les que te vaig dir, te coment que les vegades que n'he vist a Cabrera eren d'ulls grocs, probablement el L. purpureus. Jo no n'he vist cap com aquest chalybaceus a Cabrera.

Biel

Desconnectat

#4 19-05-15 22:19:29

joem
Membre
Des de: Palma (La Vileta)
Registrat: 07-01-08
Missatges: 524

Re: Estornell metàl·lic i merlera crien a Pollença

Bones Biel,
No, em referia a comentaris que m'han fet en Manix i en Lalo, tot i que tampoc estaven segurs de si era purpurea o chalybaeus, tots dos ho havien de mirar als seus quaderns de camp o fotos, tot i que es possible que fosin purpureas; en tot cas lamprotornis.


Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11