Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 08-07-15 19:00:10

jordi muntaner
Membre
Registrat: 07-01-08
Missatges: 540

Gavina d'hiven Larus ridibundus niant al parc de s'Albufera

Hola,

El 20 de juny vaig veure i fotografiar (malament) a una gavina d'hivern (Larus ridibundus) que me va semblar estava covant a un dels illots flotants situats davant de la plataforma de la depuradora, al parc natural de s'Albufera. Ho vaig comunicar a varios companys i Mties Rebassa la va tornar a veure covant un parell de dies més tard. Però després ens va semblar que havia desertat el niu, si be hi havia una colla pels voltants de la plataforma flotant. Avui he vist clarament i durant una bona estona a la gavina covant de nou al mateix niu. Pot ser no havia abandonat el niu o ha fet una nova posta. És la primera reproducció constatada d'aquesta espècie a s'Albufera i la segona documentada a Mallorca. La primera va ser l'any 1989, segons costa a l'estatus del Anuari Ornitològic, però he cercat aquesta dada i no l'he trobada ni al d'aquest any ni als anteriors ni posteriors immediats. Crec recordar que va ser una dada de reproducció al Salobrar de Campos (Mallorca).

Salut,

Jordi

Desconnectat

#2 07-05-16 21:32:10

joem
Membre
Des de: Palma (La Vileta)
Registrat: 07-01-08
Missatges: 524

Re: Gavina d'hiven Larus ridibundus niant al parc de s'Albufera

Bones,
Si l'any passat ho varen intentar i no va anar be, les gavines d'hivern ho estan tornant a provar i al mateix lloc: la depuradora de Muro.
A un dels illots artificials, ja hi ha una parella covant, l'hem vist com es turnaven, mentre per la zona hi ha 4 o 5 colles mes i ahir varem veure una copula d'una de les altres parelles:

RidisFuck.jpg

A veure si enguany hi ha mes sort que al 2015 i alguna colla surt endavant, segur que per ganes de les "ridis" no quedarà, ja que se ho prenien ben en serio smile


Josep Manchado
jmanchado@gmail.com

Desconnectat

#3 09-05-16 18:52:55

toni soler
Membre
Registrat: 17-09-09
Missatges: 232

Re: Gavina d'hiven Larus ridibundus niant al parc de s'Albufera

Al Bishop II a una illeta petita tambe ha fet niu una parella de Gavines d'hivern, avui encara aportaban material , pero ja estan covant.
De rebot surten a una foto  que en Juanjo va penjar ahir al foro.

   Adeu.      Toni.

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11