Fòrum del GOB

Espai de participació dels amics i socis del GOB

No estàs registrat.

#1 19-04-16 19:35:40

InfoNaturalista
Administrador
Registrat: 08-05-09
Missatges: 502

Diumenge dia 08 de maig, MARATÓ ORNITOLÒGICA. PARTICIPA!!!!

El pròxim dia 9 de maig es commemora el Dia Mundial de les Aus Migradores, un dia assenyalat per a recordar els grans desplaçaments que fan les aus durant els seus viatges migratoris. Durant aquest dia es fan moltes coses a escala mundial (http://www.worldmigratorybirdday.org/) i des d'aquí també en volem organitzar-ne alguna, i hem pensat dedicar un dia sencer als aucells fent una MARATÓ ORNITOLÒGICA

La darrera vegada que es va organitzar una fou l'any 2005. Els equips participants  s'ho passaren d'allò més bé cercant aucells arreu, tot i que determinats aucellons ens varen fer pregar per a poder apuntar-los a la llista. Fou també una bona oportunitat per aprendre, ja que el fet de participar en equips va permetre que tant gent experimentada com gent amb manco experiència formàs part del mateix grup.

En què consisteix una Marató Ornitològica?, doncs es fan grups, d'un mínim de 3 persones i un màxim de 5 i es tracta de localitzar el major nombre possible d'espècies durant 24 hores (des de les 00.00 hores de dissabte fins a les 24.00 hores de diumenge dia 8 de maig (el 9 de maig és dilluns).

Així que vos animan a què aneu formant grups i que els més experts es reparteixin entre els diferents equips per deixar lloc a gent menys experta, per compensar i donar l'oportunitat d'aprendre a tots. Hi haurà unes normes, és clar, i unes fitxes on anar anotant les observacions.

Comentar que a la darrera marató diversos grups varen passar de les 100 espècies identificades i que el grup Loxia, el guanyador del 2005, va arribar a les 126 espècies en un sol dia!!!!!

Esteim pensant en un regal per al grup guanyador, ... Què? vos animau a participar?, si és que sí aneu xerrant entre vosaltres, formant equips i ho anau enviant a ornitologia@gobmallorca.com. Els amics de Menorca i Pitiüses ho tenen una mica més complicat (potser es pot cercar un sistema de compensació), però esperam que igualment s'animin a participar.

Anirem informant de les normes i com va l'organització dels equips.

Recordau, serà diumenge dia 8 de maig!!!!

Salut

Desconnectat

Peu de pàgina

Desenvolupat per FluxBB 1.5.11